Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Βαλεντίνα Δισλιάν: Είμαι έτοιμη για ευθύνη και πολλή δουλειά

Βαλεντίνα Δισλιάν: Είμαι έτοιμη για ευθύνη και πολλή δουλειά

1

Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την «Περιφερειακή Σύνθεση» περιγράφει το όραμά της για την ΠΑΜΘ, τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν και πώς η ίδια μπορεί να συνδράμει στην ανάπτυξη και την καλύτερη προοπτική για όλους

«Δε συμμετέχω για να βοηθήσω. Συμμετέχω για να αποφασίζω για τα προβλήματα που καθημερινά συζητάμε»

Συζητώντας με τη Βαλεντίνα Δισλιάν-Αμμάρι γνωρίζεις ένας άνθρωπο με διάθεση για γνώση, δουλειά και προσφορά, με αυτοπεποίθηση, δυναμισμό και σοβαρότητα. Είναι γιατρός Γενικής Ιατρικής και θέτει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές υποψηφιότητα για πρώτη φορά, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της «Περιφερειακής Σύνθεσης». Όπως η ίδια δηλώνει, μπορεί να αμφιταλαντεύτηκε πολύ για να το αποφασίσει, αλλά από τη στιγμή που αποδέχθηκε την πρόταση του Χριστόδουλου Τοψίδη είναι ενθουσιασμένη και έτοιμη για τις προκλήσεις της Περιφέρειας! Οραματίζεται μια Περιφέρεια ανθρώπινη, που θα είναι κοντά στους πολίτες και θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά της, ώστε να κρατά τους νέους στον τόπο τους. Και στη συνέντευξη που ακολουθεί παρουσιάζει τον τρόπο που η ίδια θέλει να συνδράμει σε αυτό.

«Ε»: Γιατί αποφασίσατε να πολιτευτείτε;

Β.Δ.: Αποφάσισα να πολιτευτώ σε μία ηλικία που είμαι «γεμάτη». Έχω κάνει την επιστήμη, έχω κάνει την οικογένειά μου, και είμαι σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο στη δουλειά μου. Έτσι, έχω πλέον χρόνο για να ασχοληθώ με τα κοινά. Η σημερινή πραγματικότητα, έτσι όπως τη βιώνω κάθε μέρα από τη δουλειά μου, γιατί εκεί έχω μάθει να δίνω λύσεις στα προβλήματα των συνανθρώπων μου, με πληγώνει. Γι’ αυτό αποφάσισα να επιχειρήσω να δώσω λύσεις και σε άλλα προβλήματα πέρα από τα καθήκοντά μου ως ιατρού. Θεωρώ ότι ο άνθρωπος πρέπει να προσφέρει στα κοινά, για να είναι ενεργός πολίτης, με όποιο τρόπο και ό,τι δυνατότητες έχει ο καθένας. Κι εμένα ο χαρακτήρας μου είναι πολύ δοτικός, μου αρέσει να προσφέρω, σαν άνθρωπο με χαρακτηρίζει η συνέπεια, η σταθερότητα και η σοβαρότητα. Νομίζω ότι αυτό ήταν για μένα το σωστό timing.

«Ε»: Γιατί με το Χριστόδουλο Τοψίδη και την «Περιφερειακή Σύνθεση»;

Β.Δ.: Ο κ. Τοψίδης ήρθε και μου έκανε αυτή την τιμητική πρόσκληση. Προβληματίστηκα πάρα πολύ μέχρι να πάρω την απόφαση. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να ασχοληθώ. Η προσωπικότητα του κ. Τοψίδη με έπεισε. Βέβαια… δυσκολεύτηκε για να με πείσει! Ήταν η πρώτη φορά που μου έγινε πρόταση να συμμετέχω, όμως με κέρδισε η προσωπικότητά του. Το ότι είναι πολύ δυναμικός άνθρωπος, με όραμα, αισιοδοξία, άνθρωπος επιτυχημένος στη δουλειά του. Με έπεισε ότι μπορεί να τα καταφέρει. Και φυσικά το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, που είδα ότι έχει μια ξεκάθαρη αυτοδιοικητική πρόταση με πολλά στελέχη, παλιά και νέα, συνδυάζοντας την εμπειρία με τη διάθεση και την τόλμη να προσθέσει νέα πρόσωπα. Τον κ. Τοψίδη δε το γνώριζα πιο πριν, ωστόσο μέχρι και σήμερα δε με ρώτησε ποτέ σε ποιο χώρο ανήκω ή τι ψηφίζω και αυτό το εκτιμώ, συνέβαλε στην απόφασή μου.

