Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πολλά τα σκουπίδια που μάζεψαν μαθητές και φοιτητές από την παραλία Ερασμίου

Πολλά τα σκουπίδια που μάζεψαν μαθητές και φοιτητές από την παραλία Ερασμίου

0

Πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός από τον ΦΔ Δέλτα Νέστου-Βιστονίδας-Ισμαρίδας και Θάσου

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας με την “Energean” με πρώτο βήμα την κάλυψη από μέρους της εταιρίας του κόστους συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου τηλεμετρικών σταθμών του Εθνικού Πάρκου ΑΜΘ

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστονίδας-Ισμαρίδας και Θάσου, σε συνεργασία με την εταιρεία “Energean”, πραγματοποίησε εκδήλωση καθαρισμού της παραλίας Ερασμίου, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πέραν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης και του εργαζόμενους της Energean και 43 μαθητές της Δ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, 14 μαθητές της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κεραμωτής, καθώς και 27 φοιτητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης,  Δρ. Γεώργιου Γκαϊντατζή και του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Energean  στην Ελλάδα, κ. Δημήτριου Γόντικα. Ακολούθησε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στον Φορέα Διαχείρισης και την “Energean”, από τον κ. Γκαϊντατζή και τον κ. Γόντικα, παρουσία της Υπεύθυνης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean κ. Ίλιας Ρήγα και της Διευθύντριας του Φορέα Διαχείρισης κ. Δέσποινας Μιχαηλίδου, με στόχο την ανάδειξη και προστασία των ιδιαίτερων περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της περιοχής Δέλτα Νέστου – Βιστονίδας – Ισμαρίδας και Θάσου, αλλά και την ευρύτερη συνεργασία σε θέματα περιβαλλοντικής ευθύνης και διαχείρισης σχετικών δράσεων. Το πρώτο βήμα στη συνεργασία αυτή, είναι η ανάληψη από την Energean, του κόστους συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου τηλεμετρικών σταθμών του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μέσω του οποίου παρακολουθούνται οι αβιοτικές παράμετροι των υδάτων των ποταμών και των λιμνών της περιοχής.

Στη συνέχεια, τα παιδιά έπαιξαν περιβαλλοντικά παιχνίδια που ετοίμασε ο Φορέας Διαχείρισης, και καθαρίστηκε η παραλία αφού μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες γάντια, σακούλες και καρτέλες καταγραφής απορριμμάτων. Για ακόμη μια φορά διαπιστώθηκε ο μεγάλος όγκος σκουπιδιών που υπάρχει στις ακτές μας, με επικρατέστερα τα πλαστικά.

Μικροί και μεγάλοι, εκτός από την εμπειρία και τους προβληματισμούς που ίσως αποκόμισαν από την εκδήλωση πήραν μαζί τους και αναμνηστικά δωράκια, όπως μπλουζάκια, υφασμάτινες τσάντες, παιδικούς οδηγούς πουλιών και ημερολόγια του 2019.

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και τον Δήμο Τοπείρου για την περισυλλογή των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κοσμοσυρροή για τα επιδόματα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών στο δημαρχείο

Με βοήθεια από εταιρεία security τηρεί τα μέτρα εντός του δημαρχιακού μεγάρου ο δήμος Με κ…