Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

0

«Θα κριθούν από το έργο τους οι βουλευτές»
Ότι οι βουλευτές κρίνονται από το έργο τους στο τέλος της θητείας τους, αυτό πράγματι είναι μια βασική αρχή της Κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Αυτό  όμως ισχύει στους υπόλοιπους νομούς όπου οι ψηφοφόροι κρίνουν και αποφασίζουν μόνοι τους, χωρίς εξαγορές, εκμαυλισμούς ή πιέσεις από ξένα κέντρα. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν μετρά το παραγόμενο έργο αλλά ο βαθμός υποταγής και συμφωνίας σε άλλου είδους κελεύσματα.
Γι’ αυτό το «θα κριθούν από το έργο τους»  ισχύει κυρίως για τους Τσιλιγγίρη και Μπουρχάν.
Γ.Δ.


Ένα ερώτημα
Ετέθη ως ερώτηση στην γνωστή παρέα και η απάντηση ήταν ιδιαίτερα εύκολη. Ρωτήθηκε η ομήγυρη για την κοινοβουλευτική προσφορά του βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στο νομό. Ζητήθηκε να πληροφορηθούν ποιο το έργο του, η προσφορά του στην Ξάνθη, για να δικαιολογεί τόσες εκλογικές επιτυχίες και πρωτιές σε ψήφους.
Κάτι συγκεκριμένο έργο ή παρέμβαση δεν γνώριζε κανείς, διότι δεν υπήρχε άξιο λόγου όλα αυτά τα χρόνια. Άρα, όλοι είχαν την απορία, όταν έργο δεν υπάρχει σημαντικό, ποιος ο λόγος, πώς εκλέγεται ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ δίνοντας μάλιστα την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ;
Κι ενώ η απορία υπήρχε στην ομάδα, από το βάθος ακούστηκε μια φωνή: Να ρωτήσουμε τον ψευτομουφτή Μετέ. Αυτός γνωρίζει…
Γ.Δ.


Ο έλεγχος της κυβέρνησης συνεχίζεται
Αλλαγή κυβέρνησης μεν, αλλά ο ρόλος και η αποστολή του Τύπου συνεχίζει να είναι ίδιος. Αυτός του ελέγχου, της άσκησης κριτικής στη νέα κυβέρνηση.
Τα Μέσα Ενημέρωσης που σέβονται τον εαυτό τους συνεχίζουν την ίδια αποστολή απαρέγκλιτα. Γιατί αυτός ο ρόλος. Ο έλεγχος, η κριτική στις παραλείψεις, στις υπερβολές, στα λάθη και την έπαρση που εμφανίζεται κατά την άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας.
Όπως η εφημερίδα μας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο ακριβώς θα κάνει και με τη νέα κυβέρνηση της Ν.Δ.
Δυστυχώς αυτή την αυτονόητη λειτουργία τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της Νομαρχιακής και οι βουλευτές δεν διέθεταν την ωριμότητα να την δεχθούν. Προς ζημίαν τους βέβαια όπως αποδείχτηκε στις εκλογές. Ελπίζουμε τώρα να αναστοχαστούν τα λάθη τους…
Γ.Δ.


Ω Ελλάδα μου εσύ….
Τούτη η χώρα δεν έχει το ταίρι της για γεγονότα που μόνον σ’ αυτήν συμβαίνουν, ενώ παράλληλα δεν σ’ αφήνει να πλήξεις. Ημέρα εκλογών προχθές και μια ομάδα αναρχικών μπαίνουν στο εκλογικό κέντρο στα Εξάρχεια και κλέβουν την κάλπη! Την οποία λίγη ώρα αργότερα καίνε στην πλατεία σε δημόσια θέα.
Τέτοια ρεζιλίκια, μόνον στην χώρα μας μπορούσαν να συμβούν. Ρεζίλι και ξεφτίλα μαζί και για την Αστυνομία που μονίμως πιάνεται στον ύπνο, αλλά και τους δικαστές που όταν τους πάνε τους δράστες οι αστυνομικοί, τους αφήνουν ελεύθερους.
Σα να παίζουν το παιδικό παιχνίδι «κλέφτες κι αστυνόμοι…»
Γ.Δ.


