Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ζίβκοβιτς : «Εύχομαι να πάρει νταμπλ ο Λουτσέσκου, πατέρας μου ο Πανόπουλος»

Ζίβκοβιτς : «Εύχομαι να πάρει νταμπλ ο Λουτσέσκου, πατέρας μου ο Πανόπουλος»

0

Όσα είπε σε συνέντευξή του ο Σέρβος τερματοφύλακας σε αθλητική ιστοσελίδα

Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς μίλησε σε αθλητική ιστοσελίδα για την απόφαση του να αποχωρήσει από την Ξάνθη, το εκπληκτικό ρεκόρ των 89 σερί αγώνων, τον Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά και τον Χρήστο Πανόπουλο!  Ο 30χρονος γκολκίπερ, ο οποίος έπειτα από τρεις σεζόν ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Ξάνθη, ετοιμάζεται να αγωνιστεί και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη, όπου θα συμπληρώσει 90 συνεχόμενες συμμετοχές σε τρεις σεζόν!

Εκτός των άλλων, ο φύλακας-άγγελος της ομάδας του Μίλαν Ράσταβατς κράτησε ανέπαφη την εστία του σε 37 εξ αυτών!

Υπάρχει κάποια εξήγηση για το γεγονός πως εδώ και τρία χρόνια δεν έχεις λείψει σε κανένα ματς της Ξάνθης και ετοιμάζεσαι για το 90ο σερί ματς;

«Πράγματι, δεν έχασα κανένα ματς, δεν έλειψα ούτε λεπτό από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ξάνθης εδώ και τρία χρόνια. Τα ρεκόρ όμως δεν με απασχολούν και δεν τα σκέφτομαι. Το ζητούμενο είναι να παίζει καλά η ομάδα, αλλά και πως σωθήκαμε».

 

Θεωρείς πως με την Ξάνθη έφτασες στο σημείο να πραγματοποιήσεις τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας σου;

«Ίσως είναι η καλύτερη περίοδος της καριέρας μου. Η Ξάνθη ήταν η ομάδα που πριν από τρία χρόνια μου έδωσε την ευκαιρία και την δυνατότητα να δείξω τις ικανότητες μου και με εμπιστεύθηκε. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

 

Ποια είναι τα ματς που ξεχωρίζεις με την Ξάνθη;

«Είναι πολλά τα παιχνίδια που μπορώ να ξεχωρίσω. Θα έλεγα το ματς με τον Ατρόμητο που επικρατήσαμε 2-1 με τον Ντουρίτσκοβιτς να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση, όπως και το 1-1 με τον Ολυμπιακό».

Προτού έρθεις στην Ξάνθη φόρεσες την φανέλα της Παρτιζάν. Πως αποφάσισες πριν από τρία χρόνια να μεταπηδήσεις στην Ξάνθη.

«Φόρεσα τη φανέλα της καλύτερης και της μεγαλύτερης ομάδας στη Σερβία. Αγαπώ πολύ το ποδόσφαιρο και η Ξάνθη μου έδωσε μια καλή προοπτική για την καριέρα μου. Ήταν μια σωστή απόφαση για την οποία δεν θα μετανιώσω ποτέ».

 

Συνεργάστηκες με δύο ικανότατους προπονητές όπως είναι οι Λουτσέσκου και Ράσταβατς. Με ποιον ήσουν πιο κοντά;

«Φανταστικοί άνθρωποι και πολύ καλοί προπονητές και οι δύο. Τόσο ο Λουτσέσκου, όσο και ο Ράσταβατς είναι προπονητές που δούλεψαν εκτός από την τακτική και στην ψυχολογία. Η δουλειά τους φαίνεται».

 

Περίμενες όταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποχώρησε από την Ξάνθη πως θα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ;

«Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ο καλύτερος προπονητής του πρωταθλήματος. Το απέδειξε οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του τίτλου. Το άξιζε και πέρυσι αλλά του το πήραν. Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια και να του ευχηθώ να κατακτήσει και το νταμπλ. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει ν περάσει στον τελικό του Κυπέλλου. Ελπίζω να τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ».

 

Ο Χρήστος Πανόπουλος είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται πολλά χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πως ήταν η σχέση σου μαζί του;

«Για τον κ. Πανόπουλο δεν χρειάζεται να πω πολλά, ένα θα σου πω για να καταλάβεις τι νιώθω. Είναι σαν πατέρας μου».

 

Στην Ξάνθη σε αγάπησε ο κόσμος και έκανες πολλούς φίλους. Ήταν δύσκολη απόφαση για σένα να αποχωρήσεις;

«Πέρασα τρία χρόνια στην Ξάθη και πλέον η ομάδα βρίσκεται στην καρδιά μου. Έχω ζήσει ωραίες στιγμές και έχω εξαιρετικές αναμνήσεις. Γνώρισα και αγάπησα πολλούς ανθρώπους αλλά ξεχωρίζω 2-3. Θα ήθελα να κάνω ξεχωριστή μνεία στον Κώστα Τσάκαλο, έναν άνθρωπο που σπούδασε στη Σερβία και γνωρίζει τη νοοτροπία της χώρας, ο οποίος με βοήθησε πάρα πολύ».

 

Ακούγονται πολλά για το μέλλον σου. Θα σε δούμε στη Super League και του χρόνου;

«Θα δούμε τι θα γίνει. Πολλά ακούγονται, αλλά υπάρχει ένα ματς ακόμη και από την στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί η σεζόν θα δεν θα ήθελα να πω κάτι στην παρούσα φάση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …