Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σχέδιο με 334 έργα για την ΠΑΜΘ από το Χρήστο Μέτιο

Σχέδιο με 334 έργα για την ΠΑΜΘ από το Χρήστο Μέτιο

0

Σε εκδήλωση προχώρησε σε απολογισμό των έργων που υλοποιήθηκαν και παρουσίασε όσα προγραμματίζονται

Κάθετος άξονας και άρδευση της πεδιάδας τα έργα προτεραιότητας για την ΠΕ Ξάνθης

Το Σχέδιο της Διοίκησής του για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα επόμενα χρόνια παρουσίασε σε φορείς από όλη την Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Κομοτηνή.

«Το Σχέδιο αποτελείται από συνολικά 334 έργα και δράσεις, όλα πλήρως κοστολογημένα και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση,  τα οποία χωρίζονται σε 19 θεματικές ενότητες, καθεμιά από τις οποίες αντιστοιχεί σε ένα πεδίο ευθύνης της Περιφέρειας», σημείωσε ο κ. Μέτιος, που τόνισε: « το Σχέδιο αποτελεί την εξέλιξη του Σχεδίου των 159 σημείων που είχα αρχικά παρουσιάσει στις 7 Νοεμβρίου 2017 με την συμπλήρωση ενός έτους από την εκλογή μου στη θέση του Περιφερειάρχη, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα έργα και δράσεις».

Έργα στην ΠΕ Ξάνθης

Ειδικά για την Ξάνθη, ως έργα προτεραιότητας παρουσίασε τον κάθετο άξονα Ξάνθης –ελληνοβουλγαρικών συνόρων και το αρδευτικό. Ενημέρωσε ότι από τα 60 έργα που εντάχθηκαν μέχρι σήμερα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κ.ά. συνολικού προϋπολογισμού 24,9 εκ. ευρώ, την Π.Ε. Ξάνθης αφορούν δύο με προϋπολογισμό συνολικά 0,5 εκ. ευρώ (το οποίο είναι και το χαμηλότερο στην Περιφέρεια).

Όπως είπε, σε εξέλιξη είναι ακόμη για την Ξάνθη 26 έργα, με προϋπολογισμό 10,2 εκ. €. Τα σημαντικότερα είναι: καθαρισμός ρεμάτων και καναλιών ΠΕ Ξάνθης π/υ 450.000 €, συντήρηση κτιρίων της Περιφέρειας στην Ξάνθη π/υ 300.000 € και διευθέτηση χειμάρρου Κιμμερίων π/υ 3,1 εκ. € (με χρηματοδότηση όμως από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας).

Και πάλι για την ΠΕ Ξάνθης, τα έργα για τα οποία εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, είναι Ξάνθη: συντήρηση της εθνικής οδού Ξάνθη-Άγιος Κωνσταντίνος π/υ 1 εκ. €, αντικατάσταση στηθαίων π/υ 500.000 €, συντήρηση γεφυρών ΠΕ Ξάνθης π/υ 500.000 €, ενίσχυση αναχώματος ανατολικής όχθης Νέστου στα Κομνηνά π/υ 200.000 €, συντήρηση καναλιών στο Όλβιο π/υ 200.000 € και διευθέτηση χειμάρρου Κόσυνθου στο τμήμα Βαφέικα-γέφυρα Πολυσίτου π/υ 5,5 εκ. €, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…