Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλους

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλους

0

Άρθρο της υπ. ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Εύας Καϊλή στο «Ε»

Η μεγαλύτερη εφεύρεση στην ιστορία της ηπείρου μας, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά την καταστροφή των αιματηρών παγκοσμίων πολέμων και το μεσοδιάστημα της μεγάλης οικονομικής ύφεσης, ήρθε η άνθιση προς την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Το κοινωνικό κράτος δικαίου έγινε βασική συνιστώσα της ανάπτυξης, κατοχυρώθηκε ο σεβασμός στα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, η κινητικότητα των νέων ζωντάνεψε τα κράτη-μέλη και το ελεύθερο εμπόριο έδωσε πνοή στις επιχειρήσεις.

Ωστόσο σήμερα τίποτα δεν είναι δεδομένο, το Brexit, η άνοδος της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού, οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, το προσφυγικό, είναι κρίσιμα ζητήματα για την εξελικτική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα παραπάνω έγιναν περισσότερο εμφανή στη χώρα μας, την Ελλάδα. Ειδικά με  την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβητήθηκε η ευρωπαϊκή μας ταυτότητα και η ιδιότητα του ευρωπαίου πολίτη, διχάστηκε η ελληνική κοινωνία και ενοχοποιήθηκε η διαφορετική γνώμη.

Σε αυτό το περιβάλλον εργάστηκα για να υπερασπιστώ τους Έλληνες πολίτες. Μαζί με την ομάδα μου, παλέψαμε για την οικονομική ασφάλεια των πολιτών, εξασφαλίσαμε ρήτρα προστασίας της πρώτης κατοικίας, προστατεύσαμε τις γυναίκες που λαμβάνουν συντάξεις χηρείας και απαιτήσαμε ευρωπαϊκό δίχτυ προστασίας για διανομείς σε delivery και εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα που πληρώνονται με κουπόνια.

Ενισχύσαμε τις μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις, με την πρόσβαση αυτών σε εναλλακτικούς τρόπους ρευστότητας και προωθήσαμε ένα προοδευτικό μοντέλο φορολόγησης στους πραγματικούς τζίρους της επιχείρησης. Ταυτόχρονα αγωνιστήκαμε για τη μείωση του υψηλού φόρου μεταβίβασης των επιχειρήσεων και την αναβάθμιση του συστήματος συλλογής στοιχείων, με στόχο την επιβίωση της οικογενειακής επιχειρηματικής παράδοσης.

Εξασφαλίσαμε χρήματα για επενδύσεις στην καινοτομία με την  πρόσβαση σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ μέσω του Σχεδίου Στρατηγικών Επενδύσεων  Γιούνκερ, του InvestEU, του Horizon Europe και ταυτόχρονη ενίσχυση των ταμείων  του Cosme και της Ψηφιακής Ευρώπης.

Αναγνωρίσαμε τη σημαντική συνεισφορά των ανθρώπων του αγροτικού τομέα και για αυτό προστατεύσαμε την αγροτική παραγωγή. Καταγγείλαμε τη μη καταβολή του ΦΠΑ στους κτηνοτρόφους και προτείναμε την επιστροφή του στο 13%, καταπολεμήσαμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις και πετύχαμε την απαγόρευση της ανεξέλεγκτης χρήσης των ονομασιών προστατευμένων προϊόντων, όπως η φέτα. Παράλληλα προστατεύσαμε τη βιοποικιλότητα και ιδιαίτερα τους πληθυσμούς των μελισσών από τα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα. Επιδιώξαμε την ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού με την πρόσβαση των νέων σε καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία και σε χαμηλότοκα δάνεια για την αγορά γης και υλικού εξοπλισμού και αναδείξαμε τη σημασία των γυναικών στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού και στην ανάπτυξη των αγροτικών επιχειρήσεων. Πρωτοστατήσαμε στον αγώνα ενάντια στην αύξηση του φόρου εισοδήματος, στη φορολόγηση των επιδοτήσεων και στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και καταγγείλαμε την μονοπωλιακή πρακτική της ΔΕΗ για να μειωθεί το αγροτικό ρεύμα.

Ιδιαίτερα για την περιφερειακή ενότητα της Ξάνθης που γνωρίζω πολύ καλά ότι ανήκει στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιμετωπίζει μόνιμα δημογραφικά και μειονεκτικά προβλήματα, πλήττεται από ανεργία και χαμηλά εισοδήματα, καταθέσαμε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συνέχιση της καταβολής εργοδοτικού κόστους, ως κίνητρο για την εγκατάσταση επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή. Ταυτόχρονα παρουσιάσαμε την Πρωτοβουλία Απασχόλησης των Νέων για την ομαλή ένταξη των νέων ανθρώπων στην αγορά εργασίας. Ο σημαντικότερος στόχος μας για τη Ξάνθη, είναι η υλοποίηση του μεγάλου περιβαλλοντικού και αρδευτικού έργου στο Νέστο ποταμό, το οποίο θα αναζωογονήσει την ύπαιθρο της περιοχής και θα αυξήσει τα εισοδήματα των αγροτών και των συνδεδεμένων με αυτόν επαγγέλματα.

Ιδιαίτερη έμφαση δώσαμε στην εκπαίδευση ενεργοποιώντας χρηματοδοτήσεις για δωρεάν μαθήματα απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων για παιδιά και εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις για κέντρα αριστείας στην έρευνα και την τεχνολογία.

Με σεβασμό στην ψήφο όλων σας, θα συνεχίσω αποφασισμένη από την Ελλάδα στην Ευρώπη. Θέλω το παιδί της κάθε ελληνικής οικογένειας, ανεξάρτητα από το που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει, να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τα παιδιά των υπόλοιπων Ευρωπαίων, ώστε να είναι δημιουργικό και ευτυχισμένο στη ζωή του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Περιφέρεια ΑΜΘ ίδρυσε την Επιτροπή Ισότητας Π.Α.Μ.Θ.

Πρόεδρος της επιτροπής θα διατελέσει η Βασιλική Παυλακάκη Την Πέμπτη 25 Απριλίου πραγματοπ…