Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει το κόμμα για τη στήριξη Κηλικιώτη

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει το κόμμα για τη στήριξη Κηλικιώτη

0

Αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το κυβερνών κόμμα ο υποψήφιος δήμαρχος Τοπείρου

 «Παρατράγουδα» και στην Ξάνθη είχε η ανακοίνωση των συνδυασμών που παρέχει στήριξη ο ΣΥΡΙΖΑ- Ως διάψευση σε δημοσίευμα το παρουσίασε η τοπική οργάνωση

Αντιδράσεις και στην Ξάνθη είχε η ανακοίνωση των συνδυασμών που παρέχει στήριξη ο ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές, οι οποίες μάλιστα ξεκίνησαν από την ίδια την τοπική οργάνωση! Χθες το πρωί η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της παρουσίασε τη στήριξη του συνδυασμού του Άγγελου Κηλικιώτη στο δήμο Τοπείρου από το κυβερνών κόμμα ως μύθευμα σε «τοπικά δημοσιεύματα». Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, διαψεύδει τα τοπικά δημοσιεύματα, που αναφέρουν την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον συνδυασμό Νέα Πνοή, με επικεφαλής τον Άγγελο Κηλικιώτη, στον Δήμο Τοπείρου. Υπογραμμίζει επίσης, πως οι μόνοι υποψήφιοι, που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συνδυασμός Πολίτες για την Ξάνθη, με επικεφαλής τον Γιώργο Χατζηθεοδώρου στον Δήμο Ξάνθης και Συνεργασία,  με επικεφαλής τον Βασίλη Τσολακίδη στον Δήμο Αβδήρων».

Λίγη ώρα αργότερα δήλωση διάψευσης εξέδωσε και ο ίδιος ο υποψήφιος κ. Κηλικιώτης σημειώνοντας: «με το παρόν θα ήθελα να διαψεύσω κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση του συνδυασμού μας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή οποιαδήποτε άλλη πολιτική παράταξη. Είναι βασική αρχή των ανθρώπων του συνδυασμού μας, να απέχουμε από οποιασδήποτε μορφής κομματική υποστήριξη, αφού πιστεύουμε βαθιά σε μια ανεξάρτητη κι ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση, με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία. Ευτυχώς για όλους μας, στις 26 Μαΐου ο Δήμος Τοπείρου παίρνει Νέα Πνοή κι απαλλαγμένος από τις φαύλες πρακτικές του παρελθόντος, ατενίζει  πλέον αισιόδοξα το καινούριο αύριο που επιλέγουν οι κάτοικοι του. Στις 26 Μαΐου ο Δήμος μας αλλάζει σελίδα».

ΣΥΡΙΖΑ: Το κάλεσμα δηλώνει την εκτίμηση στα πρόσωπα των υποψηφίων και των προγραμματικών τους θέσεων

Σημειωτέον ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος οι συνδυασμοί που αναφέρονται ως στηριζόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο νομό Ξάνθης είναι: 1) Δήμος Αβδήρων: συνΕΡΓΑΣΙΑ | Βασίλης Τσολακίδης, 2) Δήμος Ξάνθης: Πολίτες για την Ξάνθη | Γιώργος Χατζηθεοδώρου, 3) Δήμος Τοπείρου: Νέα Πνοή | Άγγελος Κηλικιώτης.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε και σε μεγάλους δήμους της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε διευκρινιστική ανακοίνωση, όπου επισημαίνει: «η κεντρική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές  καλεί τους πολίτες να υπερψηφίσουν συγκεκριμένους συνδυασμούς στη βάση των διεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων που έχουν διαμορφωθεί στις τοπικές κοινωνίες. Το κάλεσμα αυτό δηλώνει την εκτίμηση στα πρόσωπα των υποψηφίων και των προγραμματικών τους θέσεων  και δεν δηλώνει σε καμία περίπτωση σχέση κομματικής εξάρτησης. Εξάλλου, στη δική μας αντίληψη για την αυτοδιοίκηση είναι εντελώς ξένες οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις κομματικών χρισμάτων σε συνδυασμούς και η προσπάθεια καπελώματός τους. Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μόνο το δικαίωμα, αλλά και την πολιτική υποχρέωση να τοποθετείται δημόσια απέναντι στους πολίτες, και να μην κρύβεται, για τη στάση που κρατά σε μια κρίσιμη πολιτική διαδικασία όπως είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…