Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα ΟΒΙ: Μια γέφυρα ανάμεσα στην καινοτομία και την οικονομική παραγωγή

ΟΒΙ: Μια γέφυρα ανάμεσα στην καινοτομία και την οικονομική παραγωγή

0

Εγκαινιάστηκε το Γραφείο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας για την ΑΜΘ με έδρα την Ξάνθη

 

Σ. Γιαννακίδης: «Στόχος μας είναι να τονωθεί η τοπική απασχόληση και η οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας»

 

 

Μια νέα δομή που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της επιχειρηματικότητας με την έρευνα και την καινοτομία με στόχο την τόνωση και τις νέες θέσεις εργασίας  ξεκίνησε την λειτουργία της έχοντας ως έδρα την Ξάνθη. Πρόκειται για το Περιφερειακό Γραφείο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη.

Παρόντες ήταν επίσης ο περιφερειάρχης Χ. Μέτιος και ο πρύτανης του ΔΠΘ κ. Α. Πολυχρονίδης, στελέχη του ΟΒΙ, και συγκεκριμένα ο γενικός διευθυντής του ΟΒΙ κ. Καπλάνης, η Διευθύντρια του Ανθρώπινου Δυναμικού εκπαίδευσης κα Παπαποστόλου καθώς και η Υπεύθυνη του Περιφερειακού Γραφείου ΑΜΘ κα Μπερμπέρογλου.  Επίσης παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Λουρίκας και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και ειδικότερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών Έβρου κ. Γιορδαμλής και η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών Ξάνθης κα Ροφαέλα. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η καθηγήτρια κα Μιχαλοπούλου.

Γιαννακίδης: «Με στόχο να τονωθεί η τοπική απασχόληση και η οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας»

Μιλώντας στην εκδήλωση ο υφ. Κ. Γιαννακίδης αναφέρθηκε στην σημασία και στον σκοπό της ίδρυσης του Γραφείου του ΟΒΙ: «Εγκαινιάζουμε με μεγάλη χαρά το Περιφερειακό Γραφείο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Ξάνθη .

Στόχος μας η καλύτερη δυνατή δικτύωση του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας , τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, όσο και με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, αλλά και με φυσικά πρόσωπα και φορείς.

Παράλληλα, η διασύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή με στόχο να τονωθεί η τοπική απασχόληση και η οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Εμείς δημιουργούμε τον αναγκαίο ιστό για την αξιοποίηση της διανοητικής ιδιοκτησίας ως κεφάλαιο για την επιχειρηματική ανάπτυξη και τη χώρα. Είμαστε ικανοποιημένοι που η έδρα είναι η Ξάνθη όπου βρίσκεται η Πολυτεχνική Σχολή με το πολύτιμο επιστημονικό δυναμικό της. Από την πλευρά μας έχουμε ήδη φροντίσει οι δαπάνες για τη Διανοητική Ιδιοκτησία να είναι επιλέξιμες στις δράσεις επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ.

Η γνώση είναι για εμάς, κεφάλαιο. Καλή επιτυχία στο έργο του Γραφείου».

Μέτιος: «Στηρίξαμε την επιχειρηματικότητα με δράσεις 70 εκ. Ευρώ από το ΠΕΠ»

Κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του ο κ. Μέτιος αναφέρθηκε στις δράσεις της περιφέρεια στον τομέα της στήριξης της επιχειρηματικότητας σημειώνοντας πως έχει διαθέσει 70 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ και άλλα τόσα από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επεσήμανε δε πως έχουν προχωρήσει 8 επενδυτικά σχέδια με τις νέες δομές στήριξης και δεσμεύτηκε και στην νέα του θητεία ως περιφερειάρχης να συνδράμει για την περαιτέρω στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Την ικανοποίησή τους για την λειτουργία του Γραφείου και τις προσδοκίες τους να βοηθηθεί και να κατοχυρωθεί η καινοτομία και η ευρεσιτεχνία ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη οικονομική υπεραξία και νέες θέσεις εργασίας εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου κ. Γιορδαμλής και κα Ροφαέλα ενώ ο κ. Λουρίκας σημείωσε ότι το ΤΕΕ Θράκης θα περιμένει να δει ποιος θα είναι τα τελικός φορέας και θα κάνει πρόταση για να γίνει αντένας του.

Τα στελέχη του γραφείου. Αριστερά ο γενικός διευθυντής κ. Καπλάνης και δίπλα του η υπεύθυνη του Γραφείου για Ξάνθη και Κομοτηνή κα Μπεμπέρογλου

Α. Μπερμπέρογλου: « Το γραφείο ΟΒΙ είναι ένας κόμβος επικοινωνίας ανάμεσα στην καινοτομία και την οικονομική παραγωγή»

Η κα Νατάσα Μπερμπέρογλου, υπεύθυνη για τα περιφερειακά γραφεία του ΟΒΙ στη Ξάνθη και στην Κομοτηνή αποσαφήνισε: « Στόχος μας είναι η καλύτερη δικτύωση του οργανισμού τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο όσο και με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα ώστε να δημιουργηθεί ένας κόμβος επικοινωνίας και μια γέφυρα ανάμεσα στην καινοτομία και την οικονομική παραγωγή. Γι αυτό το λόγο θα λειτουργήσουν δυο γραφεία στην περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας Θράκης,  ένα που θα βρίσκεται στην Ξάνθη μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου και συγκεκριμένα στο κτίριο της Επιτροπής Ερευνών και ένα στην Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε άλλωστε αυτός είναι και  ο ρόλος των περιφερειακών γραφείων να διαθέτουν άμεση πληροφόρηση για θέματα που αφορούν στην διαδικασία κατοχύρωσης μιας πατέντας ή ενός σχεδίου.

Στα περιφερειακά γραφεία μπορείτε να προμηθευτείτε έντυπο πληροφοριακό υλικό, να λάβετε πληροφορίες για τη διαδικασία κατάθεσης, τα τέλη και τη δυνατότητα έρευνας καθώς επίσης να λάβετε ενημέρωση για τις δράσεις και τις υπηρεσίες του ΟΒΙ».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Διατηρώ»: Για τις αρχές του 2025 έχει μετατεθεί η έναρξη του προγράμματος

Μειώθηκε ο προϋπολογισμός του προγράμματος για τα διατηρητέα κτήρια Στις αρχές του 2025 αν…