Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

0

Η μαθητιώσα και… χαρτοπαίζουσα νεολαία
Την ώρα της αναμονής στο ΚΤΕΛ περνούν παίζοντας… χαρτιά μαθητές της Ξάνθης. Δεν είναι σαφές από τη φωτογραφία αν έχουν ανά χείρας την τράπουλα ή επιδίδονται σε άλλο παιχνίδι με κάρτες και χαρακτήρες, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην νεολαία, όπως και να χει το διασκεδάζουν!
Ε.Δ.


 

Αυτές οι εικόνες που συνηθίσαμε…
Δυστυχώς η εικόνα ανθρώπων που ψάχνουν στα σκουπίδια για πάσης φύσης υλικά και προϊόντα αποτελεί μια συνήθεια, και είναι λυπηρό και αποκαρδιωτικό πράγματι, ότι έχουμε συνηθίσει και αποδεχόμαστε την εικόνα και την λειτουργία αυτή.
Σε μια πόλη σύγχρονη, ευρωπαϊκή και ανθρώπινη όπως μας αρέσει να λέμε δε θα έπρεπε να ανεχόμαστε συνάνθρωποί μας να εκτίθενται σε σκουπίδια και μολύνσεις, ευελπιστώντας για το ελάχιστο όφελος που θα τους αποφέρει με σκοπό την επιβίωση.
Τη φωτογραφία μας απέστειλε αναγνώστης από την περιοχή της οδού Κονδύλη με αυτές τις σκέψεις.
Ε.Δ.


Χορτάσαμε λόγια αλλά είμαστε …νηστικοί από ανάπτυξη!
«Η Θράκη θα είναι η πρώτη ωφελημένη από τις πολιτικές ανάπτυξης της ΝΔ» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ  Κ. Μητσοτάκης που επισκέφτηκε Ροδόπη και Ξάνθη την Παρασκευή. Για προτεραιότητα στην ανάπτυξη της Θράκης μίλησε και ο Αλέξης Τσίπρας ενώ πριν απ’ αυτόν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δηλώσει ότι η Θράκη θα είναι «πιλότος» στην ανάπτυξη. Πέρασαν 9 – 10 χρόνια από τότε και τι έγινε; Η περιφέρειά μας συγκαταλέγεται μεταξύ των 4 φτωχότερων περιφερειών της Ε.Ε. σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat και ο νομός μας είναι αυτός με το χαμηλότερο ΑΕΠ στην χώρα και έναν από τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ. ΣΤΑΤ.
Δηλαδή πού να μην ήμασταν και προτεραιότητα!
Από λόγια έχουμε χορτάσει… αλλά από έργα ιδού!
Μ.Ξ.


Δάσκαλε που δίδασκες …ορθογραφία!
Πως γίνεται να είσαι δάσκαλος να διδάσκεις στα παιδιά γραμματική, συντακτικό, ορθογραφία και ο ίδιος να μην τα …κατέχεις; Άντε να ξεφύγει κάποια λέξη αλλά δύο λάθη στη σειρά από δάσκαλο – πολιτικό είναι πολλά.
Προσέχετε λοιπόν κύριοι τις δημοσιεύσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί εκτίθεστε!
Αν μη τι άλλο δεν κάνει καλό και το image σας και όταν κανείς είναι υποψήφιος αυτό πρέπει να το προσέχει περισσότερο από κάθε άλλον!
Μ.Ξ.


 Τουριστικό
Σε άλλους νομούς συζητούν την επέκταση της τουριστικής περιόδου και στον εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος. Σε μας εδώ, τι είδους συζητήσεις κάνουν οι υπεύθυνοι; Και ρωτούμε, κάνουν συζητήσεις; Υπάρχει το απαραίτητο ενδιαφέρον; Κι αν ναι, σε ποια κατεύθυνση, με ποιο περιεχόμενο;
Είναι απαραίτητο να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη του νομού και της Περιφέρειας τι ακριβώς συμβαίνει στον σημαντικό τομέα του Τουρισμού. Η όλη υπόθεση δεν είναι καθόλου απλή και ούτε εύκολη. Είναι όμως από τις σημαντικές που θα πρέπει να ενδιαφέρουν τόσο τους δήμους όσο και την Περιφέρειά μας και βέβαια τους εμπλεκόμενους στον Τουρισμό με κάθε τρόπο. Είναι κρίμα να μην γίνεται έγκαιρος προγραμματισμός στον τομέα του τουρισμού στην περιοχή μας. Χάνουμε, χάνουμε όλοι ευκαιρίες και δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης.
Γ.Δ.


