Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ 61 γυναίκες και 112 νέοι βουλευτές στη νέα Βουλή

61 γυναίκες και 112 νέοι βουλευτές στη νέα Βουλή

0

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η τελετή ορκωμοσίας

Με θρησκευτικό όρκο στο Κοράνι ορκίστηκαν οι τρεις βουλευτές της μειονότητας

«Καλή δύναμη» ευχήθηκε στους 300 βουλευτές της 18ης Συνόδου της Βουλής ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος μαζί με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό και την ορκωμοσία της νέας Βουλής την Τετάρτη 17 Ιουλίου.

Μετά την ορκωμοσία με θρησκευτικό όρκο της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ (εξαίρεση ο Γιώργος Καμίνης, που έδωσε πολιτικό όρκο) και της Ελληνικής Λύσης (με την εξαίρεση της Φωτεινής Πιπιλή και του Γιώργου Παπανδρέου), ορκίστηκαν οι τρεις βουλευτές της μειονότητας στο Κοράνι (Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Μπαράν Μπουρχάν από Ξάνθη και Ιλχάν Αχμέτ από Κομοτηνή), ενώ ακολούθησε ο πολιτικός όρκος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜεΡΑ 25 (εξαίρεση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Θάνος Μωραΐτης και Τρύφων Αλεξιάδης). Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε και ο πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η νέα Βουλή εκπροσωπείται από 61 γυναίκες και έξι κόμματα, ενώ οι 112 είναι νέοι βουλευτές που εκλέχτηκαν για πρώτη φορά.

Από τους 300 βουλευτές, η Νέα Δημοκρατία έχει 158 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία 86, το Κίνημα Αλλαγής 22, το ΚΚΕ 15, η «Ελληνική Λύση» 10 και η «ΜέΡΑ25» 9 έδρες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…