Ψάχνοντας την αιτία αποτυχίας στις εκλογές
Συνήθως έτσι συμβαίνει, είναι κανόνας και δεν θα μπορούσε να τον αποφύγει ο Στάθης Γιαννακίδης. Να ψάχνει να βρει την αιτία της αποτυχίας του στις πρόσφατες εκλογές. όχι ότι πήγε άσχημα, θα λέγαμε καλύτερα απ’ ότι κι ο ίδιος θα περίμενε. Να όμως που τα πράγματα στράβωσαν και πλέον είναι έξω χωρίς εξουσία και προνόμια.
Έτσι, μέσω του γνωστού περιφερόμενου διαδρομιστή εκφράζει την πικρία του στο πρόσωπο του Γραμματέα για τη  μη θετική στάση απέναντί του.
Ας ικανοποιηθεί ο πρώην υφυπουργός με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό εξαιτίας των μειονοτικών ψήφων βεβαίως και των γνωστών ευπαθών ομάδων των περί την πόλην οικισμών…
Γ.Δ.


Καλό ξεκίνημα από την νέα κυβέρνηση
Θετικά είναι τα πρώτα δείγματα από την νέα κυβέρνηση. Οι πρώτες οδηγίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:  «Λίγα λόγια και πολύ δουλειά» και «Ψηλούς στόχους και χαμηλά το κεφάλι» είναι ενδεικτικές ότι υπάρχει βούληση και αποφασιστικότητα να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο ενώ κομβικό σημείο είναι η παρακολούθηση  και η αξιολόγηση του κάθε υπουργείου ανά τακτά διαστήματα όπως ανακοινώθηκε. Επίσης κάποιες κινήσεις από τον ίδιο τον Μητσοτάκη όπως το να μη δεχτεί να μετακινείται με τα πρωθυπουργικά αυτοκίνητα αλλά να προτιμήσει αυτό που είχε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να περιορίσει τις μετακινήσεις με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο έχουν την σημειολογία τους.
Ξεκίνησαν καλά αλλά είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα…
Μ.Ξ.


Νέος πρωταγωνιστής
Εκλογές τέλος, ψηφίσαμε και κάναμε τις επιλογές μας. Η κάλπη έβγαλε τον νικητή που για τέσσερα χρόνια θα έχει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας. Μιας χώρας που έχει πολλά προβλήματα να λύσει και δυσκολίες να ξεπεράσει. Οικονομία, Δημόσια Διοίκηση, Ανεργία, Ασφάλεια, Ανάπτυξη, αποτελούν τις πρώτες και σημαντικές άμεσες προτεραιότητες.
Ο νέος πρωθυπουργός, νέος πρωταγωνιστής πλέον ο ίδιος της τεράστιας προσπάθειας να ορθοποδήσει η χώρα και να γίνει κανονική ευρωπαϊκή, ευημερούσα και αφήνοντας πίσω τις στρεβλώσεις που την ταλαιπώρησαν τα προηγούμενα χρόνια.
-Να επανέλθει το χαμόγελο σιγά-σιγά στα χείλη των Ελλήνων.
Γ.Δ.


Ακύρωση 4ης Νομικής
κ. Διευθυντά, με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σας. Θα αρκούσε και μόνο η ακύρωση της 4ης Νομικής Σχολής της Πάτρας να δικαιολογήσει την ψήφο στον Κυριάκο.
Η επιλογή παρότι ακυρώθηκε, απέδειξε  όμως περίτρανα την ευαισθησία των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ για την Θράκη!!
Σφυρίζουν αδιάφορα όμως ακόμη…
Κρίμα
Σ.Κ.


Οι ηλικιωμένοι ψηφοφόροι
Οι ηλικιωμένοι πήγαν και αυτή τη φορά με πάθος στην κάλπη, παρά τη ζέστη, και αυτό είναι συγκινητικό. Πάθος για την ίδια διαδικασία, για το εκλογικό καθήκον που εκείνη τη μέρα έχουν την ευκαιρία ν’ ασκήσουν. Γιατί το βλέπουν κυριολεκτικά ως τέτοιο που είναι, ως δικαίωμα και ως καθήκον, κάτι που έχουν την υποχρέωση να πράττουν ως πολίτες, μέχρι να τους πάρει αυτό το δικαίωμα η ζωή. Το αυτονόητο κάνουν οι άνθρωποι δηλαδή.
«Κλειδώστε τους παππούδες και τις γιαγιάδες σπίτι» λέει ένα εξυπνακίστικο και χιλιοειπωμένο ρητό. Το λοιπόν, τις γιαγιάδες και τους παππούδες δεν μπορείς να τους κλειδώσεις πουθενά στις εκλογές. Θέλουν τόσο πολύ να πάνε να ψηφίσουν, που και να τους κλειδώσεις, θα βγουν από το παράθυρο. Και καλά κάνουν. Αυτό πρέπει να κάνεις στις εκλογές. Να πας να ψηφίσεις. Όταν μάλιστα διανύουμε και εποχές όπου η αποχή χτυπάει κόκκινο (για ιστορικό ρεκόρ 44% αποχής έκαναν λόγο οι στατιστικές σ’ αυτές τις εκλογές), όταν οι μισοί βαριούνται ή δεν θέλουν να ψηφίσουν ή προτιμούν να την αράξουν στην παραλία και «πού να πηγαίνω τώρα μωρέ να ψηφίσω, άσ’ το», τότε μάλλον ήρθε η ώρα ν’ αλλάξουν και τα εξυπνακίστικα ρητά. Ενα «σύρετε τους νέους στο εκλογικό κέντρο» θα ταίριαζε καλύτερα με τα σύγχρονα δεδομένα.
Οι ηλικιωμένοι ψηφοφόροι μάς δίνουν ένα υπέροχο παράδειγμα συνέπειας, αυτό που θα έπρεπε όλοι να κάνουμε όταν φτάνει η ώρα να ρίξουμε την ψήφο μας. Μπορεί να σκέφτονται και να επιλέγουν ως επί το πλείστον συντηρητικά, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. «Κλειδώστε τους νέους έξω απ’ το σπίτι, αν δεν πάνε να ψηφίσουν». Ακόμα μια νέα εκδοχή, του γνωστού ρητού…
Λ.Σ.


Ο καβγάς για το …πάπλωμα
Αυτή η κατάσταση με τα διπλώματα πραγματικά ξεπερνάει κάθε λογική! Σε ποια χώρα θα ήταν άραγε ανεκτό επί 19 μήνες να μη χορηγείται κανένα δίπλωμα οδήγησης επειδή έτσι αποφάσισαν την μια οι εξεταστές και την άλλη οι εκπαιδευτές για να αντιδράσουν γιατί τα συνδικαλιστικά τους συμφέροντα θίγονται από ένα νόμο. Σε ποια χώρα θα ήταν ανεκτό να περιμένουν χιλιάδες υποψήφιοι, να χάνουν δουλειές επειδή δεν έχουν δίπλωμα να εξωθούνται να οδηγούν χωρίς δίπλωμα γιατί ειρήσθω εν παρόδω μαθήματα κάνουν οι εκπαιδευτές! Απλά δεν στέλνουν τους φάκελους των υποψηφίων για να μην τους …επιβαρύνουν με το ασφάλιστρο. Μπλοκάρουν έτσι τη διαδικασία των εξετάσεων όχι γιατί κόπτονται για τους υποψήφιους που ούτως ή άλλως κακό τους κάνουν αλλά γιατί ο νόμος τους απαγορεύει να είναι παρόντες στην εξέταση ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει τον εξεταστή να είναι παρών στις εξετάσεις για τους 74ρηδες.
Όλος ο καβγάς για το πάπλωμα δηλαδή κι  ο νοών νοείτω….
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απίθανοι υποψήφιοι Ευρωεκλογές εν όψει γενικώς και τα κόμματα και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι…