Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Π. Καμμένος: «Αν ο Μητσοτάκης καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών δεσμεύομαι να συγκυβερνήσω μαζί του»

Π. Καμμένος: «Αν ο Μητσοτάκης καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών δεσμεύομαι να συγκυβερνήσω μαζί του»

0

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Π. Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου στην Ξάνθη.

«Το όνομα ‘Βόρεια Μακεδονία’ ήταν ιδέα της Ντόρας Μπακογιάννη – «Ο Μητσοτάκης είναι ‘λαγός’»

 

«Ο Τσίπρας δεν κράτησε τον λόγο  του» – «Θα σταματήσω όταν βάλω φυλακή τον Κοτζιά»

 

 

Την Ξάνθη επισκέφτηκε το Σάββατο 5 Μαΐου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Σγουρίδη και 5 υποψήφιους ευρωβουλευτές. Ο κ. Καμμένος είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη κ. Παντελήμονα, τον Μουφτή Ξάνθης, Μπιράλ Καρά Χαλίλ τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιο Μωραΐτη και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

 Καμμένος: «Με πρωτοβουλίες μας φέραμε το νόμο που εγκατέστησε το νέο μουφτή και υλοποίησε το νομοσχέδιο για τους ιεροδιδασκάλους»

Αρχικά ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην Θράκη τονίζοντας ότι για τους ΑΝΕΛ είναι η βάση του εθνικού κορμού και κύρια περιοχή ενδιαφέροντος: «Αυτό το αποδείξαμε στα τέσσερα χρόνια που βρισκόμουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κάναμε πολλά πράγματα στις ορεινές περιοχές και στα μειονοτικά χωριά όπου διαμένουν οι Έλληνες μουσουλμάνοι Πομάκοι οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του εθνικού κορμού και που πολλές φορές η ελληνική πολιτεία αδίκησε. Ήμασταν εκείνοι που με νομοθετικές πρωτοβουλίες ξεπεράσαμε τις ιδεοληψίες ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ και φέραμε το νόμο που εγκατέστησε το νέο μουφτή και υλοποίησε το νομοσχέδιο για τους ιεροδιδασκάλους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην εξαρτάται πλέον η μουσουλμανική μειονότητα, να μην εκβιάζεται από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής το οποίο δρα κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου. Το προξενείο λειτουργεί ως κράτος εν κράτη, εκμεταλλευόμενο και τα λάθη της ελληνικής πολιτείας, προσπάθησε επί πάρα πολλά χρόνια να καταδυναστεύσει τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι ΑΝΕΛ ενάντια σε μια …Γερμανική Ευρώπη

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές σημειώνοντας πως οι ΑΝΕΛ δεν εντάσσονται σε κάποιο ευρωπαϊκό κόμμα και δεν αποδέχονται την ευρωπαϊκή ενοποίηση στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης. Σημείωσε δε χαρακτηριστικά πως η Ευρώπη της Μέρκελ απέχει απ’ αυτή που οραματίστηκαν οι Ζισκάρ Ντ΄Εστέν και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ότι οι ΑΝΕΛ κατέρχονται στις εκλογές για να υπηρετήσουν αυτή την Ευρώπη: «Την Ευρώπη όπου κάθε κράτος μέλος θα διατηρεί την εθνική και πολιτιστική του ταυτότητα, που δε θα λαμβάνει οδηγίες και εντολές από τη Γερμανία και τις άλλες μεγάλες χώρες, στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης που προωθείται από τις δυο μεγάλες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου συμμετέχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική»

Απαντώντας σε ερώτηση του «Ε» αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών και αν θεωρεί μπορεί να διαταράξει ισορροπίες στη Θράκη αλλά και γενικότερα να πυροδοτήσει εξελίξεις στα Βαλκάνια ο κ. Καμμένος τόνισε με έμφαση πως είναι μια προδοτική συμφωνία και είναι έργο του Τζόρτζ Σόρος και ότι προωθεί εκείνα τα συμφέροντα που επιδιώκουν να δημιουργήσουν θρησκευτικές συγκρούσεις και εντάσεις στα Βαλκάνια: « Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε και να παραδώσουμε τον όνομα Μακεδονία. Είμαστε αντίθετοι και με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην παραχώρηση του όρου Βόρεια Μακεδονία. Εμείς είμαστε απόλυτα ταυτισμένοι και ευθυγραμμισμένοι με τη γραμμή που λήφθηκε υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών όταν είχε η Ελλάδα αρνηθεί το οποιοδήποτε σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία».

«Το όνομα ‘Βόρεια Μακεδονία’ ήταν ιδέα της Ντόρας Μπακογιάννη – Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ‘λαγός»

Πρόσθεσε επίσης ότι το όνομα «Βόρεια Μακεδονία ήταν ιδέα της Ντόρας Μπακογιάννη την οποία χαρακτήρισε όργανο της παγκοσμιοποίησης και του Σόρος και υποστήριξε πως ο Κ. Μητσοτάκης είναι «λαγός» και πως η αντίδρασή του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν προσχηματική, προκείμενου να προσπορίσει κομματικά οφέλη ενώ παρακαλούσε να υπογράψει ο Τσίπρας .Τον κάλεσε δε να την καταργήσει και δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος θα τον υποστηρίξει και θα συγκυβερνήσει μαζί του: ««Ο κύριος Μητσοτάκης είναι λαγός.  Είναι διατεθειμένος ο κ.  Μητσοτάκης να καταργήσει την συμφωνία των Πρεσπών;  Αν είναι δεσμεύομαι από δω ότι θα τον στηρίξω και θα συγκυβερνήσω  μαζί του».

«Ο Τσίπρας δεν κράτησε τον λόγο  του» – «Θα σταματήσω όταν βάλω φυλακή τον Κοτζιά»

Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είπε ως δεν μετανιώνει που τον στήριξε και συγκυβέρνησε μαζί του, πως ήταν μια έντιμη συμφωνία μέχρι τη στιγμή που διαφώνησε για την Συμφωνία των Πρεσπών. Υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν κράτησε το λόγο του και έφερε την Συμφωνία στην Βουλή αθετώντας το λόγος του και σε μια συγκυρία που ο ίδιος δεν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση. Τέλος τόνισε πως θα φτάσει μέχρι τέλος την κόντρα του με τον κ. Κοτζιά και μέχρι να τον βάλει φυλακή όπως είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζονται πως έχει κάνει εγκλήματα κα «έχει παρανομήσει, έχει κάνει εγκλήματα» είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας υπονοούμενα για τη δράση του ΠΡΑΤΤΩ στην περιοχή της Θράκης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Αναμνηστική από την επίσκεψη Καμμένου στην Ξάνθη
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…