Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ “Κατέρρευσε ο μύθος της χειραγώγησης της μειονοτικής ψήφου”

“Κατέρρευσε ο μύθος της χειραγώγησης της μειονοτικής ψήφου”

0

Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρη – Με ταξικά μηνύματα η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ

 

Εκτιμά πως η ΝΔ έχασε την πρωτιά στην Ξάνθη λόγω της σύνθεσης του ψηφοδελτίου της

 

 

Μια ακτινογραφία του εκλογικού αποτελέσματος επιχειρεί ο Κώστα Ζαγναφέρης, αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης μέσα από το «Ε». Μια άποψη που έχει ενδιαφέρον καθώς είναι μια αντικειμενική και νηφάλια προσέγγιση απαλλαγμένη από κομματικά στερεότυπα και περιχαρακώσεις. Ενισχύεται δε από το γεγονός ότι ο κ. Ζαγναφέρης δεν ήταν άμεσα εμπλεκόμενος στο εκλογικό γίγνεσθαι.

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: Δύο κόσμοι παράλληλοι… Δεν τράβηξε το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ζαγναφέρης εκτιμά ότι για την ΝΔ το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα ικανοποιητικό καθώς ήταν μια ιστορική νίκη που της δίνει την δυνατότητα να κυβερνήσει αυτοδύναμα και να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Όπως σημειώνει: «Είναι κάτι που το περίμενα προσωπικά. Το γεγονός ότι η ΝΔ δεν ήταν πρώτο κόμμα στην Ξάνθη οφείλεται καθαρά στην σύνθεση του ψηφοδελτίου. Πολύς κόσμος δεν ψήφισε ΝΔ γι αυτό. Αυτό που δεν περίμενα ήταν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Εξεπλάγην από το υψηλό ποσοστό. Απ’ αυτό συμπεραίνω ότι υπάρχει ένας κόσμος παράλληλος που δεν τον αφουγκράζεται η ΝΔ και έχει στραφεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι λεγόμενες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

«Μύθος» η χειραγώγηση της μειονοτικής ψήφου

Συνεχίζοντας ο κ. Ζαγναφέρης τόνισε πως σ’ αυτές τις εκλογές κατέρρευσε ο μύθος της χειραγώγησης της μειονοτικής ψήφου από το Τουρκικό Προξενείο: «Για ποια χειραγώγηση μιλάμε; Ο Ζεϊμπέκ εκλέγεται για 5η φορά και αυτό σημαίνει ότι είχε ένα πολιτικό κεφάλαιο και δικούς του ψηφοφόρους που τον εμπιστεύονται. Ο Τουρκές ήταν μια υποψηφιότητα απαρχαιωμένη και καμένη εξ αρχής και δεν τράβηξε και η εκλογή του Μπουρχάν θεωρώ ότι ήταν τυχαία. Στην Ροδόπη βγήκε ο Χαρίτου έναντι του μειονοτικού υποψηφίου. Αυτός ο μύθος της μειονοτικής ψήφου είναι βολικός και συμφέρει  μόνο κάποιους στα κόμματα για να δικαιολογούν την αποτυχία τους και να κινδυνολογούν και κάποιους δημοσιογράφους να παίζουν τα παιχνίδια τους». Τέλος ο κ. Ζαγναφέρης συνεχάρη του εκλεγέντες βουλευτές και τους ευχήθηκε καλή δύναμη  και επιτυχία στο έργο τους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…