Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

0

Βαδίζουμε δεξιά. Γιατί;
Προχωρούμε δεξιά στη λωρίδα του δρόμου. Γιατί όμως; Η πορεία ανθρώπων και οχημάτων στα δεξιά καθιερώθηκε από τον Ναπολέοντα. Να γιατί: όλη η Ευρώπη ήταν γεμάτη ληστές. Όσοι ταξίδευαν κρατούσαν το αριστερό μέρος του δρόμου για να έχουν ελεύθερο το δεξί χέρι και να βγάλουν εύκολα το σπαθί τους να αμυνθούν. Ο Ναπολέων ελευθέρωσε τους δρόμους από τους ληστές και ως απόδειξη της πράξης του αυτής, διέταξε να βαδίζουν όλοι δεξιά.  Όμως η Αγγλία, για ν’αποδείξει ότι δεν κυριεύθηκε από τον Ναπολέοντα, κράτησε την αριστερή πορεία που ισχύει μέχρι και σήμερα.
Γ.Δ.


Βήματα προς τα μπρος
Είναι πράγματι αξιέπαινη η προσπάθεια για τη δημιουργία και λειτουργία του Πολυχώρου Δημιουργικής Απασχόλησης για μικρά παιδιά «Παζλ». Ένας νέος Ξανθιώτης επένδυσε χρήματα, κόπο, δουλειά, για να δημιουργήσει τον όμορφο από κάθε άποψη Πολυχώρο. Χαιρόμαστε γι’αυτήν την προσπάθεια, όπως για κάθε μία προσπάθεια που αναβαθμίζει, που οδηγεί βήματα μπρος μια επιχειρηματική δραστηριότητα. Τολμούμε δε να πούμε ότι το «Παζλ» είναι ένα στολίδι για την πόλη μας.
-Πάντα τέτοια.
Γ.Δ.


Εγγραφή υποψηφίων στα δημοτολόγια
Πληροφορηθήκαμε ότι η προθεσμία εγγραφής στα Δημοτολόγια, λόγω υποψηφιότητας (Χωρίς τη συνδρομή των προϋποθέσεων των παραγράφων 7 και 8  του άρθρου 15, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ΚΔΚ. Άρθρο 10, παρ.5 του Ν.3852/2010) λήγει στις 4/5/2019. Ας έχουν υπόψιν τους οι υποψήφιοι την ημερομηνία αυτή. Προφανώς η εγγραφή γίνεται στα κατά τόπους Γραφεία Δημοτολογίων των Δήμων.
Γ.Δ.


Τρεις οι υποψήφιοι
Οριστικά και αμετάκλητα υποψήφιος δήμαρχος ο Άγγελος Κηλικιώτης για το δήμο Τοπείρου. Έτσι, ο κύκλος των υποψηφίων κλείνει και έχουμε τρεις υποψηφιότητες επίσημα πλέον.
Πρώτη του νυν δημάρχου Θωμά Μίχογλου, δεύτερη του Κώστα Δαλάτση και Τρίτη του Άγγελου Κηλικιώτη. Αυτοί οι τρεις θα δώσουν το δικό τους αγώνα για το δήμο. Βέβαια προγνωστικά νίκης δύσκολα μπορούν να γίνουν. Οι γνωρίζοντες όμως τα πολιτικά πράγματα της περιοχής δηλώνουν ότι θα υπάρχει μάλλον και δεύτερη Κυριακή.
-Η κάλπη θα τα δείξει όλα.
Γ.Δ.


Φτάνει τόσος Καμμένος!
Παράπονο; Όχι βέβαια, αλίμονο! Δεν έχω και στέρηση που δεν ακούω στη βουλή τον Πάνο Καμμένο. Αν είναι δυνατόν. Δεν μου έχουν λείψει τα λόγια του, οι ιδέες του, οι απόψεις του, η ευγένεια του εξαιρετικού λόγου του, το μοναδικό στυλ. Όχι, έχω ακούσει αρκετά, έχω δει περισσότερα, υπάρχει όριο στο πόσο Καμμένο μπορεί κάποιος να καταναλώσει.
Έτσι, δεν σας κρύβω, πως όταν τον αντικρίζω στο γυαλί, αλλάζω κανάλι. Φτάνει τόσος Καμμένος. Το είπε και ο πρωθυπουργός εξάλλου και πρέπει να το δεχτούμε…
Γ.Δ.


Θανασάκης ο Πολιτευόμενος!
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, διδάκτωρ αγροτικής οικονομίας σύμφωνα με τας γραφάς, τα καταφέρνει ως φαίνεται εξ ίσου καλά και στην πυρηνική φυσική. Με ένα σχεδόν κατ’ οίκον πείραμα, κατάφερε να επιτύχει τη σχάση του ατόμου και με τη διάσπαση της ΔΗΜΑΡ να προκαλέσει πυρηνικό μανιτάρι πάνω από το προεκλογικό τοπίο.
Οδηγηθείτε ησύχως στα καταφύγια και προς θεού μην καταναλώνετε μαρούλια ιδίως μετά την προχθεσινή βροχή. Το μέλλον θα έχει πολλά μπεκερέλ, στην Κουμουνδούρου πάντως, οι νεοεισερχόμενοι μισοδημαρίτες μπορεί και να δημιουργήσουν προσωρινό συνωστισμό…
Γ.Ρ.


