Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δεν κληρώθηκαν ούτε οι μισοί ξανθιώτες δικηγόροι ως δικαστικοί αντιπρόσωποι

Δεν κληρώθηκαν ούτε οι μισοί ξανθιώτες δικηγόροι ως δικαστικοί αντιπρόσωποι

0
dikastiki grammateas

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση από τον Άρειο Πάγο. 115 δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι από την Ξάνθη στα 249 εκλογικά τμήματα

 Αναμένεται η εγκύκλιος για την εκλογική αποζημίωση. Σήμερα πληρώνονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών

Στα 249 εκλογικά τμήματα του νομού Ξάνθης ούτε οι μισοί δικαστικοί αντιπρόσωποι δε θα είναι από την περιοχή μας. Αυτό προέκυψε από την κλήρωση στον Άρειο Πάγο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλήρωσης 115 συνολικά είναι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που καλούνται για διορισμό από την Ξάνθη και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι. Έτσι, αναμένεται στην περιοχή μας να έρθουν για τις ανάγκες των εθνικών εκλογών δικηγόροι από Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Λειβαδιά, Χαλκίδα, Αίγιο, Πάτρα, Κατερίνη, αλλά και από τους γειτονικούς νομούς Καβάλας και Ροδόπης.

Επιστολή Βερβεσού στον υπουργό Εσωτερικών για το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης

Η εγκύκλιος για την εκλογική αποζημίωση δεν έχει εκδοθεί ακόμη, ενώ σήμερα αναμένεται η πληρωμή δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματέων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της δεύτερης Κυριακής της 2ας Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, εν όψει των επικείμενων εθνικών βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Ρουπακιώτη, με την οποία ζητεί η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων να είναι ανάλογη «του κύρους και των ευθυνών του λειτουργήματός τους», την ύπαρξη δύο γραμματέων, καθώς και διευθέτηση άλλων πρακτικών θεμάτων της εκλογικής διαδικασίας.

Αναλυτικότερα, ο κ. Βερβεσός, χαρακτηρίζει «αυτονόητο ότι η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων πρέπει να είναι -και στις επικείμενες εκλογές- ανάλογη του κύρους και των ευθυνών του λειτουργήματός τους και του κομβικού τους ρόλου κατά την εκλογική διαδικασία».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, αναφέρει στην επιστολή του, ότι «περαιτέρω, κρίνεται αναγκαίο να εξασφαλιστεί η ύπαρξη δύο γραμματέων προς υποβοήθηση του έργου των δικαστικών αντιπροσώπων, ιδίως στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της χώρας, λόγω του διαπιστωμένου πλέον φαινομένου ελλείψεων στις εφορευτικές επιτροπές».

Τέλος, ο κ. Βερβεσός, χαρακτηρίζει αναγκαίο, «να διατηρηθούν όλες οι διευκολύνσεις για τις μετακινήσεις των δικαστικών αντιπροσώπων από και προς τα εκλογικά τμήματα, όπως και στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εαρινή σπορά φυτικών ειδών στο Δέλτα Έβρου για τη νανόχηνα

Η δράση περιλάμβανε σπορές συγκεκριμένων φυτικών ειδών σε υποβαθμισμένες αγροτικές εκτάσει…