Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Όλοι οι βουλευτές της Περιφέρειας ΑΜΘ

Όλοι οι βουλευτές της Περιφέρειας ΑΜΘ

0

Εννέα οι βουλευτές της ΝΔ στην Περιφέρεια, πέντε του ΣΥΡΙΖΑ, τρεις του ΚΙΝΑΛ

Νέα θητεία για Δημοσχάκη-Γκαρά από Έβρο, Ιλχάν από Ροδόπη, Παναγιωτόπουλο από Καβάλα και Κεφαλίδου από Δράμα. Επανέρχονται Στυλιανίδης στη Ροδόπη και Πασχαλίδης στην Καβάλα

Εκπλήξεις και ανατροπές επεφύλαξε η κάλπη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου πλην της Ξάνθης επικράτησε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Συνολικά στην Περιφέρειά μας η νέα κυβέρνηση διαθέτει εννέα βουλευτές, η αξιωματική αντιπολίτευση πέντε και το ΚΙΝΑΛ που συγκεντρώνει σημαντικό αριθμό δυνάμεων στην ΑΜΘ τρεις.

Να σημειώσουμε ότι οι γυναικείες παρουσίες είναι η Χαρά Κεφαλίδου που διατηρεί την έδρα του ΚΙΝΑΛ στη Δράμα, η Νατάσα Γκαρά που κρατά τη βουλευτική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο και η Σουλτάνα Ελευθεριάδου που εισέρχεται στη Βουλή κατακτώντας την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα.

Νομός Έβρου

Ποσοστό 44,99% συγκέντρωσε η Νέα Δημοκρατίας στο Νομό Έβρου και ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,55%. Στην τετραεδρική περιφέρεια εκλέγονται οι βουλευτές της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει την Νατάσα Γκαρά.

Νομός Ροδόπης

Εκπλήξεις επεφύλαξε για τους υποψήφιους το εκλογικό αποτέλεσμα του νομού Ροδόπης. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κατάφερε να εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία που συγκέντρωσε 37,84%, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε στο νομό 27,17% εκλέγεται ο Τάκης Χαρίτος μετά από ένα θρίλερ με τον Φερχάτ Οζγκιούρ που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ. Καμία έκπληξη η εκλογή του Ιλχάν Αχμέτ με το ΚΙΝΑΛ που χάρη στη δική του υποψηφιότητα κατέλαβε 21,94%.

Νομός Καβάλας

Τρεις έδρες καταλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία στο Νομό Καβάλας, συγκεντρώνοντας 42,55%. Μετά από μία σκληρή προεκλογική μάχη, πρώτος εκλέγεται ο Νίκος Παπαγιωτόπουλος, ακολουθεί ο Γιάννης Πασχαλίδης και ο Μακάριος Λαζαρίδης. Στον ΣΥΡΙΖΑ που συγκέντρωσε 26,20% και κατέλαβε μία έδρα η Σουλτάνα Ελευθεριάδου που προσπέρασε και τους τρεις μέχρι πρότινος βουλευτές του νομού.

Νομός Δράμας

Στο Νομό Δράμας η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε 43,90% και της έδρα του κόμματος κατέλαβε ο χειρουργός Κωνσταντίνος Μπλουχός, αφήνοντας πίσω τον μέχρι πρότινος βουλευτή του νομού Δημήτρη Κυριαζίδη. Και στο ΣΥΡΙΖΑ, που συγκέντρωσε 22,72% ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος είναι νέος βουλευτής ξεπερνώντας τον Χρήστο Καραγιαννίδη. Την έδρα του διατηρεί το ΚΙΝΑΛ στη Δράμα με 12,31% και τη Χαρά Κεφαλίδου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…