1 κιλό σαρδέλες
2/3 φλ. ελαιόλαδο
1-2 ντομάτες σε λεπτά φετάκια
Αλάτι, πιπέρι, γαλέτα\
Για τη γέμιση
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.γλ κρέμα σκόρδου
2 ντομάτες αποφλοιωμένες ψιλοκομμένες
2 κ.σ σταφίδες
½ φλ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
2 κ.σ κουκουνάρι
Αλάτι , πιπέρι, γαλέτα
Φιλετάρουμε τις σαρδέλες , αφαιρώντας το κεντρικό κόκκαλο αλλά κρατώντας τη μια πλευρά κολλημένη. Σε αντικολητικό τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο . προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά . Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να μαραθούν και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά. Γεμίζουμε τις σαρδέλες τις κλείνουμε αποκτώντας το σχήμα τους και τις τοποθετούμε στο ταψί. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πάνω στρώνουμε τα φετάκια ντομάτας . Πασπαλίζουμε με γαλέτα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμός για 10 -12 λεπτά.