Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτικά κατευθυνόμενη χαρακτηρίζει την απόφαση επί της προσφυγής Μαρκόπουλου ο περιφερειάρχης

Πολιτικά κατευθυνόμενη χαρακτηρίζει την απόφαση επί της προσφυγής Μαρκόπουλου ο περιφερειάρχης

0

Για τη διερεύνηση της καταχρηστικότητας και της αοριστίας της απόφασης του Συντονιστή, θα κατατεθεί αναφορά στην αρμόδια Αρχή

Με δήλωσή του ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, σχετικά με την απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης περί ανάκλησης αρμοδιοτήτων του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, όπου και έγινε δεκτή η προσφυγή Μαρκόπουλου, χαρακτηρίζει «πολιτικά κατευθυνόμενη» την απόφαση, καθώς, όπως λέει, προέρχεται από τον Συντονιστή που διορίζεται από την κυβέρνηση. Γνωστοποιεί δε, ότι δεν θα αναζητήσει δικαίωση στα διοικητικά δικαστήρια καθότι θα καθυστερήσει η απόφαση και ότι για τη διερεύνηση της καταχρηστικότητας και της αοριστίας αυτής της απόφασης του Συντονιστή, θα κατατεθεί αναφορά στην αρμόδια Αρχή.

Στη δήλωσή του ο περιφερειάρχης αναφέρει: «Η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης είναι εσφαλμένη, αόριστη και καταχρηστική γιατί η παρ. 2 του αρθ. 160 του Ν.3852/2010 διακρίνει δύο ειδών αρμοδιότητες των Αντιπεριφερειαρχών, αυτές που τους χορηγεί απευθείας ο νόμος και αυτές που ανήκουν στον Περιφερειάρχη και μεταβιβάζονται στους Αντιπεριφερειάρχες από αυτόν.

Το ίδιο πνεύμα του νόμου επαναλαμβάνεται ρητά στο νέο αρθ. 160 Ν.3852/2010, που αναθεωρήθηκε από τον Ν.4555/2018, και που θα ισχύσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο, όπου αναφέρεται ότι: «τον Περιφερειάρχη επικουρούν οι Αντιπεριφερειάρχες οι οποίοι ορίζονται και ανακαλούνται με απόφασή του…».

Εάν για τη δικαίωσή μας προσφεύγαμε στα Διοικητικά Δικαστήρια, θα εφαρμοζόταν πλήρως το πνεύμα του νόμου και θα ακυρωνόταν πλήρως η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Δεν προσφεύγουμε όμως γιατί η υπόθεση δε θα εκδικαστεί καν, καθώς σε πέντε μήνες θα ισχύσει το νέο αρθ. 160.

Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι πολιτικά κατευθυνόμενη, καθώς ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ορίζεται από την κυβέρνηση. Μέσα από ένα κείμενο 9 σελίδων (ΑΔΑ: ΨΜΨΞΟΡ1Υ-3ΕΜ), το οποίο ακροβατεί νομικά, καταλήγει σε ένα αυθαίρετο συμπέρασμα, υπογράφεται από μη νομικό, την προϊσταμένη του Τμήματος Διοικητικού-Οικονομικού νομού Ροδόπης, και στόχο έχει τη δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος μου.

Για τη διερεύνηση της καταχρηστικότητας και της αοριστίας αυτής της απόφασης του Συντονιστή, θα κατατεθεί αναφορά στην αρμόδια Αρχή».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…