Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 300 εκατ. ευρώ από την ΕΕ στην Ελλάδα για την ανάπτυξη υπερταχέων ευρυζωνικών δικτύων

300 εκατ. ευρώ από την ΕΕ στην Ελλάδα για την ανάπτυξη υπερταχέων ευρυζωνικών δικτύων

0

Το μέτρο εκτιμάται ότι θα δώσει κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, δημόσια στήριξη ύψους 300 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα υπερταχείας ευρυζωνικής υποδομής της Ελλάδας. Το πρόγραμμα θα προσφέρει υπερταχείες ευρυζωνικές υπηρεσίες σε πελάτες σε περιοχές με ανεπαρκή συνδεσιμότητα στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάπτυξη ευρυζωνικής υποδομής ικανής να παρέχει ταχύτητες λήψης τουλάχιστον 100 Megabit ανά δευτερόλεπτο (Mbps), με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gigabit ανά δευτερόλεπτο (Gbps), σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς.

Το πρόγραμμα αφορά περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει σήμερα ταχεία ευρυζωνική υποδομή που να προσφέρει τουλάχιστον 30 Mbps και στις οποίες κανένας ιδιώτης επενδυτής δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσει εμπορικά στο εγγύς μέλλον.

Το μέτρο αναμένεται να δώσει κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις σε περαιτέρω συνδεσιμότητα, θα διευκολύνει τον ανταγωνισμό και θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις στην παροχή υπερταχείας πρόσβασης στο διαδίκτυο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις περιοχές-στόχους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…