Μπορεί να μην έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με την πολιτική, ωστόσο από τη στιγμή που το πήρα απόφαση, έχω ενθουσιαστεί πάρα πολύ! Δε συμμετέχω για να βοηθήσω, αλλά για να συζητάω και να αποφασίζω για τα προβλήματα που καθημερινά συζητάμε.

«Ε»: Σε ποιο τομέα νομίζετε ότι οι δυνάμεις και η προσφορά σας θα ήταν πιο πολύτιμες;

Β.Δ.: Παρόλο που είμαι γιατρός δε θα ήθελα να εστιάσω μόνο σε θέματα υγείας και κοινωνικής πολιτικής, τα οποία αναμφίβολα είναι προτεραιότητα στην ατζέντα μου. Το όραμά μου για την Περιφέρεια, είναι να είναι μία Περιφέρεια που θα μπορεί να κρατάει τους νέους στον τόπο. Και θέλω να παλέψω για να περιορίσουμε το φαινόμενο του brain drain από τον τόπο μας. Αυτό σημαίνει καταπολέμηση της ανεργίας και δράσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αυτό θα γίνει δίνοντας έμφαση σε τομείς που θα δώσουν ευκαιρία στους νέους, όπως η επένδυση στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας, όπως η έμφαση στον κλάδο του τουρισμού, όχι μόνο εποχιακά, αλλά με δυνατότητες επισκέψεων για όλο το χρόνο. Και επίσης, θα πρέπει να προσεγγίσουμε πιο στοχευμένα θέματα κοινωνικής πολιτικής και προστασίας των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπου και εκεί, οι κοινωνικές παρεμβάσεις μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Αλλά και πέρα από αυτά, η παράταξη, αλλά και εγώ προσωπικά θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο αγροκτηνοτροφικός κλάδος που αποτελεί σημαντικό τμήμα της οικονομικής και κοινωνικής γεωγραφίας της περιοχής μας.

«Ε»: Στον κλάδο της υγείας, πού πιστεύετε ότι η Περιφέρεια πρέπει να δώσει έμφαση;

Ως γιατρός, θα με ενδιέφερε πολύ και νομίζω έχει ιδιαίτερα σημασία, να προχωρήσουμε ως Περιφέρεια σε μία καταγραφή όλων των αναγκών που υπάρχουν σε επίπεδο μαθησιακών δυσκολιών, γιατί έτσι θα μπορούμε να εκτιμήσουμε συνολικά τις ανάγκες στην Περιφέρειά μας και να διεκδικήσουμε αντίστοιχη υποστήριξη και δράσεις.

Ακόμη, πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα, ενημέρωση και καθοδήγηση σε θέματα εθισμού στο διαδίκτυο και σχολικού εκφοβισμού.

Ωστόσο, πέρα από τον κλάδο αυτό που είναι η ειδίκευσή μου, θέλω να ασχοληθώ και με τα υπόλοιπα θέματα που σας ανέφερα. Είναι πραγματική πρόκληση για μένα και είμαι διατεθειμένη να γνωρίσω και να εργαστώ σε όλα τα επίπεδα που αφορούν την Περιφέρειά μας. Στόχος μου είναι η Περιφέρεια να είναι δίπλα στον πολίτη. Ανθρώπινη και κοντά στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

«Ε»: Μπορεί η Περιφέρειά μας να ανατρέψει τις θλιβερές πρωτιές σε χαμηλή ανάπτυξη και εισόδημα;

Β.Δ.: Είναι βέβαιο ότι οι δυνατότητες υπάρχουν. Άλλες Περιφέρειες προχωρούν σε μεγάλες απορροφήσεις κονδυλίων και αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους. Είναι βέβαιο ότι μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς. Αλλά αυτό απαιτεί πολλή πολλή δουλειά.

