Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χάθηκε η απαρτία… με εντολή δημάρχου

Χάθηκε η απαρτία… με εντολή δημάρχου

0

Αποχώρησαν 5 σύμβουλοι ενώ είχαν καθίσει στα έδρανα και απέμειναν 16! Αντίδραση Φανουράκη  – Κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι δεν σέβεται τον θεσμό

 

 

Λύθηκε το μυστήριο όταν ανακοινώθηκε και δεύτερη τακτική συνεδρίαση την Παρασκευή –  Άδεια για νέο Κινέζικο στον Πετεινό;

 

Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης που είχε προγραμματιστεί για την Δευτέρα 13 Μαΐου στις 2.30 το μεσημέρι. Να σημειώσουμε ότι υπήρχαν 6 θέματα στην ημερήσια διάταξη και άλλα 4 εκτός ημερήσιας.

Αποχώρησαν 5 σύμβουλοι ενώ είχαν καθίσει στα έδρανα κατόπιν προτροπής του δημάρχου

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ένα τέταρτο καθυστέρηση και ενώ ο πρόεδρος κ. Δρεσμίζης έπαιρνε παρουσίες προς έκπληξη όλων των παρευρισκομένων 5 σύμβουλοι της πλειοψηφίας που είχαν στο μεταξύ καθίσει στα έδρανα και οι οποίοι είχαν έλθει  από νωρίς για την συνεδρίαση ξαφνικά αποχώρησαν. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτό έγινε αφού προηγουμένως τους πλησίασε ο δήμαρχος και τους ψιθύρισε κάτι.

Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος δεν πήρε τη θέση του στο προεδρείο αλλά παρακολουθούσε την καταμέτρηση από τον διάδρομο της αίθουσας. Η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε με παρόντες 16 συμβούλους και  ο πρόεδρος ανακοίνωσε την αναβολή της συνεδρίαση λόγω μη απαρτίας.  Ανακοίνωσε δε ότι θα βγει νέα πρόσκληση με τα ίδια θέματα και ορίστηκε νέο δημοτικό συμβούλιο την προσεχή Παρασκευή. Να σημειώσουμε ότι αν οι 5 σύμβουλοι δεν αποχωρούσαν θα είχε απαρτία η συνεδρίαση.

Αντίδραση Φανουράκη  – Κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι δεν σέβεται τον θεσμό

Έντονη ήταν η αντίδραση του Μανώλη Φανουράκη που εγκάλεσε τον δήμαρχο ότι προκάλεσε την μη απαρτία γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν σέβεται το θεσμό και ότι η ενέργειά του αυτή υποκρύπτει σκοπιμότητα που συνδέεται με την προεκλογική περίοδο.

Να σημειώσουμε ότι ενώ τα εντός ημερησίας ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα τα εκτός ημερησίας είχαν περισσότερο «ζουμί». Ειδικότερα αφορούσαν το

9ο νηπιαγωγείο – Παράταση μίσθωσης ακινήτου Μειονοτικό Κιμμερίων  – 7η Αναμόρφωση προϋπολογισμού 2019 – ΤΕΒΑ – Παράταση μίσθωσης ακινήτου Μειονοτικό Σχολείο Χρύσας – Μεταφορά χρημάτων για συντήρηση και επισκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε και ένα ακόμη θέμα που χρειαζόταν απόλυτη πλειοψηφία  και εικάζεται ότι γι αυτό ο δήμαρχος επέλεξε να αναβληθεί η συνεδρίαση.

 

Δύο διαδοχικές συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβούλιου την Παρασκευή – Άδεια για νέο Κινέζικο στον Πετεινό;

Το μυστήριο λύθηκε όταν λίγο αργότερα βγήκαν οι προσκλήσεις για δύο διαδοχικές συνεδριάσεις την Παρασκευή 17 Μαΐου. Η πρώτη στις 2 η ώρα με τα 6 θέματα, αυτά της τακτικής συνεδρίασης της Δευτέρας που αναβλήθηκε και η δεύτερη τις 2.30 με  8 θέματα μεταξύ των οποίων τα 4 που προαναφέρθηκαν. Το θέμα που απαιτούσε απόλυτη πλειοψηφία επειδή ήταν στα εκτός ημερησίας είναι το 6ο θέμα στα εντός ημερησίας στην συνεδρίαση της Παρασκευή και ως εκ τούτου δεν απαιτεί απόλυτη πλειοψηφία αλλά απλή.

Τα θέματα που ήταν εκτός και έγιναν 3 εντός στο Δ.Σ. της Παρασκευής

Μεταφορά πίστωσης στη Σχολική Εφορεία του μειονοτικού δημοτικού σχολείου Χρύσας (συντάκτρια Αικατερίνη Μανά)

02ο ΘΕΜΑ :          Μεταφορά πίστωσης στη Σχολική Εφορεία του 2ου μειονοτικού δημοτικού σχολείου Κιμμερίων (συντάκτρια Αικατερίνη Μανά)

03ο ΘΕΜΑ :        Λήψη προσωρινών μέτρων κυκλοφορίας σε οδούς κατά τη διενέργεια ειδικών δοκιμασιών που έχουν επιλεγεί από τη Δ/νση μεταφορών και Επικοινωνιών

04ο ΘΕΜΑ :        Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Ξάνθης και Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας Θράκης για το έργο: «Ανακαίνιση Νηπιαγωγείου Δαφνώνα»

05ο ΘΕΜΑ :        7η αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2019 (συντάκτρια Χριστίνα Ράλλη)

06ο ΘΕΜΑ :        Έγκριση ή μη χορήγησης άδειας ίδρυσης υπεραγοράς λιανικού εμπορίου στην ετερόρρυθμη εταιρεία «MODOLE OUTLET E.E.» στο 2ο χλμ Ξάνθης Πετεινού (συντάκτρια Δέσποινα Βασιλούδη)

07ο ΘΕΜΑ :        Παράταση υπάρχουσας σύμβασης μίσθωσης ακινήτου για τις ανάγκες του προγράμματος Επισιτιστικής ή και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) και εξουσιοδότηση Δημάρχου Ξάνθης (συντάκτρια Αικατερίνη Μαυρομάτη)

08ο ΘΕΜΑ :        Έγκριση διενέργειας δημοπρασίας, παράταση υπάρχουσας μίσθωσης ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης του 9ου Νηπιαγωγείου Ξάνθης και εξουσιοδότηση Δημάρχου Ξάνθης (συντάκτρια Αικατερίνη Μαυρομάτη)

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…