Αρχική Χωρίς κατηγορία Ξεκίνησε χθες η υποβολή των αιτήσεων για τις 5 μόνιμες θέσεις στο νοσοκομείο Ξάνθης

Ξεκίνησε χθες η υποβολή των αιτήσεων για τις 5 μόνιμες θέσεις στο νοσοκομείο Ξάνθης

0

28 θέσεις σ’ όλα τα νοσοκομεία της ΑΜΘ περιλαμβάνει η προκήρυξη 2Κ/2019

Η προθεσμία λήγει στις 24 Απριλίου

 

 

Ξεκίνησαν χθες Τρίτη 9 Απριλίου  οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την προκήρυξη 2Κ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 7/28-3-2019/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση χιλίων εκατό δεκαέξι (1.116) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα σήμερα Τρίτη 9 Απριλίου, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία λήγει στις 24 Απριλίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00.

Υπενθυμίζουμε ότι για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, η διαδικασία της υποβολή αιτήσεων αρχίζει στις 2 Μαΐου ημέρα Πέμπτη και λήγει στις 17 Μαΐου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα ή κριτήρια που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, θα υποβληθούν, πριν την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, μετά από σχετική Ανακοίνωση του ΑΣΕΠ (ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄ και ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄ της προκήρυξης).

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε. ή Υ.Ε.). Οι υποψήφιοι της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης μπορούν να συμμετέχουν ταυτόχρονα και για τις θέσεις Δ.Ε. με κωδ. τίτλου 310 και 314 (β΄ και γ΄ επικουρικός πίνακας), με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα (ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ – σελ. 236 του ΦΕΚ).

 

5 μόνιμες προσλήψεις για το νοσοκομείο Ξάνθης – 28 θέσεις σ’ όλα τα νοσοκομεία της ΑΜΘ περιλαμβάνει η προκήρυξη 2Κ/2019

Υπενθυμίζουμε ότι 28 μόνιμες θέσεις εργασίας στα Νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περιλαμβάνει η προκήρυξη 2Κ/2019 που δημοσιεύτηκε από το Εθνικό Τυπογραφείο, ορίζοντας με σαφήνεια ειδικότητες, κριτήρια και ημερομηνίες έναρξης αιτήσεων. Ειδικότερα προκηρύχτηκαν 1.116 θέσεις τακτικού προσωπικού πανεπιστημιακής, τεχνολογικής, δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε φορείς του υπουργείου Υγείας όλης της χώρας.

Αναλυτικά:

Για το Νοσοκομείο Κομοτηνής: προκηρύχτηκαν τρεις θέσεις εργασίας, 1 ΤΕ Νοσηλευτριών, 1 ΔΕ Βοηθών νοσηλευτικής και 2 ΥΕ βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού ειδικότητας μεταφορέων ασθενών.

Για το Νοσοκομείο Δράμας: προκηρύχτηκαν οι παρακάτω θέσεις εργασίας, 1 ΠΕ διοικητικού οικονομικού, 1 ΠΕ φαρμακοποιών, 1 ΔΕ βοηθών ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων, 2 ΥΕ βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού ειδικότητας μεταφορέων ασθενών.

Για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Έβρου: προκηρύχτηκαν οι παρακάτω θέσεις εργασίας, 1 ΠΕ διοικητικού οικονομικού, 1 ΤΕ ιατρικών εργαστηρίων (νοσοκομείο Διδυμοτείχου), 1 ΤΕ ιατρικών εργαστηρίων, 2 ΤΕ νοσηλευτικής, 1 ΔΕ νοσηλευτικής, 1 ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρων (Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης), 1 ΔΕ χειριστών εμφανιστών (νοσοκομείο Διδυμοτείχου), 1 ΥΕ βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού ειδικότητας μεταφορέων ασθενών.

Για το Νοσοκομείο Ξάνθης: προκηρύχτηκαν οι παρακάτω θέσεις εργασίας, 1 ΤΕ πληροφορικής, 1 ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρων (Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης), 1 ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρων (Κέντρο Υγείας Εχίνου), 2 ΥΕ βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού ειδικότητας μεταφορέων ασθενών.

Για το Νοσοκομείο Καβάλας: προκηρύχτηκαν οι παρακάτω θέσεις εργασίας, 1 ΔΕ βοηθών ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων (Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης), 1 ΔΕ Νοσηλευτικής, 1 ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρων (Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσος), 1 ΥΕ βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού ειδικότητας μεταφορέων ασθενών.

Η προθεσμία λήγει στις 24 Απριλίου

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην διαδικασία έχει ως ακολούθως: Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζει στις 9 Απριλίου ημέρα Τρίτη και λήγει στις 24 Απριλίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π. Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 2 Μαΐου ημέρα Πέμπτη και λήγει στις 17 Μαΐου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π. Λόγω του ότι αναμένεται προσέλευση μεγάλου αριθμού υποψηφίων, επελέγη η τακτική των δύο προθεσμιών: Μία για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και άλλη για την κατηγορία ΥΕ.

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

 

Ειδικότητα Θέσεις
ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1
ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 1
ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΧΙΝΟΥ 1
ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2

 

Έρχονται 17.000 νέες θέσεις στο Δημόσιο

Πότε ανοίγουν οι προκηρύξεις

Ποιοι τομείς θα στελεχωθούν – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ανάσα για πολλούς ανέργους θα προσφέρει το 2019 αφού με μια σειρά προκηρύξεων θα ανοίξουν μέσα στη χρονιά 17.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο, με το βάρος να πέφτει στους ευαίσθητους τομείς της παιδείας και της υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2018 είχαμε 9.040 αποχωρήσεις και θα γίνει ανάλογος αριθμός προσλήψεων το 2019. Ταυτόχρονα λόγω του δημοσιονομικού χώρου θα πραγματοποιηθούν επιπλέον 4.500 προσλήψεις για την ειδική αγωγή και 3.200 για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αναλυτικά ο «χάρτης» των προκηρύξεων έχει ως εξής:

Αυτό το μήνα ξεκλειδώνουν οι προσλήψεις τομέα της υγείας, με την προκήρυξη 1.116 θέσεων τακτικού προσωπικού σε διάφορους φορείς. Να σημειωθεί πως για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων γίνεται από τις 9 έως τις 24 Απριλίου, ενώ για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση από τις 2 έως τις 17 Μαΐου.

Το μεγάλο βάρος των νέων προσλήψεων θα πέσει στον τομέα της παιδείας, και «πρεμιέρα» γίνεται με τις 4.500 θέσεις στην ειδική αγωγή. H προκήρυξη αναμένεται να βγει το επόμενο δεκαήμερο.

Το τρίτο μεγάλο πακέτο- μετά την παιδεία και την υγεία- αφορά στις 3.200 θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Σύντομα αναμένεται η Προκήρυξη από το ΑΣΕΠ, η οποία θα γίνει όταν ολοκληρώσουν οι δήμοι την υποβολή των αιτημάτων τους.

Η μεγαλύτερη προκήρυξη (3Κ) αφορά 8.166 νέες προσλήψεις μόνιμου και σταθερού προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων (καθαριότητα – ΔΕΥΑ) με βάση τις ανάγκες που οι ίδιοι προσδιόρισαν. Οι οριστικοί πίνακες του ΑΣΕΠ αναμένεται να δημοσιευτούν το επόμενο διάστημα.

‘Αλλες 758 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν σταλεί για επεξεργασία στο ΑΣΕΠ. Πρόκειται για συνέχεια του προηγούμενου διαγωνισμού (3Κ) μετά από συγκεκριμένα αιτήματα που κατέθεσαν οι ίδιοι οι Δήμοι.

Παράλληλα έχουν προκηρυχθεί 118 θέσεις επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους, που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες ελλείψεις.

Το προσεχές διάστημα, όπως έχει ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας, το Πυροσβεστικό Σώμα θα ενισχυθεί με 932 στελέχη, τα οποία θα ενταχθούν άμεσα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Συγκεκριμένα θα υπογραφούν εγκριτικές αποφάσεις για την πρόσληψη 56 πυροσβεστών σε μόνιμες θέσεις και 876 πυροσβεστών σε θέσεις επί θητεία 5ετούς υποχρέωσης.

Επιμέρους προκηρύξεις θα τρέξουν για εξειδικευμένες υπηρεσίες του δημοσίου, όπου με βάση τα στοιχεία υπάρχουν κενά (π.χ. ψηφιακές υπηρεσίες). Για παράδειγμα θα προκηρυχθούν 165 νέες θέσεις στα ΚΕΠ, με ταυτόχρονη ηλεκτρονική αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες.

Σε αυτή τη φάση υπάρχει μια σειρά προκηρύξεων, όπως: 62 θέσεις Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), 12 θέσεις στη Βουλή (αιτήσεις από 8 έως 23 Απριλίου), 60 θέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος (οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι τις 17 του μήνα και θα ακολουθήσει αργότερα γραπτός διαγωνισμός).

Τέλος να σημειωθεί ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες στο υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για ένα νέο τριετές πρόγραμμα 1500 προσλήψεων στους ΟΤΑ. Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο του συστήματος πολυετούς και ετήσιου στρατηγικού σχεδιασμού προσλήψεων. Προτεραιότητα είναι η κάλυψη των αναγκών σε επιστημονικό προσωπικό και έχει ζητηθεί από τους ΟΤΑ να προσδιορίσουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Είχε η Ξάνθη Λευκό Πύργο και… Πανόραμα;

Νομίζατε ότι υπάρχουν μόνο στη Θεσσαλονίκη ; Κι όμως είχε κι η Ξάνθη. Ο “Λευκός Πύργ…