Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Κ. Σιμιτσής θέλει να διεκδικήσει ένα νέο, πιο παραγωγικό μέλλον για την ΠΑΜΘ

Ο Κ. Σιμιτσής θέλει να διεκδικήσει ένα νέο, πιο παραγωγικό μέλλον για την ΠΑΜΘ

0

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την «Περιφέρεια σε Δράση» παρουσίασε τους έξι πρώτους υποψήφιους για την ΠΕ Ξάνθης

 Σκληρές αιχμές για ανικανότητα στους συνδυασμούς Μέτιου-Τοψίδη και κατηγορίες για συγκαλυμμένη μετεκλογική συμφωνία. Ανοιχτά υπέρ της συνεργασίας με Κατσιμίγα μετά τις εκλογές

Με μήνυμα την ενεργοποίηση και την ανάληψη πρωτοβουλιών μέσα από συνεργασίες και με την εμπλοκή των πολιτών και ως περήφανη, όπως, είπε συνέχεια της Κοινωνικής Συμμαχίας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστης Σιμιτσής, παρουσίασε την «Περιφέρεια σε Δράση» και τους έξι πρώτους υποψήφιους του ψηφοδελτίου για την ΠΕ Ξάνθης, το μεσημέρι της Τρίτης σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Κωστής Σιμιτσής, παρόντος του επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας Φώτη Καραλίδη, του γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ανέστη Αντωνιάδη, του επικεφαλής της Δημοκρίτειας Κίνησης των Αβδήρων Κώστα Αντωνιάδη και συνεργατών του, ξεκίνησε την εισήγησή του με κριτική κατά των δύο παρατάξεων που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι: «οι δύο νεοδημοκρατικές παρατάξεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος» και προς επίρρωση αυτού επικαλέστηκε τις πρόσφατες δηλώσεις Μαρκόπουλου ο οποίος δεν απέκλεισε την μετεκλογική συνεργασία Μέτιου-Τοψίδη και τις δηλώσεις Μητσοτάκη από την Ξάνθη, που εντέχνως δεν απέκλεισε την υποστήριξη κάθε συνδυασμού που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία στις περιφερειακές εκλογές. «Δεν είναι απλώς συγκοινωνούντα δοχεία. Διασπάστηκαν για να διαχειριστούν τις εσωκομματικές δυσαρέσκειες, με σκοπό να επιστρέψουν μετεκλογικά ως μία παράταξη», σημείωσε ο ίδιος, παρομοιάζοντας τη ρήξη με τη γέφυρα του Κομψάτου που κατέρρευσε, αλλά την «επισκευή» πολύ πιο εύκολη υπόθεση, από την πραγματική γέφυρα.

Ως προς το τεχνικό έργο της Περιφέρειας σχολίασε ότι η διοίκηση της ΠΑΜΘ στο διάστημα της θητείας της ενέταξε μόλις εννέα έργα από το 2014, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι συνεχιζόμενα από την εποχή Καραλίδη. «Δικό μας στοίχημα είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα, να επιτύχουν όσα δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι, οι οποίοι τώρα σχεδιάζουν το επόμενο ΕΣΠΑ, δηλαδή την επόμενη μεγάλη αποτυχία τους», ενώ πρόσθεσε ότι κεντρικό ζητούμενο είναι η Περιφέρεια να μπει σε Δράση, με την ενεργοποίηση όσο των δυνατόν περισσότερων πολιτών, με την ένταξη έμπειρων αυτοδιοικητικών στελεχών στο ψηφοδέλτιο και τη ηγεσία του ιδίου ως «πρώτου μεταξύ ίσων».

Κάθετος άξονας, αρδευτικό, γεωθερμία και ΑΠΕ η προοπτική ανάπτυξης για την Ξάνθη

Ειδικά, για την Π.Ε. Ξάνθης, ο Κωστής Σιμιτσής, ανέδειξε την ανάγκη να τεθεί σε εφαρμογή άμεσο πρόγραμμα συντήρησης οδών και φωτισμού με LED και υπογράμμισε ότι ο Κάθετος Άξονας Ξάνθης-ελληνοβουλγαρικών συνόρων αποτελεί έργο ύψιστης σημασίας με προφανή οφέλη για τον τουρισμό και το εμπόριο, που θα συντελέσει και στην σωστή λειτουργία των λιμανιών. «Για εμένα είναι και ένα ιδεολογικό έργο, ισοδύναμο με το γκρέμισμα της μπάρας και την καλύτερη προσέγγιση του ορεινού όγκου στις υπηρεσίες της Ξάνθης». Ακόμη, χαρακτήρισε ως έργα πρώτης προτεραιότητας την άρδευση του κάμπου, ώστε να αξιοποιηθεί η γη υψηλής παραγωγικότητας και να προστατευτεί από την αλόγιστη οικοπεδοποίηση, την περαιτέρω εκμετάλλευση της γεωθερμίας και την δημιουργία περισσότερων επενδύσεων. Επιπλέον, ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην σπουδαιότητα της συνεργασίας με το πανεπιστήμιο, ασκώντας κριτική στη διοίκηση Μέτιου που άργησε να συστήσει την Επιτροπή Καινοτομίας, όπως και υποχρεωνόταν από το νόμο. Μετά τη σύντομη εισήγησή του ο Κ. Σιμιτσής ευχαρίστησε θερμά τους συνεργάτες του και παρουσίασε τους υποψήφιους του συνδυασμού, αφού απάντησε στις ερωτήσεις των τοπικών ΜΜΕ.

