Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η Ξάνθη γνωρίζει τα ομογενειακά σχολεία της Κωνσταντινούπολης

Η Ξάνθη γνωρίζει τα ομογενειακά σχολεία της Κωνσταντινούπολης

0

Μέσω επίσκεψης της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής και του Ζωγράφειου Γυμνασίου-Λυκείου, με πρωτοβουλία του πολιτιστικού και αθλητικού συλλόγου Πυροσβεστών Ν. Ξάνθης

 Πολιτιστικές εκδηλώσεις, ανοιχτή συζήτηση και περιηγήσεις στις 3-4-5 Μαΐου

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών Ν. Ξάνθης διοργανώνει τριήμερη-τρίπτυχη εκδήλωση με τίτλο «Η Πόλη στην Ξάνθη». Ο σύλλογος, με ιδιαίτερη χαρά και τιμή θα υποδεχτεί και θα φιλοξενήσει στην πόλη μας, στις 3-4-5 Μαΐου 2019, την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολής και το Ζωγράφειο Γυμνάσιο-Λύκειο Κωνσταντινούπολης.

«Μέσα από τις εκδηλώσεις θέλουμε να αναδείξουμε το σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο των ομογενειακών σχολείων το οποίο είναι αναγνωρισμένο σε παγκόσμιο επίπεδο και να πετύχουμε την πολιτιστική και εκπαιδευτική γεφυροποίηση της πόλης μας με τα σχολεία αυτά. Επίσης θέλουμε να αναδείξουμε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλη μας, το φιλόξενο χαρακτήρα της άλλα και τις αξίες που την διακατέχουν. Επιδιώξεις που κατέχουν πάντα περίοπτη θέση στις προθέσεις του συλλόγου μας», σημειώνουν σχετικά οι διοργανωτές.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

-Παρασκευή 3 Μαΐου ώρα 7:00 μ.μ , Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Καπναποθήκη Π), «Το εκπαιδευτικό έργο των σχολείων της Πόλης»

Κεντρικοί ομιλητές:

Δεμιρτζόγλου Ιωάννης, Διευθυντής του Ζωγράφειου Γυμνασίου-Λυκείου

Ζώτος Δημήτριος Διευθυντής της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής

-Σάββατο 4 Μαΐου ώρα 7:00 μ.μ, Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, Μουσικοχορευτική παράσταση: Η Ξάνθη συναντά την Πόλη σε μία πανδαισία μουσικής και χορού

Συμμετέχει το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, το Ζωγράφειο Γυμνάσιο-Λύκειο και η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή

Καθ΄όλη τη διάρκεια του τριημέρου οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να γνωρίσουν σημαντικά μέρη της όμορφης πόλης και του νομού μας (Μουσείο Αβδήρων, Άγιος Νικόλαος Πόρτο Λάγος, Λίμνη Βιστονίδα, εγκαταστάσεις ΠΑΕ Ξάνθη Α.Ο, πολυχώρο τέχνης και σκέψης «οικία Μάνου Χατζιδάκι», παλιά πόλη, το σπίτι της σκιάς κα).

Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθεί η κ. Μαρία Εκμεκτσίογλου η οποία θα προλογίσει την εκδήλωση της 4ης Μαΐου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τι μέτρα ισχύουν στο εμπόριο έως 7 Δεκεμβρίου

Άλλη μία εβδομάδα σε αναστολή λειτουργίας στο λιανεμπόριο Σύμφωνα με τις διατάξεις της Υπο…