Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανακατατάξεις ενόψει εκλογών στο δημοτικό συμβούλιο

Ανακατατάξεις ενόψει εκλογών στο δημοτικό συμβούλιο

0

Κυριακάτικη συνεδρίαση για τον ορισμό νέων μελών στις επιτροπές μετά την ανεξαρτητοποίηση Φανουράκη-Μυλωνά

Μέλος της Οικονομικής επιτροπής εκλέχθηκε ο Μιχάλης Ρεκάρης και στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής η Χρυσούλα Δημούδη

Οι… ανακατατάξεις και νέες ισορροπίες ήταν το ενδιαφέρον θέμα στην κυριακάτικη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, που συνεδρίασε για την αντικατάσταση των δύο πρώην μελών της Κοινωνίας Δημοτών, Μανώλη Φανουράκη και Γιώργου Μυλωνά που ανεξαρτητοποιήθηκαν, στις επιτροπές οικονομικών και ποιότητας ζωής.

Για πρώτη φορά στη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης η Ειρήνη Χαριτωνίδου

Λίγοι ήταν αυτοί που παρέμειναν στα έδρανά τους, αφού σημειώθηκε μεγάλη κινητικότητα για να… ανταποκρίνεται στη σημερινή εκπροσώπηση δυνάμεων στο δημοτικό συμβούλιο.

Έτσι, στην πλευρά της συμπολίτευσης έκατσε ο Στέλιος Γουναρίδης, καθώς και η Αλίκη Μιχαλοπούλου που είναι υποψήφιοι με το συνδυασμό του Μπάμπη Δημαρχόπουλου.

Στα έδρανα της συμπολίτευσης Μιχαλοπούλου-Γουναρίδης

Η Ειρήνη Χαριτωνίδου στην πρώτη της συνεδρίαση ως επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών, πήρε τη θέση απ’ όπου πέρασαν ο Χρίστος Πούλιος, ο Θανάσης Ξυνίδης και ο Μανώλης Φανουράκης ως αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ο τελευταίος μαζί με τον Γιώργο Μυλωνά «ανέβηκαν» στα έδρανα που άλλοτε φιλοξενούσαν μόνο την παράταξη «Συμμετέχω». Ο Μανώλης Τσέπελης κάθισε ανάμεσα στον Ιπποκράτη Καμαρίδη και τη Χρυσούλα Δημούδη, ενώ δίπλα τους πήρε θέση και ο Σελαϊντίν Μπογιάρ. Ο Χρήστος Μούρκας επέλεξε την… κινητικότητα, ενώ σταθερή στη θέση της έμεινε η Ειρήνη Πυρνάρη.

Ανάμεσα σε Καμαρίδη και Δημούδη ο Τσέπελης

Για τη θέση του τακτικού μέλους στην Οικονομική Επιτροπή προτάθηκαν ο Μιχάλης Ρεκάρης και ο Ιπποκράτης Καμαρίδης. Στην πρώτη ψηφοφορία ανάμεσα στα μέλη της μειοψηφίας ο πρώτος έλαβε επτά και ο δεύτερος έξι. Ίδια ήταν τα αποτελέσματα και στις επόμενες δύο, καθώς δεν επετεύχθη σχετική πλειοψηφία, οπότε το σώμα με 18 υπέρ και 10 λευκά εξέλεξε τον Μιχάλη Ρεκάρη ως μέλος της επιτροπής.

Στη θέση της παρέμεινε ο Ειρήνη Πυρνάρη, από τους ελάχιστους συμβούλους που δεν είναι εκ νέου υποψήφιοι

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής προτάθηκαν ο Τζενάν Τσαρεκτσή και η Χρυσούλα Δημούδη. Η τελευταία πλειοψήφησε κατά μία ψήφο (7-6) και στις τρεις ψηφοφορίες οπότε το σώμα την όρισε μέλος της επιτροπής με 17 υπέρ και 10 λευκά.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…