Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή

Το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή

0

Με συμμετοχή άνω των 300 μαθητών που παρουσίασαν τα ψηφιακά τους έργα και συμμετείχαν σε βιωματικά σεμινάρια

Στις 12/4/2019 διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στο 1ο ΓΕΛ και 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Α.Μ.Θ.) με υπεύθυνη την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου Πληροφορικής (ΣΕΕ ΠΕ86) Φωτιάδου Γλυκερία σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και τον Υπεύθυνο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών ΔΔΕ Ροδόπης Νταντουρή Κωνσταντίνο και υποστηρίχθηκε  από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, το Δήμο Κομοτηνής, το 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής και το 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής.

300 συμμετοχές μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την ΑΜΘ

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 300 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την περιφέρεια ΑΜΘ, οι οποίοι παρουσίασαν με ομιλίες σε κοινό τις εργασίες τους, επέδειξαν τα ψηφιακά έργα τους στον εκθεσιακό χώρο και συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο φεστιβάλ ήταν  το έργο να είχε δημιουργηθεί υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτικού πληροφορικής είτε στο μάθημα της πληροφορικής, είτε στα πλαίσια κάποιας άλλης σχολικής δραστηριότητας/project.

Ενθαρρύνουν και συγχαίρουν οι διοργανωτές

Στη σχετική τους ανακοίνωση οι διοργανωτές σημειώνουν: «θέλουμε να συγχαρούμε τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο φεστιβάλ και καθοδηγούν τους μαθητές τους στην συνεργασία, την δημιουργικότητα και την καινοτομία, αφιερώνοντας πολλές φορές προσωπικό τους χρόνο. Επίσης τους συγχαίρουμε που ενθαρρύνουν τους μαθητές να παρουσιάζουν τα έργα τους σε κοινό, να εκτίθενται, να συμμετέχουν, να μοιράζονται, να εμπνέονται και να εμπνέουν να αποκτούν δηλαδή δεξιότητες απαραίτητες για τους πολίτες του 21ου αιώνα.

Πολλά συγχαρητήρια και στους μαθητές για τις εκπληκτικές εργασίες που μας παρουσίασαν. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια έργα: Hunting BD 3D παιχνίδι δράσης, Ποδόσφαιρο με το WeDo 2.0. (ρομποτική), Δημιουργία παιχνιδιών με το sploder, IoT (Internet of Things) Έλεγχος συσκευών από κινητή συσκευή ή υπολογιστή και λήψη μετρήσεων, Qwwwiz Μια εφαρμογή-κουΐζ για android, Emergency Button App για ηλικιωμένους που ζουν μόνοι, Lights, please! –Arduino, Η Αλίκη στη Χώρα των Προσωπικών Δεδομένων-Animation, Quiz Game-Android, Ορνιθοπανίδα Στη Βιστωνίδα Διαδραστική Αφίσα με QR Code, Οι Ανήσυχοι Της Ξάνθης-Video, Ψηφιακό Μαθητικό Περιοδικό, Ιστοσελίδα: Τα προϊόντα του τόπου μας, Εκπαιδευτική ρομποτική με mindstormsEV3-WRO, Διαδραστικό παιχνίδι με το Scratch, Βίντεο με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο & Διαδραστική Αφίσα, Αυτόματος Φάρος-Arduino, Το πιο έξυπνο λιμάνι-Arduino, Ψηφιοποίηση Και Επεξεργασία Εικόνας, Μελετώ Την Πληροφορική Μέσα Από Το Δικό Μου Παιχνίδι Γνώσεων, Κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress. Αναλυτικές περιγραφές των έργων και στοιχεία των συντελεστών μπορείτε να βρείτε στο blog του φεστιβάλ: https://9digifestthra.blogspot.com/ (Διαχειριστής του Blog ο συνάδελφος κ. Γιάννης Στιλπνόπουλος).

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά τους εκπαιδευτικούς Δημακόπουλο Δημήτρη, Ζαδέλλη Μανώλη, Μαλαμίδη Ιωάννη και Νταντουρή Κώστα για το σχεδιασμό και υλοποίηση των εργαστηρίων επαυξημένης πραγματικότητας, μηχανικής μάθησης και Arduino καθώς και του ψηφιακού escape room που προσέφεραν στους μαθητές .

Επίσης ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής κ. Καζαντζή Χρήστο του 3ου Δημοτικού σχολείου Κομοτηνής και την κ. Πίτατζη Ειρήνη του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής για τον σχεδιασμό και την 3d εκτύπωση αναμνηστικών μπρελόκ του φεστιβάλ, καθώς και τις Διευθύνσεις του 1ου   ΓΕΛ και 2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής και τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής του 2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής για την διάθεση υλικοτεχνικής υποδομής καθώς και για την άψογη συνεργασία.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής για την πολύτιμη βοήθεια που μας παρείχε καθώς και τον κ. Βασίλη Καλεντερίδη από το Εργαστήρι εναλλακτικής μάθησης «Ρομποτεχνία» για την διάθεση τεχνολογικού εξοπλισμού απαραίτητου για την υλοποίηση των workshops του φεστιβάλ».

Παρόντες και οι Robospecialists της Ξάνθης

Το φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους και ενέπνευσαν τους μαθητές με τις παρουσιάσεις τους οι Robospecialists με την παρουσίαση του έργου τους Can Sat (κατασκευή εκπαιδευτικού δορυφόρου σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού) και  η φοιτητική ομάδα DIR (Democritus Industrial Robotics) με την παρουσίαση της ομάδας τους και του ρομποτικού βραχίονα που κατασκευάζουν.

«Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά, με καινοτόμα έργα από δημιουργικούς μαθητές και εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε αρωγοί στο έργο τους», αναφέρει για το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Α.Μ.Θ. η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου Πληροφορικής, Γλυκερία Φωτιάδου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιστροφή 1055 αρχαίων νομισμάτων στην Τουρκία

Μία συμβολική κίνηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της προστασίας της πολιτιστικ…