Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ρόιδου-Μαχαιρίδου-Χατζόγλου-Βακιρτζής και Χ. Φωτιάδης στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Ρόιδου-Μαχαιρίδου-Χατζόγλου-Βακιρτζής και Χ. Φωτιάδης στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

0

Οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος το μεσημέρι της Τρίτης

Κεντρικό στίγμα του ΚΚΕ η ισχυροποίηση της θέσης του ως μόνης αντιμνημονιακής δύναμης- «Το ΚΚΕ δεν εμφανίζεται μόνο στις εκλογές», τόνισε ο γραμματέας της ΤΕ

«Πλατύ άνοιγμα» σε λαϊκά στρώματα και εργασιακούς χώρους για να ισχυροποιήσει τη θέση του και να αναδειχθεί ως μόνη αντιμνημονιακή δύναμη επιχειρεί το ΚΚΕ στην Ξάνθη, όπως ανακοίνωσε η τομεακή επιτροπή σε συνέντευξη Τύπου για τη γνωστοποίηση των υποψήφιων βουλευτών για το νομό.

Ο γραμματέας της ΤΕ Νίκος Φρέγκογλου δίνοντας το στίγμα του ψηφοδελτίου του κόμματος ανέφερε, «για το λαό, το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ένα: Αν θα δυναμώσει εκείνη η δύναμη που είναι σταθερά δίπλα σας, μπροστά στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα. Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας», τονίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν εμφανίζεται μόνο στις εκλογές, αλλά δίνει καθημερινές πολιτικές μάχες για την Εργασία, την Υγεία, την Παιδεία, τα λαϊκά στρώματα.

«Γυρίστε την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα», επεσήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας, «ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ  – ΚΙΝΑΛ δεν έχουν διαφορετικά σχέδια, αλλά παραλλαγές του ίδιου αντιλαϊκού σχεδίου που περιλαμβάνει: Μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας, δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα ,περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, σιωπή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, νέα προνόμια, όπως είναι οι δεκάδες φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, το κεφάλαιο που μαζί ψήφισαν. Πιο ενεργή εμπλοκή στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Αυτά συναποφασίζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οριστικά προσχωρήσει το μπλοκ της συντήρησης και του «παλιού». Κανένα συγχωροχάρτι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» και υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι, «ιδιαίτερο στόχος είναι να πεταχτεί έξω από την Βουλή η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή. Να μην σκορπίσει η ψήφος σε κόμματα μιας χρήσης όπως είδαμε να γίνεται με το ΠΟΤΑΜΙ, την ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, τους ΑΝΕΛ. Τον ίδιο ρόλο έρχονται να παίξουν το ακροδεξιό κόμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ του Βελόπουλου και το ΜΕΡΑ 25 του Βαρουφάκη». Ο κ. Φρέγκογλου κάλεσε επίσης τους εκλογείς να προσέλθουν στις κάλπες, ώστε η αγανάκτηση να μη μετατραπεί σε μια ακόμη αποχή, αλλά σε ενεργητική συμμετοχή.

Ο ίδιος, στάθηκε επίσης, στην πραγματική και αποτελεσματική δύναμη της μαζικής ενεργοποίησης αναφέροντας την αποτροπή της απόλυσης 30 εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας «Ροδόπη» το χειμώνα του 2015 μέσω απεργιών, αλλά και την πρόσφατη ματαίωση της ασφαλτόστρωσης της Θηλιάς.

«Πρέπει να σπάσει η μοιρολατρία, οι μειωμένες απαιτήσεις, που ενσωματώνουν και οδηγούν σε αποχή από το λαϊκό κίνημα», κατέληξε ο γραμματέας της ΤΕ, καλώντας τους πολίτες να ενισχύσουν τις δυνάμεις του ΚΚΕ.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

Στη συνέχεια ο γραμματέας παρουσίασε τους πέντε υποψήφιους του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ Ξάνθης, εκφράζοντας την ικανοποίηση της τοπικής οργάνωσης για την ανανέωση και το πλήθος των νέων υποψήφιων, οι οποίοι μάλιστα εκπροσωπούν το σύνολο των δήμων της Ξάνθης.

Ο ίδιος ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες λέγοντας, «ξεκινώντας από την εργατική τάξη του νομού μας που είναι ενιαία ανεξάρτητα από θρησκεία, γλώσσα, πολιτιστική ταυτότητα και που ενιαία πλήττεται διαχρονικά από τις αντεργατικές πολιτικές των κομμάτων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων έχουμε 3 εργαζόμενους που έχουν συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για τις εθνικές εκλογές και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις:

-Την Παναγιώτα Ρόιδου, 39 χρονών από το Δέκαρχο. Ιδιωτικός Υπάλληλος. Είναι πρόεδρος του ΔΣ  της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης και εκπρόσωπος των ταξικών δυνάμεων στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης. Πέρα όμως από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δραστηριοποιείται ενεργά και στο γονεϊκό κίνημα. Είναι πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης  και γραμματέας του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ξάνθης.

-Την Παρασκευή Μαχαιρίδου, 41 χρονών από τη Γεωργία, κατοικεί στη Γενισέα. Εργαζόμενη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Δραστηριοποιείται στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, είναι μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Γνωστή και για τους αγώνες ενάντια στην περικοπή των συντάξεων των παλλινοστούντων μέσα από την επιτροπή αγώνα παλλινοστούντων.

-Τον Μουράτ Χατζόγλου, 30 χρονών από το Ωραίο. Εργαζόμενος στον επισιτισμό. Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης και  υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του 2014.

Οι επόμενοι δύο υποψήφιοι είναι αυτοαπασχολούμενοι, όπως σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού στην πόλη και τα χωριά της Ξάνθης, που πλήττονται από τις πολιτικές που οδηγούν σε κλείσιμο μαγαζιών, χρέη, πλειστηριασμούς, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, την ίδια ώρα που οι εφοπλιστές φορολογούνται «εθελοντικά».

Βαγγέλης Βακιρτζής, ο γνωστός Μπακέρο. 37 χρονών κουρέας. Εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης στο ΔΣ του Επιμελητηρίου Ξάνθης και ιδρυτικό μέλος των xanthirunners.

Χαράλαμπος Φωτιάδης, 68 χρονών φαρμακοποιός με το γνωστό φαρμακείο εδώ και 40 χρόνια στην Καραολή. Ο σ/φος Μπάμπης εκπροσωπεί την παλιά γενιά του Κόμματος στο ψηφοδέλτιο μας. Είχε σημαντική συμβολή στο γονεϊκό κίνημα της πόλης, πρωτοστατώντας στην ίδρυση της Ένωσης Γονέων αλλά και στον αγώνα για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση, για την ίδρυση του ειδικού σχολείου και του ΕΕΕΕΚ στη Γενισέα. Δραστηριοποιήθηκε και στην ΦΕΞ, διατελώντας υπεύθυνος του κινηματογραφικού τμήματος. Είναι μέλος της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης και του ΣΥΦΑΞ.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…