Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

0

 Στην ίδια ευθεία όλοι
Να λοιπόν που στη Νέα Δημοκρατία ανετράπη το δεδομένο κι έχουμε σούπερ έκπληξη. Είναι δε αυτή η έκπληξη η απουσία του Αλέκου Κοντού από το ψηφοδέλτιο για τις εκλογές στις 7 Ιουλίου.  Σύμφωνα με γραπτή του δήλωση, ο πρώην υπουργός για προσωπικούς του λόγους δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος όπως τονίζει, χωρίς βέβαια να κάνει γνωστό ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι.
Παράλληλα, έγινε γνωστό πως στη θέση του Κοντού υποψήφιος θα είναι ο Σπύρος Τσιλιγγίρης, γιατρός.
Μετά από την ανέλπιστη αυτή εξέλιξη που ξάφνιασε τους πάντες, διότι ήταν μη αναμενόμενη, υπάρχει ένα γεγονός πλέον για τους υποψήφιους. Κι αυτό δεν είναι άλλο από του ότι ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι μπαίνουν στον αγώνα τους από την ίδια αφετηρία. Ξεκινούν όλοι τους με τις ίδιες πιθανότητες.
Γ.Δ.


Και οι πέντε μαζί
Έτσι, το σκηνικό είναι το εξής: Μαρίνα Παυλίδου, Σπύρος Τσιλιγγίρης, Δημήτρης Σαλτούρος, Χατζιμεμίς Τουρκές και Αλέβ Σιαμπάν Ογλού.
Όλοι νέοι υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία, εκτός του Τουρκές που έχει εκτεθεί άλλες δύο ή τρεις φορές με το ίδιο κόμμα. Άρα, συμπερασματικά, όλοι τους έχουν την ίδια ευκαιρία για εκλογή, ξεκινούν με τις ίδιες σχεδόν δυνατότητες.
Εκείνο που θα τους ξεχωρίσει είναι οι προσωπικές δυνατότητες, η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο καθένας, η οργάνωση του αγώνα του και ποιοι θα βρεθούν δίπλα τους συμπαρατασσόμενοι για να βοηθήσουν, ο εκλογικός αγώνας, η ποιότητά του και ως ένα βαθμό η αναγνωσιμότητά του στην κοινωνία.
Γ.Δ.


Ο Σταθάκης και το 12%
Ήταν λογικό ο πρώην υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης να έρθει μυστικά και να φύγει σαν κλέφτης που λέει ο λαός μας.
Κι αυτό, διότι κατά το παρελθόν, όταν ήρθε αλλά κι όταν τον επισκέφθηκαν σαν υπουργό Οικονομίας, είχε  υποσχεθεί πως θα λύσει το θέμα του γνωστού και χρονίζοντος 12% για τις επιχειρήσεις της Θράκης. Κι επειδή στο θέμα δεν έκανε απολύτως τίποτε θετικό, προτίμησε να έρθει και να φύγει «νύχτα». Να μην γίνει αντιληπτός και ερωτηθεί σχετικά και τι να πει ο άνθρωπος και τι να δικαιολογηθεί.
Γι’αυτό εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπαν τίποτε σχετικό πριν έρθει.  Μάθαμε για την άφιξή του όταν έφυγε!
Κατά τη λαϊκή ρήση «φόβος φυλάει τα έρμα…» και μην τον είδατε τον υπουργό. Ήρθε κρυφά, μίλησε σε ελάχιστους κι έφυγε μάνι- μάνι.
Γ.Δ.


Η σιωπή είναι χρυσός
Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ δεν συμπεριλαμβάνεται η Μαίρη Τσιακίρογλου, παρότι είχε πολλές πιθανότητες καθόσον ήταν στο Μητρώο των νέων στελεχών και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα είχε ενθαρρυντικές υποσχέσεις. Αυτό δεν συνέβη προς απογοήτευση της ιδίας που ωστόσο με την μετέπειτα στάση της να μην περιφέρει την πικρία της και να κάνει δηλώσεις με αιχμές επέδειξε πολιτική ωριμότητα και πολιτικό πολιτισμό, γεγονός που απέσπασε πολύ θετικά σχόλια. Σε αντίθεση με την στάση άλλης επίδοξης υποψήφιας που η αντίδραση της ήταν επιεικώς απαράδεκτη για το αλαζονικό ύφος αλλά και τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η σιωπή είναι χρυσός και δεν είναι ένδειξη αδυναμίας αλλά ένδειξη οξυδέρκειας.
Μ.Ξ.