Μίλησε και ο Τοροσίδης
Προφανώς ο Βασίλης Τοροσίδης νόμιζε ότι μιλούσε για μπάλα. Γιατί το παλικάρι μόνον αυτό γνωρίζει. Και μίλησε όπως συνήθως μιλούν οι ποδοσφαιριστές. Με γνώσεις 500 λέξεων, με λόγια κενού περιεχομένου. Όμως, τη φορά αυτή ξεπέρασε ο Βασιλάκης τα όρια. Κι έμπλεξε τη μπάλα του ποδοσφαίρου και τα σώβρακα με την τοπική αυτοδιοίκηση και την τιμή και υπόληψη ενός ανθρώπου, μιλώντας δήθεν αόριστα.
Εμείς όμως του απευθύνουμε του νεαρού Βασιλάκη να μας πει το δικό του περιουσιολόγιο. Τα ακίνητα, τις καταθέσεις του και πως τα έκανε.  Του συνιστούμε δε, να μην μιλάει χωρίς να γνωρίζει. Οφείλει δε σεβασμό πάνω απ’όλα προς όλους. Παιγνίδια και ντρίπλες στο γήπεδο. Η ζωή είναι άλλο πράγμα νεαρέ Τοροσίδη. Τώρα που θα φύγεις από τα γήπεδα ίσως το καταλάβεις.
Και κάτι τελευταίο. Για να σε σέβονται, πρέπει πρώτα εσύ να σέβεσαι τον εαυτό σου. Αυτό έκανε ο μακαρίτης Στάθης. Εσύ, όχι.
Γ.Δ.


Η ξανθιώτισσα Μαρία Τζαμπαζή στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Η ξανθιώτισσα Μαρία Τζαμπαζή είναι μία από τις δώδεκα νέες υποψηφιότητες που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο. Η 37χρονη διαμεσολαβήτρια, συνεργάτης της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής Ένταξης Ρομά του Υπουργείου Εργασίας, είναι Μέλος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ και με την υποψηφιότητά της εκπροσωπεί την κοινότητα Ρομά της χώρας, πράγμα που είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τον τόπο μας, καθώς η Μαρία Τζαμπαζή είναι γέννημα θρέμμα της Ξάνθης.
Πολλοί ανέμεναν την εξέλιξη της ανακοίνωσης υποψηφιότητας μετά την υποδοχή μελών της κοινότητας των Ρομά στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την Παγκόσμια μέρα των Ρομά, στην οποία συμμετείχε και η ίδια. Η υποψήφια δέχθηκε μέσω facebook πλήθος ευχών από συγγενείς και φίλους.
Ε.Δ.


Της ταλαιπωρίας το κάγκελο με το Κτηματολόγιο
Άλλο να στο λένε και άλλο να το αντιμετωπίζεις αυτό που συμβαίνει με το Κτηματολόγιο. Έχουν φρακάρει όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες σε σημείο που ταλαιπωρείται απίστευτα ο κόσμος. Δημόσιο σου λέει…. Για να γίνει μια αποδοχή κληρονομιάς χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας για να επικυρωθεί από το Πρωτοδικείο. Την ίδια στιγμή το Κτηματολόγιο λήγει στις 15 Απριλίου και ακόμη δεν έχει δοθεί παράταση.
Ένα γενικό αλαλούμ δηλαδή!
Μ.Ξ.


Συνδικαλιστικό κίνημα …Τετέλεσται
Το τέλος του συνδικαλιστικού κινήματος ήρθε και έγινε φανερό τοις πάσι με όλα αυτά τα τραγελαφικά που έγιναν σε Καλαμάτα και Ρόδο στην προσπάθεια να γίνουν εκλογές στην ΓΣΕΕ  που απέτυχε.  Τώρα πλέον είναι μονόδρομος η διορισμένη διοίκηση. Αλλά το αποκρουστικό σκηνικό με λοστούς και χειροδικίες που εκτυλίχθηκε στην Καλαμάτα, τη Ρόδο και την Αθήνα όχι μόνο αμαύρωσε την εικόνα του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά στοίχισε περίπου 500.000 ευρώ, χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις εισφορές των εργαζόμενων χωρίς να επιτελέσουν το σκοπό τους.
Η θητεία της διοίκησης λήγει σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου και μέσα στο βαρύ κλίμα που δημιούργησαν τα πρωτοφανή επεισόδια μεταξύ των μελών του ΠΑΜΕ και των παρατάξεων της
λειοψηφίας θα ξεκινήσει η διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…