Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 472.000 € για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών σχολείων Γενισέας και Διομήδειας

472.000 € για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών σχολείων Γενισέας και Διομήδειας

0

Μέσω ΠΕΠ χρηματοδοτείται και η εκπόνηση Τοπικού Χωρικού Σχεδίου για το δήμο Μύκης με μισό εκατ. ευρώ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, τρία έργα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, συνολικού ύψους 971.485 ευρώ, θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Τα δύο από αυτά είναι έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων στο Δήμο Αβδήρων. Το πρώτο, ύψους 259.250 ευρώ, αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Γενισέας, ενώ το δεύτερο, ύψους 212.595 ευρώ, αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Διομήδειας. Με τα δύο αυτά έργα θα γίνει δυνατή η εξοικονόμηση ενέργειας για τα συγκεκριμένα σχολεία, τα οποία σήμερα στερούνται παντελώς θερμικής θωράκισης, θα μειωθούν οι λειτουργικές τους δαπάνες και θα καταστούν πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Το τρίτο έργο, προϋπολογισμού 499.640 ευρώ, αφορά στην εκπόνηση του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου του Δήμου Μύκης. Τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια είναι σύνολα κειμένων, χαρτών και διαγραμμάτων με τα οποία καθορίζονται το πρότυπο της χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, οι χρήσεις γης, οι όροι και περιορισμοί δόμησης, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη συνολική χωρική ανάπτυξη και οργάνωση ενός Δήμου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξάνεται η προσέλευση για εμβολιασμό στο Κ.Υ. Εχίνου

  Λειτουργούν δύο γραμμές εμβολιασμού – 100 εμβόλια καθημερινά Κλείνουν ραντεβού και …