Αρχική Χωρίς κατηγορία Μουσική κατανυκτική βραδιά για τα πάθη των Αρμενίων και του Κυρίου 

Μουσική κατανυκτική βραδιά για τα πάθη των Αρμενίων και του Κυρίου 

0

Την Μ. Τετάρτη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης της 104ης Επετείου της Γενοκτονίας

Σε πνεύμα μεγαλοβδομαδιάτικης κατάνυξης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μ. Τετάρτης, η φετινή εκδήλωση μνήμης της Κοινότητας Αρμενίων Ξάνθης για την 104η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους .

Με θλίψη και συγκίνηση τα μέλη της Κοινότητας συγκεντρώθηκαν και φέτος να αποτίσουν φόρο τιμής στους 1,5 εκ. Αρμένιους που αφανίστηκαν από τους Οθωμανούς το 1915, στην πρώτη καταγεγραμμένη Γενοκτονία της σύγχρονης ανθρωπότητας.

Νωρίτερα το πρωί, στον ίδιο χώρο, στην Αρμένικη Εκκλησία της Παναγίας, μέλη της κοινότητας έδωσαν αίμα, στη μνήμη των συμπατριωτών τους που είτε σφαγιάστηκαν είτε εξοντώθηκαν σε πορείες θανάτου στα βάθη της Μικράς Ασίας.

Η βραδινή εκδήλωση περιελάμβανε ένα σύντομο χρονικό της Γενοκτονίας από την Μελίν Καραογλανιάν και στη συνέχεια συναυλία  της σοπράνο Ριψιμέ Ντανιελιάν, συνοδεία πιάνου, με έργα Αρμενίων συνθετών και εκκλησιαστικών ύμνων.

Την συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ορθοδόξων Αρμενίων κ. Κεγάμ Χατσεριάν, ο δήμαρχος Ξάνθης Χ.Δημαρχόπουλος, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Σάββας Μελισσόπουλος και Μανώλης Τσέπελης, ενώ παρέστη για λίγο και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.Παντελεήμονας απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό.

Την Κυριακή 12 Μαΐου και ώρα 11.00π.μ. θα γίνει η κεντρική πολιτική εκδήλωση υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (καπναποθήκη Π), με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Διευθυντή  του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Δρα. Κωνσταντίνο  Φίλη και θέμα: «ΤΟΥΡΚΙΑ, quo vadis; ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυνατός παλμός στο 8ο φεστιβάλ μουσικών σχολείων «Πόλις Ονείρων»!

Ξεκίνησε επισήμως στις 3/5 και ολοκληρώνεται στις 7/5 με 24 μουσικά σχολεία επί σκηνής Παι…