Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Τελέστηκε και στη Σόφια ο «Βαλκανικός Γάμος»

Τελέστηκε και στη Σόφια ο «Βαλκανικός Γάμος»

0

Το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης συμμετείχε με την αποστολή του, σε συνέχεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη το Φεβρουάριο

 Παρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας που συνεχάρη τους διοργανωτές και συμμετέχοντες και ενθάρρυνε τη συνέχιση της συνεργασίας ανάμεσα στις τρεις χορευτικές ομάδες

Επέστρεψε η αποστολή του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης από τη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου το Σάββατο, 20/4/19, συμμετείχε στη μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση «Βαλκανικός Γάμος» μαζί με το συγκρότημα PHILIP KOUTEV της γειτονικής χώρας και το KOLO της Σερβίας.

Στο κατάμεστο από θεατές και με παρόντα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Rumen Radev στο National Palace of Culture, δυναμικότητας 5.000 θεατών, παρουσιάστηκε η παραπάνω εκδήλωση και η οποία είχε ήδη πραγματοποιηθεί εδώ στην Ξάνθη, στις 23/2/2019 στο Αμφιθέατρο «Καραθεοδωρή» στα Κιμμέρια Ξάνθης.

Το κοινό με παρατεταμένα χειροκροτήματα εξέφρασε τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή του για το θέαμα που παρακολούθησε, την αναβίωση των εθίμων των τριών χωρών, Ελλάδας, Βουλγαρίας και Σερβίας, των σχετικών με τη γαμήλια τελετή, πλαισιωμένη από τους αντίστοιχους χορούς και τα τραγούδια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Rumen Radev συνεχάρη και επαίνεσε τους συμμετέχοντες, φωτογραφήθηκε μαζί τους, στάθηκε ιδιαίτερα στην αποστολή του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης και παρότρυνε να συνεχιστεί η συνεργασία, υποσχόμενος ότι ο ίδιος θα είναι αρωγός αυτής της προσπάθειας.

Η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης, κ. Ευτέρπη Στάντσιου, τα μέλη του Δ.Σ., κυρίες Φανή Κυριακίδου και Ζωή Συμεωνίδου, οι δάσκαλοι χορού κ. Κυριάκος Αθανασιάδης, που είχε τη σκηνοθεσία και χορευτική επιμέλεια της ελληνικής αποστολής και η κ. Μάγδα Καραγιαννίδου, που επιμελήθηκε την οργάνωση της αποστολής, όπως και όλοι οι χορευτές ευχαρίστησαν τους υπεύθυνους του Εθνικού Συγκροτήματος της Βουλγαρίας PHILIP KOUTEV για την ζεστή φιλοξενία και την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.

Επίσης, ευχαρίστησαν την αποστολή του συγκροτήματος της Σερβίας KOLO για την άριστη συνεργασία, όπως και τους μουσικούς του Ξανθιώτικου μουσικού σχήματος «ΜΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ» που κάλυψε το μέρος της παράστασης που αφορούσε το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης και ανταποκρίθηκαν άριστα στις απαιτήσεις της.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης, Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης – Ελλάς, PHILIP KOUTEV – Βουλγαρία και  KOLO – Σερβίας ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Βελιγράδι, όπου για τρίτη συνεχή φορά θα παρουσιαστεί ο Βαλκανικό Γάμος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Underhill West: Μια ξανθιώτικη μουσική ιστορία με ταλέντο και ζωντάνια που συνεχίζεται…

Πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα της Π.Ε. Ξάνθης στο ξανθιώτικο συγκρότημα Φίλοι, πρώην μέλη, …