Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ ο Ξανθιώτης Π. Δαβιτίδης

Στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ ο Ξανθιώτης Π. Δαβιτίδης

0

Με 324 σταυρούς  – Αβέβαιη η εκλογή Στολίδη λόγω ποσόστωσης

 

 

Συναινετικό το κλίμα του συνεδρίου – «Καλημέρα Ήλιε» και ο εορτασμός των 100 χρόνων από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου

 

 

 

Ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ με την εκλογή των νέων μελών στην κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. Ειδικότερα από τους 411 υποψήφιους εκλέχθηκαν οι 251 πρώτοι σε σταυρούς. Τους περισσότερους σταυρούς πήραν οι Μανώλης Χριστοδουλάκης και Παύλος Χρηστίδης, ενώ ακολουθούν ο Μανώλης Οθωνας, ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο Κώστας Πανταζής, ο Χρήστος Πρωτόπαπας και ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

 

Εκλέχτηκε ο Π. Δαβιτίδης – Αβέβαιη η εκλογή Στολίδη λόγω ποσόστωσης

Από την Ξάνθη εκλέχθηκε στην 134η σειρά με 324 σταυρούς ο Παναγιώτης Δαβιτίδης  που πρόσκειται στον Νίκο Ανδρουλάκη

Υποψήφιος επίσης ήταν και ο Σωτήρης Στολίδης, εκπρόσωπος της Φώφης Γεννηματά που έλαβε 211 ψήφους και βρίσκεται στην 248η θέση Η εκλογή του όμως δεν είναι βέβαιη αν και βρίσκεται μέσα στις 251 θέσεις καθώς υπάρχει η ποσόστωση. Επίσης υποψήφιος ήταν και ο ομογενής Γιώργος Βασιλειάδης που έλαβε 24 ψήφους και κατέλαβε της 391η σειρά χωρίς βέβαια να εκλεγεί. Να σημειώσουμε πως δεν ήταν υποψήφιος ο Σωκράτης Ξυνίδης.

Πληροφορίες από τους παρόντες αναφέρουν πως το κλίμα στο συνέδριο ήταν συναινετικό και ενωτικό και πως η πιο σημαντική απόφαση του συνεδρίου ήταν πως η συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ σε κυβέρνηση θα ληφθεί μέσα από νέο έκτακτο συνέδριο ή εσωκομματικό δημοψήφισμα.

 

«Καλημέρα Ήλιε» και ο εορτασμός των 100 χρόνων από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την γέννηση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά απηύθυνε διθυραμβική ομιλία περιγράφοντας την εμβληματική προσωπικότητά του, τα οράματα,  το έργο του και την επίδρασή του στην διαμόρφωση μιας νέας εποχή για την Ελλάδα της μεταπολίτευσης, του μεγάλου πολιτικού, επισημαίνοντας  πως ο Ανδρέας Παπανδρέου αποτελεί σημείο αναφοράς για τους σύγχρονους πολιτικούς και πως  συνεχίζει να εμπνέει και να καθοδηγεί. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ορχήστρα και χορωδία Μαντολινάτα Ελλάδος και τους λυρικούς καλλιτέχνες, Ε. Δάββου, Α. Κορωναίο και Π. Κοντό που απέδωσαν αποσπάσματα από το Μαουτχάουζεν, και γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και έληξε με την υπόκρουση του τραγουδιού του Μάνου Λοΐζου «Καλημέρα Ήλιε», το τραγούδι-κατατεθέν του ΠΑΣΟΚ, (Και τούτο παρά την απαγόρευση της κόρης του μεγάλου συνθέτη, (και για λίγο υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) Μυρσίνης Λοΐζου) αλλά και το Bella Ciao. Στο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ απηύθυναν χαιρετισμό, και ο υποψήφιος των ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς.

Συνοδευόμενος από την Φώφη Γεννηματά και τον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο κ. Τίμμερμανς , χειροκροτούμενος από την κατάμεστη αίθουσα του συνεδρίου , χαιρέτισε τους πρώην προέδρους , Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς και ηγετικά και ιστορικά στελέχη και υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…