Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ορκίστηκαν Γ.Τσιτιρίδης και το νέο δημοτικό συμβούλιο των Αβδήρων

Ορκίστηκαν Γ.Τσιτιρίδης και το νέο δημοτικό συμβούλιο των Αβδήρων

0

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Βαλκανικών Φορεσιών στη Γενισέα πραγματοποιήθηκε η τελετή παρουσία τοπικών αρχών, συγγενών και φίλων

Με την ολοκλήρωση των έργων υποδομής ξεκινά τη δεύτερη θητεία του ο Γ. Τσιτιρίδης – Κάλεσμα συνεργασίας στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Σε λιτή εκδήλωση ανανέωσε τη θητεία του στο «τιμόνι» του δήμου Αβδήρων ο Γιώργος Τσιτιρίδης στην τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου και των προέδρων και μελών των δημοτικών κοινοτήτων.

Το παρών στην τελετή έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο νέος δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ο πρόεδρος των Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Άγγελος Μπεμπεκίδης, ο πρώην δήμαρχος Βιστονίδας Νίκος Ζλάτκος, τοπικοί επικεφαλής και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συγγενείς και φίλοι των εκλεγμένων συμβούλων.

Τον όρκο ανέγνωσε ο δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης και επανέλαβαν οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι με το χέρι στο Ευαγγέλιο και στο Κοράνι. Στην πρώτη θέση βρέθηκαν οι επικεφαλής των αντιπολιτευτικών παρατάξεων Σάκης Κριτσίνης και Βασίλης Τσολακίδης, ενώ πιο πίσω ήταν ο Κώστας Αντωνιάδης. Την ορκωμοσία τέλεσε ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων ο οποίος έκανε λόγο για «γιορτή της δημοκρατίας», επισημαίνοντας ιδιαίτερα το ρόλο της αντιπολίτευσης και του αντίλογου στην υγιή δημοκρατική λειτουργία των θεσμών. Μάλιστα, μετέφερε και το παράδειγμα της ιεραρχίας στην Εκκλησία, όπου «ναι μεν η γνώμη των πολλών κράτει, όμως όλοι έχουν δικαίωμα να πουν την άποψή τους». Ο ίδιος ευχήθηκε «με τρόπο ευπρεπή, με σύνθεση να επικρατεί κάτι καλύτερο για το δήμο» και στη συνέχεια προσέφερε στο δήμαρχο Αβδήρων, όπως και στο δήμαρχο Ξάνθης, τα Πρακτικά της τοπικής Δημογεροντείας.

Γ. Τσιτιρίδης: Ανάπτυξη με το τετράπτυχο Ιστορία-Περιβάλλον-Τουρισμός-Διεθνής Αξία

Στη σύντομη ομιλία του ο ΓιώργοςΤσιτιρίδης απευθυνόμενος στους δημότες σημείωσε ότι η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο και την παράταξή του αποτελεί τιμή και τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η ολοκλήρωση των έργων υποδομής που έχουν ήδη δρομολογηθεί στο δήμο. «Με την ίδια διάθεση και γνώση, αλλά μεγαλύτερη εμπειρία», όπως είπε, θα συνεχίσει η παράταξή του το αυτοδιοικητικό της έργο και κάλεσε τις τέσσερις παρατάξεις που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο να συνεργαστούν για το καλό του τόπου.

Ως προς την αναπτυξιακή πορεία του δήμου ο κ. Τσιτιρίδης σημείωσε ότι θα βασιστεί στα πλεονεκτήματά του που είναι η ιστορία, το περιβάλλον, ο τουρισμός και η διεθνής του αξία. Η τελετή ορκωμοσίας ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας από τους εκλεγέντες.

Ελένη Διαφωνίδου
Ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…