Κ. Σιμιτσής: «Το να κάνεις κριτική στη σημερινή Διοίκηση της ΠΑΜΘ είναι σα να κλέβεις εκκλησία… με αυτά τα δείγματα ανεπάρκειας»

Παρών ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Συμμαχίας» Φ. Καραλίδης

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την «Περιφέρεια σε Δράση» δήλωσε υπερήφανος που υποστηρίζεται επίσημα από το Κίνημα Αλλαγής, υπογραμμίζοντας την προσφορά του, αλλά και του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Ασφαλώς και υπάρχει πολιτικό και κομματικό μήνυμα στην υποψηφιότητά μου και το αποδέχομαι, ως πρόκληση», σημείωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι οι πολίτες πρέπει ακόμη να συνεκτιμήσουν και να συνεξετάσουν την προσωπικότητα των υποψηφίων. «Οι Μέτιος και Τοψίδης, δεν έχουν κάτι θετικό, αντιθέτως έχουμε δει μόνο δείγματα ανεπάρκειας», επεσήμανε, διευκρινίζοντας ότι η αναφορά δεν συμπεριλαμβάνει το πρόσωπο του ίδιου του Χριστόδουλου Τοψίδη που δεν έχει δοκιμαστεί, αλλά τα «πρωτοκλασάτα στελέχη» του που βρίσκονται στη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας. Ως προς αυτό, πρόσθεσε επίσης «Με πολιτικές και όχι προσωπικές αιχμές είναι σαφές ότι Ζαγναφέρης, Πατακάκης, Μαρκόπουλος και Ιωσηφίδης έχουν αφήσει μηδενικό έργο». Σε άλλο σημείο, ακόμη, ο ίδιος σχολίασε χαρακτηριστικά «το να κάνεις κριτική στη σημερινή Διοίκηση της ΠΑΜΘ είναι σα να κλέβεις εκκλησία, ντρέπομαι να εκμεταλλευτώ την κατάσταση και ως αντιπολίτευση με αυτά τα δείγματα ανεπάρκειας».

Εκ διαμέτρου αντίθετη στάση κράτησε ο Κ. Σιμιτσής απέναντι στο συνυποψήφιό του Κώστα Κατσιμίγα, τον οποίο χαρακτήρισε αξιοπρεπή και καλό τεχνοκράτη και μίλησε ανοιχτά για θετική στάση σε μετεκλογική συνεργασία, αρνούμενος ότι έχει προκύψει ήδη κάποια συμφωνία. «Ο Κλεισθένης μας υποχρεώνει να συνεργαστούμε και για μένα η συνεργασία και μάλιστα η επίτευξη πολυσυλλεκτικών συνεργασιών αποτελεί ηθικό και πολιτικό αξίωμα».

Απαντώντας στις ερωτήσεις, ο Κ. Σιμιτσής έδωσε το στίγμα ότι πιστεύει στη διαχείριση της Περιφέρειας από τον περιφερειάρχη, με την προσέγγιση ενός «μικρού πρωθυπουργού», δηλαδή με την πρόθεση και την ικανότητα να μην περιορίζεται αυστηρά στην εκπλήρωση των αρμοδιοτήτων, αλλά να παρεμβαίνει, να διεκδικεί, να συνδράμει, να τεκμηριώνει και να προωθεί όσα είναι αναγκαία για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Οι πέντε πρώτοι υποψήφιοι της «Περιφέρειας σε Δράση»

Ο Κ. Σιμιτσής με τους υποψήφιους του ψηφοδελτίου της Ξάνθης για την «Περιφέρεια σε Δράση»

Αθηνά Ιωακειμίδου: Δικηγόρος και νομικός σύμβουλος δήμου Αβδήρων. Κατέχει πτυχίο Νομικής και μεταπτυχιακό στο ευρωπαϊκό και γερμανικό δίκαιο ανταγωνισμού στο Αννόβερο Γερμανίας. Κατοικεί και δραστηριοποιείται στην πόλη της Ξάνθης. Είναι έγγαμη, μητέρα δύο παιδιών. Ασχολείται με τα κοινά από τα 18 της χρόνια.

Κωνσταντίνος Αθανασίου: Επίκουρος καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ. Κάτοχος πτυχίου χημικού μηχανικού από το ΑΠΘ, μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του ΠΑΜΑΚ και διδακτορικού από το τμήμα χημικών μηχανικών του ΑΠΘ. Κύριο αντικείμενο απασχόλησης είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Κατοικεί και δραστηριοποιείται στην πόλη της Ξάνθης. Είναι έγγαμος με ένα παιδί.

Δημήτριος Δόντσος: Είναι καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σήμερα, διευθυντής στο Λύκειο Αβδήρων. Έχει πτυχίο θεολογίας από το ΑΠΘ. Κατοικεί και δραστηριοποιείται στην πόλη της Ξάνθης και στα Άβδηρα. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης την περίοδο 2002-2006 και νομαρχιακός σύμβουλος του νομού Ξάνθης την περίοδο 1994-1998.

Σαλήχ Σαλή: Ιδιωτικός υπάλληλος στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και διατραπεζικών συστημάτων. Έχει πτυχίο ηλεκτρονικού μηχανικού από το ΤΕΙ Αθηνών. Είναι άγαμος και κατοικεί στο Άβατο του δήμου Τοπείρου.

Καρά Ισμέτ: Συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος της Εμπορικής Τράπεζας, με πτυχίο από την Ειδική παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ). Είναι έγγαμος με δύο παιδιά και κατοικεί στην Ξάνθη, ενώ κατάγεται από την Πάχνη του δήμου Μύκης.

Αχμέτ-Δημήτρης Γιασάρ Ογλού: Ελεύθερος επαγγελματίας στον κλάδο της εσωτερικής διακόσμησης κτηρίων. Είναι έγγαμος με ένα παιδί. Κατοικεί και δραστηριοποιείται στην πόλη της Ξάνθης.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…