Μετά τα κράνη τι;
Πρέπει να ομολογήσουμε πως η Τροχαία Ξάνθης κατάφερε με τον τρόπο της, να υποχρεώσει τους οδηγούς δικύκλων να φορούν υποχρεωτικά όπως ο νόμος ορίζει, τα προστατευτικά για το κεφάλι κράνη. Μπορούμε να πούμε ότι το ποσοστό των ανθρώπων που οδηγούν δίκυκλο και φορούν κράνος πως ανέρχεται στο 90-95%. Όσοι δεν φορούν είναι κάποιοι δήθεν επώνυμοι και «μάγκες». Όταν όμως συμβεί το κακό τότε θα είναι αργά.
Τέλος πάντων αυτοί αποτελούν την μειοψηφία. Τίθεται όμως μια νέα πρόκληση στην Τροχαία Ξάνθης και δη στον άξιο διοικητή της. Να σκεφτεί και υλοποιήσει με τη μέθοδο που γνωρίζει, κάποιο νέο μέτρο κυκλοφοριακής μορφής. Το ποιο θα είναι, δικό της θέμα. Εμείς απλά θα προτείνουμε δύο που θεωρούμε ότι είναι σοβαρά για την ίδια την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Το πρώτο είναι το παρκάρισμα Ι.Χ. και μικρών φορτηγών επάνω σε πεζοδρόμια. Το δε δεύτερο, η κίνηση μοτοποδηλάτων (κυρίως) και Ι.Χ. επί των πεζοδρόμων.
Η διοίκηση της Τροχαίας πιθανόν να έχει άλλες προτεραιότητες. Όμως καταθέτουμε τις δικές μας προτάσεις για εφαρμογή όποτε νομίζει.
Γ.Δ.


Έμειναν μόνο οι Δημαρχόπουλος- Λύρατζης
Από τους βασικούς διεκδικητές του δήμου Ξάνθης ο Σάββας Μελισσόπουλος «μίλησε». Και έδωσε στη δημοσιότητα ονόματα 54 υποψηφίων του συνδυασμού του κάνοντας έτσι την έναρξη του προεκλογικού αγώνα. Από τους μέχρι τώρα δηλώσαντες υποψήφιους για το αξίωμα του δημάρχου Ξάνθης, μόνον οι Δημαρχόπουλος και Λύρατζης δεν έχουν κάνει αναφορά σε ονόματα υποψηφίων. Μάλλον, αφήνουν να σκεφτούμε, ότι η παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων θα είναι σε μία εκδήλωση όπου θα είναι όλος ο συνδυασμός.
Γ.Δ.


Διαχρονικό θέμα
Κατά ένα μυστήριο τρόπο με τα ασθενοφόρα ΕΚΑΒ υπάρχουν προβλήματα μονίμως. Και τώρα που ανήκουν εδώ και χρόνια στο ΕΚΑΒ και πριν όταν ήταν στη διάθεση του κάθε Νοσοκομείου. Πρόβλημα διαχρονικό και μόνιμο. Πότε δεν υπάρχουν οδηγοί, πότε δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, πότε είναι λίγα, πότε είναι χαλασμένα. Κι έτσι, το πρόβλημα της διακομιδής έχει μεταβληθεί σε καθημερινό μαρτύριο για όλους.
Το τι συμβαίνει ακριβώς, τι φταίει για τη δυσλειτουργία, κάποιος θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του επιτέλους.
Γ.Δ.


Σε βουνό και κάμπο ο Μητσοτάκης
Τετραπλή επίσκεψη πραγματοποίησε ο Μητσοτάκης την Παρασκευή στο νομό μας έχοντας τη δική της σημειολογία. Ξεκίνησε από τον κάμπο, το χωριό Ηλιόπετρα του Δήμου Τοπείρου, συνέχισε στη Γενισέα, την έδρα του δήμου Αβδήρων και κατέληξε το μεσημέρι στον Εχίνο στον ορεινό οικισμό του δήμου Μύκης, ενώ η ομιλία του έγινε το απόγευμα στην Ξάνθη.
Έτσι ο Μητσοτάκης με την επίσκεψή του αυτή κάλυψε και τους τέσσερις δήμους του νομού μας και δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο να γκρινιάζει ότι δεν πήγε στο δικό τους δήμο επίσκεψη ο Πρόεδρος.
Για την ιστορία σας ενημερώνουμε ότι ο Μητσοτάκης έκανε μια στάση στις Σάπες και στη Φιλύρα Ροδόπης ενώ ερχόταν από την Αλεξανδρούπολη.
Γ.Δ.


Υποχρεωτική η αναγραφή προέλευσης του γάλακτος
Υποχρεωτική καθιστά η κείμενη εθνική νομοθεσία την αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος στην επισήμανση των γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων. Όλα τα είδη του γάλακτος, τυριά, γιαούρτια, βούτυρο, κρέμα γάλακτος καθώς και επιδόρπια με βάση το γάλα, οφείλουν να αναγράφουν επί των συσκευασιών τους τη «χώρα» προέλευσης του γάλακτος.
Με την υποχρέωση αυτή σ’ έναν βαθμό οι επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν να προμηθεύονται γάλα Ελλήνων παραγωγών κι όχι να ελληνοποιούν τα εισαγόμενα από διάφορες χώρες.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …