Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δυναμώνει και διευρύνεται το WAVErunning!

Δυναμώνει και διευρύνεται το WAVErunning!

0

6η διοργάνωση για το αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός  της Ξάνθης το Σάββατο 27 Ιουλίου

 Ο μεγάλος αγώνας των 28 χλμ λήγει φέτος στην παραλία Μυρωδάτου-Πάνω από 250 οι φετινές συμμετοχές-Θα φιλοξενεί και έκθεση τοπικών προϊόντων

Γερά θεμέλια έχει βάλει στην Ξάνθη το αθλητικό και πολιτιστικό event Waverunning, που φέτος διοργανώνεται για έκτη χρονιά τη βραδιά του Σαββάτου 27 Ιουνίου. Αθλητές και ερασιτέχνες δρομείς που θέλουν να απολαύσουν μια ξεχωριστή διαδρομή πλάι στο κύμα συναντώνται για να καλύψουν ένα μέρος της ακτογραμμής του Εθνικού Πάρκου Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης (παραλία Κεραμωτής – Αβδήρων), με ξεχωριστή φυσική ομορφιά, αλλά και «νότες» πολιτισμού. Ο αγώνας είναι μοναδικός στην Ευρώπη, καθώς πραγματοποιείται στο ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον του Δέλτα Νέστου. Παράλληλα, οι διοργανωτές επιφυλάσσουν δραστηριότητες για τα παιδιά, ενώ για πρώτη φορά στο χώρο της λήξης της διοργάνωσης στην παραλία του Μυρωδάτου θα πραγματοποιηθεί και έκθεση τοπικών προϊόντων, από παραγωγούς και επαγγελματίες του νομού.

Τις καλύτερες εντυπώσεις συγκέντρωσαν οι προηγούμενες διοργανώσεις

Η έκθεση τοπικών προϊόντων στην παραλία Μυρωδάτου

Οι διοργανωτές πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης μία πρώτη ενημερωτική συνάντηση, όπου ο Ηλίας Γερμαντζίδης ενημέρωσε για το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης και συζήτησε με τους συμμετέχοντες επαγγελματίες για θέματα διαδικαστικά και φιλοσοφίας του event. Όπως εξήγησε σχετικά με την πρωτοβουλία της παράλληλης διοργάνωσης της έκθεσης τοπικών προϊόντων, «εξαρχής για το WAVE running είχαμε μια ολιστική προσέγγιση. Δε θέλαμε να μείνουμε μόνο στο δρομικό κομμάτι και έτσι ως στόχους του αγώνα ορίσαμε την ανάδειξη του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου της περιοχής, την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, του οικοτουρισμού και του αθλητικού τουρισμού. Τμήμα του πολιτισμού κάθε τόπου και δυνατό στοιχείο του τουριστικού προϊόντος της χώρας είναι η ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα που παράγει. Έτσι φέτος πάμε ένα βήμα παραπέρα και εντάσσουμε στη διοργάνωση έκθεση τοπικών προϊόντων. Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΟΕΒΕ Ξάνθης και θα συμμετάσχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή».

Από τους διοργανωτές ο Ηλίας Γερμαντζίδης έδωσε ενημερωτικές πληροφορίες για το φετινό event

Με ψητή σαρδέλα και το Συνεταιρισμό Αλιέων Βιστονίδας η φετινή διοργάνωση

Το WAVE running αποτελείται από τρεις  αγώνες 5, 10 και 28 χιλιομέτρων, οι οποίοι πραγματοποιούνται στην άμμο, πλάι στο κύμα, δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές να τρέξουν απολαμβάνοντας τη θαλάσσια αύρα του Θρακικού πελάγους.

Η αμμώδης παραλία, τα κύματα, το παραποτάμιο δάσος και οι εκβολές του Νέστου δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για έναν μοναδικό και περιπετειώδη αγώνα! Οι ομαλές κλίσεις, η σταθερότητα και η συνοχή της υγρής άμμου, επιτρέπουν το τρέξιμο ακόμη και με γυμνό πόδι.

Φέτος, η αλλαγή είναι ότι ο μεγάλος αγώνας δρόμου θα ξεκινήσει από την Κεραμωτή και θα καταλήξει στην παραλία του Μυρωδάτου.

Στο χώρο της λήξης θα ξεκινήσει το βράδυ πάρτι με DJs από την Ξάνθη και αλλού.

Στις πρωτοτυπίες της φετινής διοργάνωσης είναι και η προσφορά ψητής σαρδέλας στους συμμετέχοντες, σε συνεργασία με τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Βιστονίδας, που υποστηρίζει τη διοργάνωση και θα βρίσκεται εκεί για να παρέχουν τους εκλεκτούς μεζέδες τους.

Ευκαιρία προβολής του τόπου μας και του πολιτισμού μας

Το ραντεβού των αθλητών και ερασιτεχνών δρομέων το Σάββατο 27 Ιουλίου

Σύμφωνα με τον Ηλία Γερμαντζίδη, δηλώσεις συμμετοχής γίνονται έως και σήμερα Δευτέρα, αλλά θα δίνεται η δυνατότητα εγγραφών και επί τόπου την ημέρα της διοργάνωσης. Οι συμμετοχές αναμένεται να φτάσουν τις 250-300, ενώ για μια ακόμη φορά δεκάδες εθελοντές θα δώσουν το παρών για να συνδράμουν στην επιτυχία με 8 σταθμούς υποστήριξης στη μεγάλη διαδρομή, βάρκες στο Δέλτα του Νέστου και σταντ στην αφετηρία και τον τερματισμό του αγώνα.

«Η τελετή λήξης θα λάβει χώρα μπροστά από το παλιό κάμπινγκ Μυρωδάτου» ενημέρωσε ο Ηλίας Γερμαντζίδης, που σχολίασε, «για εμάς είναι κάτι πέρα από ένα αθλητικό γεγονός. Δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να δουν τις επιδόσεις τους και να απολαύσουν το φυσικό τοπίο, ωστόσο είναι και μία ευκαιρία να προβάλλουμε τον πολιτισμό και τα τοπικά μας προϊόντα, καθώς και άνθρωποι εκτός των ορίων του νομού, ανάμεσά τους και δημοσιογράφοι, θα βρεθούν στο WAVE running για να ζήσουν την εμπειρία».

6o WAVE running – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-28km – Απαιτητικός και ξεχωριστός

Αφετηρία: Κεραμωτή

Τερματισμός : Λιμάνι Αβδήρων

17:00 Συγκέντρωση αθλητών στην παραλία Αβδήρων για να μεταφερθούν από τα Άβδηρα στην Κεραμωτή

17:15 Αναχώρηση λεωφορείου για την αφετηρία

19:00 Εκκίνηση

-10km  –  Μια δυνατή γεύση από τον αγώνα των 28km

Αφετηρία – Τερματισμός : Παραλία Αβδήρων

Συγκέντρωση αθλητών: 20.00

Εκκίνηση : 20.30

-5km – Ένας αγώνας για όλους

Αφετηρία – Τερματισμός : Παραλία Αβδήρων

Συγκέντρωση αθλητών: 18.00

Εκκίνηση : 18.30

Απονομές 5km : 20.00

500m –  Παιδικός (έως 12 ετών)

Αφετηρία – Τερματισμός: Παραλία Αβδήρων

Συγκέντρωση παιδιών: 19.15

Εκκίνηση : 19.30

*Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα είναι δωρεάν.

Απονομές 5km : 20.00

Απονομές 10 & 28km : 23.30

Beach Party με DJ τον Larry SKG : 00.00 – 03.30

Παροχές

Αθλητικό t-shirt, Μετάλλιο, Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, Βραβεύσεις ανά ηλικιακή κατηγορία, Αναμνηστικά έπαθλα για τους πρώτους νικητές, Σταθμοί υποστήριξης ανά 4- 5km, Μεταφορά συμμετεχόντων στην αφετηρία των 28km, Φωτογραφικό υλικό, Ατομικό γεύμα, Μπύρα, Γλυκό και Καρπούζι.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «Κομοτηνή στο πιάτο» θα βρεθεί στην Οικοτεχνία Meligeysis στα Κομνηνά της Ξάνθης

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11:00 – Θα μιλήσει για το βιβλίο ο δημοσιογράφος Τηλέμαχος Αρναο…