Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

0

Αύξηση γεννήσεων
Να κι ένα χαριτωμένο σχόλιο που ακούστηκε κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών έξω από το εκλογικό κέντρο του Μανώλη Τσέπελη. Ως γνωστόν επικρατούσε μεγάλος ενθουσιασμός, αγκαλιές, φιλιά, δάκρυα χαράς.
Εκεί, λοιπόν, ο παρατηρητής αυτού του κλίματος είπε: Να μου το θυμηθείτε, μετά 9 μήνες θα’χουμε αύξηση των γεννήσεων.»
Γ.Δ.


Αντίστροφη μέτρηση
Μπορεί επίσημα να μην έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές για το κοινοβούλιο, όμως συνολικά το προεκλογικό κλίμα υπάρχει. Για τους επικεφαλής Τσίπρα και Μητσοτάκη και λοιπούς η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει ήδη όπως και των επιτελείων τους. Εξάλλου ο χρόνος είναι σχετικά σύντομος και θα πρέπει να κάνουν αγώνα δρόμου για να καλύψουν τη χώρα.
Γ.Δ.


Θέμα χρόνου
Είναι γεγονός πως για τους νέους υποψήφιους βουλευτές ο χρόνος είναι ιδιαίτερα λίγος για να επικοινωνήσουν την υποψηφιότητά τους. Το αντίθετο σε σχέση με τους νυν βουλευτές που είναι επίσης υποψήφιοι. Οι οποίοι πλεονεκτούν σοβαρά έναντι των νέων στο θέμα αυτό.  Γι’αυτό τονίζαμε από καιρό τώρα πως οι υποψήφιοι θα έπρεπε να είχαν ήδη επιλεγεί και τώρα απλά να ανακοινώνονταν.
Ουσιαστικά, μένει ένας μήνας κι αυτός κουτσουρεμένος. Να μου το θυμηθείτε, τρεις βδομάδες θα έχουν χρόνο για να ενεργήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές. Έτσι όμως, με τόσο στενά χρονικά περιθώρια, προεκλογικός αγώνας σωστός δεν μπορεί να γίνει. Κυρίως από τους νέους που θα λάβουν πρώτη φορά το χρίσμα.
Γ.Δ.


Ημέρα Περιβάλλοντος
Την Τετάρτη γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Τέλος πάντων, όπου γιορτάστηκε αυτή η Ημέρα.  Γιατί αυτή η απαισιόδοξη αντιμετώπιση; Διότι οι μεγάλες χώρες, οι αναπτυγμένες,  οι βιομηχανικές, πολύ μικρή σημασία δίνουν για το Περιβάλλον συνολικά.
Με αφορμή, ο πλανήτης σταδιακά να επιβαρύνεται με κάθε μορφής ρύπους, οι οποίοι μολύνουν το νερό, την ατμόσφαιρα, τη γη, τα φυτά, τα ζώα και εν τέλει τους ανθρώπους.
Από την άλλη, η μόλυνση της ατμόσφαιρας αυξάνει τη θερμοκρασία, η αύξηση της θερμοκρασίας λιώνει τους πάγους, ανατρέπει τα μεγάλα ρεύματα των ωκεανών κι έτσι έχουμε τις συχνές καταιγίδες με τεράστιες καταστροφές σε ζωές και αγαθά. Είναι προφανές λοιπόν ότι το μεγάλο και σοβαρό τίμημα της μόλυνσης και των καταστροφών πως το πληρώνουν οι φτωχές χώρες σε μεγαλύτερο ποσοστό.
Γ.Δ.


Η εξόφληση έγινε στις κάλπες
Η συζήτηση στο γνωστό αναψυκτήριο για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Ξάνθη και στους περιφερειακούς δήμους. Προφανώς οι απόψεις πολλές διότι και οι υποψήφιοι αρκετοί. Ο κάθε ένας υποστήριζε τον άνθρωπό του και την επιλογή του και είναι λογικό. Οι του δήμου της Ξάνθης ήταν περισσότεροι στην παρέα και κυρίως των Τσέπελη-Δημαρχόπουλου που είχαν και την πιο έντονη κόντρα.
Τη λύση στην ένταση έδωσε ο ψύχραιμος της παρέας που για να κλείσει τη συζήτηση και να την βάλει στη σωστή της βάση είπε «Κύριοι, η εξόφληση έγινε στις κάλπες. Εκεί “πλήρωσε” ο Ξανθιώτης τον κάθε υποψήφιο. Τα υπόλοιπα, σε λόγια να βρισκόμαστε».
-Και η συζήτηση έληξε.
Γ.Δ.


Τα φερέφωνα συνεχίζουν
Τα γνωστά φερέφωνα που αλυχτούσαν καιρό τώρα, μέρα-νύχτα, σκορπώντας ψέματα και λάσπη, συνεχίζουν. Μόνο που ματαιοπονούν πλέον.  Διότι τα σκυλιά γαυγίζουν μεν, αλλά το καραβάνι περνά. Δεν το σταματούν.
Βέβαια τα φερέφωνα τώρα έχουν πρόβλημα. Δυσκολεύονται να βρουν θέματα και αιτίες για να συνεχίσουν τη λάσπη. Η θεματολογία τους τελείωσε, η επανάληψη κουράζει αλλά και διώχνει. Διότι ποιος λογικός θέλει ν’ ακούει και να διαβάζει τα ίδια και ίδια κάθε ημέρα; Μόνον εάν είναι μαζοχιστής.
Όμως κι αυτοί μειώθηκαν πλέον σημαντικά. Κουράστηκαν, αηδίασαν και στράφησαν αλλού. Έγιναν φυσιολογικοί κι άφησαν τον λασπολόγο μόνον του με τον πόνο και τον καημό του.
Γ.Δ.


Δημοτικό δια περιφοράς…
Δημοτικό συμβούλιο δια περιφοράς έγινε ξαφνικά χθες το μεσημέρι και χωρίς μάλιστα να ενημερωθούν όλοι οι σύμβουλοι , ενώ η ανάρτηση της πρόσκλησης έγινε αφού ολοκληρώθηκε η …περιφορά! Η τακτική αυτή επιλέχθηκε γιατί το θέμα ήταν κατεπείγον και αφορούσε την παραχώρηση και εκμίσθωση ή μη τμήματος υπαίθριου κοινόχρηστου χώρου στην πλατεία Διοικητηρίου για τη διοργάνωση προωθητικής ενέργειας της Coca Cola Services σε συνεργασία με τον Άκη Πετρετζίκη. Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Το θέμα εγκρίθηκε απ’ ότι μάθαμε.
Μ.Ξ.


Προβληματισμός για την επόμενη μέρα
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές τελείωσαν και ο κάθε επικεφαλής στον πάγκο του …και στις έδρες του αλλά αυτό που προβληματίζει είναι η επόμενη μέρα. Πως θα διοικηθούν δηλαδή οι δήμοι όταν συμπολίτευση και αντιπολίτευση έχουν τον ίδιο αριθμό εδρών όπως στον δήμο Ξάνθης και πως επίσης όταν η συμπολίτευση έχει μικρότερο αριθμό από την αντιπολίτευση όπως στον δήμο Μύκης. Αυτό που εξυπακούεται είναι ότι επιβάλλονται ευρύτερες συναινέσεις για να περάσουν θέματα που απαιτούν την απόλυτη πλειοψηφία των 21 εδρών. Τώρα κατά πόσο αυτό μπορεί να είναι εφικτό ειδικά στο δήμο Ξάνθης μετά από τόση πόλωση είναι το μέγα ζητούμενο!
Ας ελπίσουμε αυτοί που εκλέξαμε να έχουν την σύνεση και την υπευθυνότητα να αντιληφθούν ότι αυτό που προέχει είναι το καλό του δήμου και η χρηστή διοίκηση του και να μην μπουν σε ρεβανσιστικές λογικές.
Μ.Ξ.


Ενωμένοι μπορούμε να πάμε την Ξάνθη μπροστά
Σε λίγο καιρό θα έρθει η χρονική περίοδος που θα πρέπει ν’αποδειχθεί στην πράξη πόσο αγαπούν και θέλουν ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι, εκλεγέντες και μη, να πάει ο δήμος τους μπροστά. Στην πράξη πλέον. Όχι στα λόγια, όχι στις δηλώσεις.
Πλέον το πλήρωμα του χρόνου πλησιάζει κι εκεί, θα κληθούν ν’ αποδείξουν δια των πράξεών τους εάν πιστεύουν αυτά που έλεγαν προεκλογικά ή όχι. Εάν δηλαδή, ενωμένοι, θέλουν οι δήμοι τους να προχωρήσουν, να πάνε μπροστά. Με συναίνεση, με συνεργασία και συνευθύνη.
Παράλληλα βέβαια, οι εκλεγέντες δήμαρχοι, θα πρέπει πρώτα αυτοί να δώσουν το παράδειγμα της συνεργασίας με όλο το εύρος της αντιπολίτευσης. Όχι ν’ αγνοείται μονίμως το τι λέει και τι προτείνει η αντιπολίτευση. Αυτά, πρέπει να ξεχαστούν, να σταματήσουν.
Το καλό των δήμων κι ως εκ τούτου των Ξανθιωτών, απαιτεί αποδοχή, συζήτηση και συνεργασία. Εάν δεν ισχύσει αυτό, το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό, καταστροφικό.
Η δοκιμασία θα είναι μεγάλη για όλους. Και όλοι θα κριθούν για τη στάση τους.
Γ.Δ.


Πρώτη φορά τέτοια εικόνα
Αρνητική και άκρως προσβλητική η εικόνα της καθυστερημένης έκδοσης των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών των δήμων Ξάνθης.
Οδηγήθηκαν οι Ξανθιώτες στον β΄γύρο αγνοώντας τους σταυρούς των υποψηφίων. Πήγαν να ψηφίσουν τους δύο δημοτικούς και Περιφερειακούς συνδυασμούς, όχι μετά από κάποια επίσημη ανακοίνωση αλλά από τα αποτελέσματα (ανεπίσημα)  των ίδιων των συνδυασμών.
Πράγματα πρωτοφανή και ανερμήνευτα που έγιναν αιτία τόσο για απορίες, μισόλογα  για «μαγείρεμα» αλλά και αρνητικό σχεδιασμό στην καθυστερημένη έκδοση των αποτελεσμάτων. Παράλληλα, οι δήμοι απέκρυβαν και δεν δημοσιοποιούσαν τα αποτελέσματα που επίσης είχαν με το αιτιολογικό ότι «δεν ήταν τα επίσημα».
Όλη αυτή η ανωμαλία, η καθυστέρηση και η αρνητική εικόνα, προφανώς αφορά και το υπουργείο Εσωτερικών, που αφαίρεσε από τις Νομαρχίες (Περιφερειακές Ενότητες)  το να βγάζουν αυτές τα ανεπίσημα αποτελέσματα. Ας ελπίσουμε αυτό που έγινε στις εκλογές αυτές προχθές, να μην επαναληφθεί.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…