«Βόμβα» η αποχώρηση Κοντού
Σαν βόμβα έπεσε στην τοπική κοινωνία η είδηση ότι ο Α. Κοντός δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Αδιαμφισβήτητα ήταν μεγάλη έκπληξη και κυριάρχησε στις συζητήσεις το τριήμερο. Και βέβαια όπως συμβαίνει ως επί το πλείστον άλλοι επικρότησαν τον Κ. Μητσοτάκη και άλλοι έσπευσαν να φέρουν την καταστροφή. Κανείς ωστόσο δεν πίστεψε ότι ο κ. Κοντός αρνήθηκε την πρόταση του Κυριάκου για προσωπικούς λόγους. Το πιο πιθανό είναι να δέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου να αποχωρήσει επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Κι αυτό είναι κάτι που θα το διαπιστώσουμε στην πορεία…
Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι το πιο πιθανό είναι ότι ο αποκλεισμός του Κοντού να έχει σχέση με το καραμανλικό μπλοκ, τους εσωκομματικούς  συσχετισμούς και την εκπροσώπησή του στα ψηφοδέλτια και ίσως ως ένα βαθμό στο πως αξιολογήθηκε η στάση τους στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια τολμηρή απόφαση του Μητσοτάκη.
Μ.Ξ.


Προς υφυπουργό Γιαννακίδη
Όλοι θα κριθούν γράφαμε στο φύλλο του Σαββάτου σε σχόλιο της στήλης. Τονίζαμε δε ότι η κρίση αφορά τους βουλευτές για το έργο που παρήγαγαν υπέρ του νομού και των κατοίκων.
Αναφερόμασταν δε ειδικά στον υφυπουργό Γιαννακίδη διότι κατείχε αξίωμα…
Αναμένουμε λοιπόν από αυτόν να μας απαντήσει για ποιο έργο στο νομό έχει την σφραγίδα του, να το μάθουν οι Ξανθιώτες. Μέχρι δε να θυμηθεί να μας απαντήσει, ας συμπεριλάβει στην απάντησή του και την κάνναβη και όσα δήλωνε και υπόσχονταν στους αγρότες του νομού. Θα έχει ενδιαφέρον να πληροφορήσει τους Ξανθιώτες, τι απέγινε αυτή η πρότασή του και ποια εφαρμογή είχε στο Νομό. Περιμένουμε.
Γ.Δ.


Μέγα σκάνδαλο Ι
Θύελλα αναδράσεων προκαλούν οι αποκαλύψεις του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, και ειδικά οι καταγγελίες του για τον ρόλο στελεχών της κυβέρνησης στην υπόθεση της Novartis, όπως και οι αναφορές του για διαδικασίες ενοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων. Πίσω από τις αντιδράσεις σκιαγραφείται, μάλιστα, ακόμη και μια μελλοντική διελκυστίνδα, με φόντο το Ειδικό Δικαστήριο, καθώς – όπως σχολίασε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος – η επιστολή Αγγελή εμπλέκει ευθέως μέλη της κυβέρνησης.
Σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι όσα αποκαλύπτει ο αντεισαγγελέας επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις πως η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε μεθοδεύσεις στην υπόθεση Novartis, οργανώνοντας μια «σκευωρία» με στόχο τη σπίλωση κομμάτων και πολιτικών προσώπων.
Μ.Χ.


Μέγα σκάνδαλο ΙΙ
Σχολιάζοντας την Επιστολή Αγγελή, η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως όσα αποκαλύπτονται επιβεβαιώνουν ότι «στην υπόθεση της Novartis στήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια πρωτοφανής σκευωρία στην οποία μετείχαν κορυφαία στελέχη της. Η ΝΔ θεωρεί αυτονόητο ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και η αλήθεια θα λάμψει σε κάθε της λεπτομέρεια».
Την παραίτηση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, δηλαδή του Μιχάλη Καλογήρου αλλά και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ζήτησε η Φώφη Γεννηματά καταγγέλλοντας πως το πολιτικό κέντρο της «άθλιας μεθόδευσης» για την υπόθεση Novartis βρίσκεται στην κυβέρνηση με ευθύ-νη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Όπως πρόσθεσε, «το απόστημα της σκευωρίας της Novartis σπάει μετά τις καταγγελίες του κ. Αγγελή» ενώ ζήτησε από τη Δικαιοσύνη «να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία».
Ακόμη πιο αιχμηρός ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σε ανάρτησή του επισήμανε πως είναι επιβεβλημένο η δικογραφία να διαβιβαστεί αμελλητί στη νέα Βουλή αφού υπάρχει ρητή αναφορά του αντεισαγελλέα σε μέλος της κυβέρνησης. Χαρακτήρισε μάλιστα το περιεχόμενο της δήλωσης Αγγελή συγκλονιστικό που «θα πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος», καθώς «προκαλεί και μια σειρά από κρίσιμα δικονομικά ζητήματα».
Μ.Χ.