Ένας κρίσιμος τομέας είναι ο τουρισμός, όπου παλαιότερα είχαν γίνει κάποιες πολύ καλές ενέργειες, οι οποίες παγώσανε κι εμείς θα διεκδικήσουμε την επανεκκίνηση. Σημαντικός άξονας είναι και η ανάπτυξη και διασύνδεση των λιμανιών, όπου κι εμείς πρέπει να συνδράμουμε στην υλοποίηση των έργων που έχουν προγραμματιστεί και να πιέσουμε για επιτάχυνση. Ακόμη, μεγάλη είναι η προοπτική της προβολής και προώθησης των τοπικών προϊόντων που παράγουμε και κυρίως της ποιότητάς τους.

«Ε»: Ποια εκτιμάτε ότι είναι η στάση των ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών; Ποιο μήνυμα κομίζετε γι’ αυτούς;

Β.Δ.: Από τις επαφές και τις συναντήσεις που έχω μέχρι στιγμής με τον κόσμο, βλέπω ότι είναι απογοητευμένος. Οι παλιότεροι είναι πιο πολιτικοποιημένοι. Οι νέοι είναι αυτοί που πρέπει να πειστούν να σηκωθούν από τον καναπέ, τον καφέ, το μπαράκι και να ψηφίσουν για να αποφασίσουν για τον τόπο τους. Γι’ αυτό αγωνίζομαι, για να τους πείσω, άλλωστε αυτό είναι κι ένα μεγάλο στοίχημα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Εμένα μ’ αρέσει η δουλειά, μ’ αρέσει η ευθύνη και θέλω να παροτρύνω τους πολίτες της Περιφερειακής μας Ενότητας να πάνε να ψηφίσουν και να με κρίνουν με βάση το βιογραφικό μου, την κοινωνική μου δράση, το χαρακτήρα μου, τη διάθεσή μου για προσφορά, τη δοτικότητά μου και όσοι με ξέρουν με βάση τη συνέπεια και τη σταθερότητα που έχω. Και κυρίως τη νεανική μου αισιοδοξία και το πάθος μου για δουλειά!

Συστάσεις με την Βαλεντίνα Δισλιάν

Η Βαλεντίνα Δισλιάν γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, μεγάλωσε στην Ορεστιάδα, και ζει σήμερα στην Ξάνθη, απ’ όπου αντλεί και την καταγωγή της. Είναι γιατρός με ειδικότητα στη Γενική/ Οικογενειακή Ιατρική και έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στην «Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία » με βαθμό άριστα από το ΑΠΘ. Διορίστηκε το 2012 στο Περιφερειακό Ιατρείο Κουτσού που υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων του νομού Ξάνθης ως Γενικός Ιατρός και είναι στη θέση αυτή με το βαθμό της Επιμελήτριας Α΄ από το 2018 έως και σήμερα.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα ψυχικής υγείας, ενώ δραστηριότητα εμφανίζει και σε επιστημονικό έργο με πλήθος δημοσιεύσεων.

Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών, διετέλεσε αιρετό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης και είναι εκλεγμένη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου « Γενικών / Οικογενειακών Ιατρών Νομού Ξάνθης » από το 2016 έως και σήμερα. Συμμετείχε επίσης, ως εθελόντρια ιατρός σε δράσεις του «Χαμόγελου του παιδιού».

Πέρα από τα επαγγελματικά της ενδιαφέροντα αγαπά τη μουσική και έχει σπουδές στο πιάνο. Σύζυγός της είναι ο γυναικολόγος Αλέξανδρος Αμμάρι, διευθυντής της ιδιωτικής κλινικής «Άγιος Δημήτριος» και είναι μητέρα ενός δεκάχρονου παιδιού.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…