Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Πρεμιέρα στις 31 Αυγούστου για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2019

Πρεμιέρα στις 31 Αυγούστου για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2019

0

Κυκλοφόρησε η αφίσα της φετινής διοργάνωσης

 

Στις 31 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν φέτος οι Γιορτές Παλιάς Πόλης. Από την πλευρά του δήμου δόθηκε στη δημοσιότητα η αφίσα της φετινής διοργάνωσης και αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Ξάνθης.

Σχετικά με τη διοργάνωση αναφέρεται στην ενημέρωση του δήμου: «η παλιά πόλη της Ξάνθης, υποδέχεται και φέτος από τις 31 Αυγούστου έως και τις 7 Σεπτεμβρίου τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, στον παραδοσιακό οικισμό της παλιάς πόλης.

Ο θεσμός αποβλέπει στην ανάδειξη, προβολή και ανάπτυξη ενός από τους μεγαλύτερους διατηρητέους οικισμούς της χώρας μας, ο οποίος αποτελεί σημαντική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Κατά τη διάρκεια των γιορτών, η πόλη ζει για λίγο στο χθες, που παραμένει ζωντανό μέχρι σήμερα, με τη μουσική, τα χρώματα να πλημμυρίζουν τα στενά σοκάκια του οικισμού.

Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετέχουν τριάντα και πλέον πολιτιστικοί σύλλογοι, οι οποίοι παρουσιάζουν δράσεις και εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες προβάλλεται η παράδοση του τόπου, τα ήθη και τα έθιμά του, αλλά πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι και οι δημιουργίες τους σε όλους τους τομείς: τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τη χειροτεχνία.

Διάφορα σημεία του διατηρητέου παραδοσιακού οικισμού της παλιάς πόλης φιλοξενούν για μια εβδομάδα συναυλίες δημοφιλών καλλιτεχνών, αλλά και τοπικών μουσικών συγκροτημάτων, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις παραδοσιακών και σύγχρονων σχημάτων, βραδιές λαογραφίας, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και γλυπτικής, αφιερώματα στην ιστορία της Ξάνθης αλλά και πολλές παιδικές εκδηλώσεις».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…