Απρόσμενη εξέλιξη
Έσκασε σαν βόμβα. Στην αρχή δεν την πίστευε κανείς. Μάλιστα όλοι μιλούσαν για «ψεύτικη είδηση», τόσο συνηθισμένο τον τελευταίο χρόνο. Εξάλλου πώς να πιστέψεις ότι ο έμπειρος πολιτικός, πρώην υπουργός, υφυπουργός και βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Ιουλίου.
Σιγά-σιγά άρχισαν να γίνονται γνωστές λεπτομέρειες, όπως ότι είχε αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη. Με την οποία του έκανε γνωστή την απόφασή του για προσωπικούς λόγους να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές.
Βέβαια άρχισαν αμέσως, όπως ήταν πλέον σίγουρο, τα ερωτήματα, γιατί και πού οφείλονταν η απόφαση Κοντού, ώρες πριν την ανακοίνωση των υποψηφίων πανελλαδικά. Τα σενάρια πολλά, τίποτε όμως σίγουρο.
Παράλληλα, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο νέος υποψήφιος που επελέγη πως ήταν ο γιατρός Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο οποίος είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του από καιρό να είναι υποψήφιος. Κι έτσι, μέσω μιας μοναδικής και απρόβλεπτης εξέλιξης, συμπληρώθηκε ο συνδυασμός της Ν.Δ. τοπικά.
Γ.Δ.


Λαϊκισμός και 2 κηραλοιφές δώρο!
Ο λαϊκισμός είναι το σημείο όπου συναντιούνται δύο διαφορετικά άκρα. Στηρίζεται στα εσκεμμένα ψέματα, στην παραπλάνηση με στόχο την καθοδήγηση και το προσωπικό όφελος. Σε πολιτικό επίπεδο, ο όρος “λαϊκισμός” έχει συνδεθεί με την εξαπάτηση του λαού, τη δημαγωγία, τη χειραγώγηση, την καλλιέργεια προσωπολατρίας.
Πουλάνε πολιτικά παραμύθια γεμάτα θυμό, συνοδευμένα από κηραλοιφές που γιατρεύουν τα πάντα! Πασπαλίζουν το πολιτικό τους βίο με υποστήριξη από τους ΕΛ, το ξανθό γένος ή τον ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΡΧOΝTA ανάλογα με το Franchise που λειτουργούν! Κάποιοι μας βεβαιώνουν πως είναι κολλητοί του ηγέτη της μίας υπερδύναμης ενώ οι μισοί, κάθε βράδυ πίνουν βότκες με τον ηγέτη της άλλης υπερδύναμης! Ορισμένοι βλέπουν τον Ιησού Χριστό 3 φορές τη βδομάδα και τους υπογράφει αυτόγραφα για να τα δίνουν σε ψηφοφόρους.. Βέβαια οι πιο κοινωνικοί νεο-μεσσίες είναι κολλητοί με εξωγήινους ή τους 12 Θεούς του Ολύμπου.
Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη που υποφέρει. Όλη η ευρωπαϊκή κοινότητα είναι δυστυχώς ακόμα μπερδεμένη για το πώς να χειριστεί τον λαϊκισμό. Η οικονομική κρίση και το μεταναστευτικό οδήγησαν στην έξαρσή του. Πρέπει να καταλάβουν όμως οι Έλληνες πως δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα ψηφίζοντας ανθρώπους και κόμματα γεμάτα ρατσισμό, αποκλεισμό, σκεπτικισμό, μισαλλοδοξία, απομόνωση, προσωπολατρία, διχασμό και ψέματα.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους πολίτες πως ο Αριστερός και ο Δεξιός Λαϊκισμός είναι το ίδιο Καταστροφικός! Είτε έχει νταούλια είτε έχει κηραλοιφές ως κομματικό λογότυπο.
Ας μην χαραμίσουμε την ψήφο μας άδικα στις τόσο κρίσιμες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Η. Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απίθανοι υποψήφιοι Ευρωεκλογές εν όψει γενικώς και τα κόμματα και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι…