Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Στέφανος Τσιτσιπάς: Έρχεται στην Ελλάδα για το Davis Cup

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έρχεται στην Ελλάδα για το Davis Cup

0

Ακόμα και εκείνοι που δεν είναι φαν του τένις, γνωρίζουν ποιος είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Όχι μόνο γιατί είναι πια, ένας από τους κορυφαίους τενίστες του κόσμου, αλλά και γιατί το κατόρθωσε σε τόσο νεαρή ηλικία με φοβερή θέληση, σκληρή δουλειά και πολλές θυσίες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 20χρονος είναι ο μόνος Έλληνας τενίστας που έχει καταφέρει να μπει στην κορυφαία παγκόσμια δεκάδα. Μάλιστα, η bwin στο άρθρο της για τις καλύτερες στιγμές των Ελλήνων αθλητών δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει και τον Στέφανο Τσιτσιπά, αφού ήταν ένας από εκείνους που έλαμψαν την περασμένη χρονιά και έκαναν το όνομά τους γνωστό από τη μία ως την άλλη άκρη του κόσμου.

Οι περισσότεροι από εμάς, σίγουρα έχουμε παρακολουθήσει έστω και ένα παιχνίδι αυτού του πολλά υποσχόμενου νεαρού που δίνει τον δικό του αγώνα απέναντι στα «ιερά τέρατα» του παγκοσμίου τένις, με ομολογουμένως τεράστια επιτυχία. Ωστόσο, πέρα από τα όσα σημαντικά έχει κατακτήσει εντός γηπέδων, είναι επίσης αξιοθαύμαστο και το γεγονός πως  κατάφερε να βάλει το τένις μέσα στα σπίτια μας και να κάνει μικρούς και μεγάλους να θέλουν να ασχοληθούν με αυτό. Άλλωστε, όπως έχει πει κι ο ίδιος, «… πρωταρχικός στόχος μου παραμένει να εμπνεύσω τους ανθρώπους και τα παιδιά να παίξουν τένις, αφού αυτό είναι σημαντικότερο από το να κερδίζεις μόνο τίτλους Γκραντ Σλαμ ή Μάστερς».

Από την Αυστραλία στο Ντουμπάι, από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Αγγλία και από τη Γαλλία στον Καναδά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει τον κόσμο να τρελαίνεται όπου και αν παίζει. Και για όλους εμάς που δεν έχουμε τη δυνατότητα να τον παρακολουθήσουμε από κοντά σε μια από τις εμφανίσεις του στα γήπεδα του κόσμου, ο Σεπτέμβριος είναι μόνο μερικούς μήνες μακριά. Πολλοί είστε εκείνοι που θα αναρωτηθείτε, «Γιατί; Τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο;».

Από τις 11 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου λοιπόν, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον Στέφανο Τσιτσιπά να παίζει στα γήπεδα τένις του Τατόι Κλαμπ, συμμετέχοντας στο τουρνουά Davis Cup. Στην ίδια τοποθεσία μάλιστα, είχε διεξαχθεί πέρσι (Απρίλιος 2018) και το Fed Cup.

Τι είναι, όμως, το Davis Cup; To Davis Cup διοργανώνεται από την ITF (Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης) από το 1900 και αποτελεί πλέον το πιο σημαντικό διεθνές ομαδικό τουρνουά τένις ανδρών και τη μεγαλύτερη ετήσια διεθνή διοργάνωση. Το Fed Cup είναι το αντίστοιχο διεθνές ομαδικό τουρνουά τένις γυναικών.

Η Ελλάδα ανήκει στις οκτώ ομάδες του 3ου γκρουπ της Ευρωαφρικανικής Ζώνης μαζί με το Λουξεμβούργο, την Πολωνία, το Μονακό, την Εσθονία, το Μαυροβούνιο, τη Λετονία και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Όπως επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της ΕΦΟΑ (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης), η ομάδα που θα αγωνιστεί θα αποτελείται από τον Στέφανο Τσιτσιπά, τον αδερφό του, Πέτρο Τσιτσιπά, τον Μάρκο Καλοβελώνη και τον Μιχάλη Περβολαράκη. Αρχηγός της αποστολής ορίστηκε ο Απόστολος Τσιτσιπάς, Εθνικός Προπονητής ο Δημήτρης Χατζηνικολάου και Εκπρόσωπος-Συντονιστής ο Διονύσης Κοντονής, Αναπληρωτής Έφορος Αγωνιστικού και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΦΟΑ .

Μιλώντας για το γεγονός της ανάθεσης του διεθνούς αυτού τουρνουά από την ITF στην ΕΦΟΑ, ο Σπύρος Ζαννιάς, Πρόεδρος της ΕΦΟΑ, ευχαρίστησε τη Διεθνή Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Ομοσπονδία και δήλωσε βέβαιος ότι η διοργάνωση θα είναι άψογη. «Δύο συνεχόμενα χρόνια, αναλαμβάνουμε Παγκόσμιες Διοργανώσεις, γεγονός που πιστοποιεί την αγάπη και εκτίμηση της διεθνούς οικογένειας του τένις προς την ΕΦΟΑ. Άλλη μια φορά, ο Γιάννης  Μυτιληναίος φιλοξενεί γενναιόδωρα τις Εθνικές μας Ομάδες στις εγκαταστάσεις του Τατόι Κλαμπ. Η συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά σηματοδοτεί την άνοδο της Εθνικής μας και μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη, μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020».

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…