Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ριζότο με κρασί, μπέικον και τυρί cottage

Ριζότο με κρασί, μπέικον και τυρί cottage

0

750 ζωμό κοτόπουλου

6 κλωστές κρόκο Κοζάνης

λίγο ελαιόλαδο

μισό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

δύο χούφτες ρύζι Αρμπόριο

1 ποτήρι λευκό κρασί

225 γρ. τυρί cottage

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδος

μερικά φύλλα φασκόμηλου

4 φέτες μπέικον

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βράζετε το ζωμού κοτόπουλο μαζί με 6 νηματίδια κρόκου Κοζάνης. Βάζετε στο τηγάνι τις 4 φέτες μπέικον για να ξεροψηθούν.

Ρίχνετε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το ρύζι και κατόπιν τα 3/4 του ζωμού σας. Ανακατεύετε συνέχεια, μέχρι να βράσει. Προσθέτετε το βούτυρο. Λίγο ζωμό ακόμη και στη συνέχεια το τυρί cottage.

Ανακατεύετε για 2′ ακόμη. Σερβίρετε και προσθέτετε το ψιλοκομμένο μπέικον και το φασκόμηλο.

  • ryzoto fournou

    Ριζότο φούρνου με τυριά

    -Μισό κιλό ρύζι γλασέ ή καρολίνα -300γρ. κρέμα γάλακτος -3 αυγά -Μισό κιλό διάφορα μαλακά …
  • Ριζότο με γαλοπούλα

    -Για κάθε 1 φλιτζάνι γαλοπούλα χωρίς πέτσες και κόκαλα, ψιλοκομμένο -1 φλιτζάνι ρύζι για π…
  • Σπανακόρυζο με μανιτάρια

    -Ελαιόλαδο (2 κ.σ.) -Πράσο ή κρεμμύδι ψιλοκομμένο (1 μεγάλο) -Σκόρδο ψιλοκομμένο ή πολτοπο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στριφτόπιτα – μαργαρίτα με αρωματικά χόρτα

  Για το φύλλο: -1 ποτήρι νερό -αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει -λίγο αλάτι -1 …