Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Καιρικές …παραξενιές μες στο κατακαλόκαιρο

Καιρικές …παραξενιές μες στο κατακαλόκαιρο

0

Καύσωνας και καταιγίδες στην Ξάνθη

 

Κομμένο φως και τηλέφωνο το πρωί στα χωριά του κάμπου

 

Αντιμέτωπος με τις …παραξενιές του καιρού βρίσκεται ο νομός μας από την Δευτέρα. Το σκηνικό του καιρού εναλλάσσεται συνεχώς και η ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες στα όρια του καύσωνα αφού ξεπερνούν τις 34 και 35 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας, μεταμορφώνεται σε μουντό φθινοπωρινό τοπίο με έντονες καταιγίδες που συνοδεύονται με αστραπόβροντα!

Καύσωνας και καταιγίδες στην Ξάνθη – Κομμένο φως και τηλέφωνο το πρωί στα χωριά του κάμπου

Τα ξημερώματα της Τετάρτης άνοιξαν οι ουρανοί στην πόλη μας. Έντονη ήταν η βροχόπτωση ενώ συνοδευόταν από δυνατές βροντές και πλήθος αστραπές. Την ίδια ώρα έβρεχε καταρρακτωδώς  και στην πεδινή περιοχή έπνεαν και πολύ δυνατοί άνεμοι.  Σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκαν βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ και της τηλεφωνίας με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο όλοι οι οικισμοί. Η βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ αποκαταστάθηκε μετά από 2 ώρες ενώ όπως μας αναφέρουν από τον ΟΤΕ Ξάνθης οι διακοπές ήταν ολιγόλεπτες και επανήλθαν χωρίς να χρειαστεί παρέμβαση των συνεργείων. Να σημειώσουμε ότι είχε εντοπιστεί μια βλάβη στο τηλεφωνικό κέντρο της Μάνδρας που ωστόσο αποκαταστάθηκε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων καταιγίδες αναμένονταν και για το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή καθώς και για τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο η θερμοκρασία προβλέπεται ιδιαίτερα υψηλή.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …