Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου 1821 στο ΙΘΤΠ

Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου 1821 στο ΙΘΤΠ

0

Στην εκδήλωση της Τετάρτης οι ομιλητές θα παρουσιάσουν άγνωστες πτυχές της επανάστασης

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) και το Πολιτιστικό και Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης (ΠΑΚΕΘΡΑ), διοργανώνει την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, στις 19:00, εκδήλωση τιμής και μνήμης στους αγωνιστές του 1821 που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Οι ομιλητές θα προσεγγίσουν άγνωστες πτυχές της επανάστασης, οι οποίες όμως θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις των συμμετεχόντων για την περίοδο εκείνη, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν στην αυτογνωσία μας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

-Ελπίδα Βόγλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ. Τίτλος: ‘’Εμφύλιοι Διχασμοί στη Διάρκεια της Επανάστασης’’.

-Βασίλειος Αϊβαλιώτης, Γραμματέας ΔΣ ΠΑΚΕΘΡΑ. Τίτλος: ‘’Οι Αρβανίτες και η Συμβολή τους στον Αγώνα του 1821’’.

-Γεώργιος Τσιγάρας, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ. Τίτλος: ‘’Εικόνα και λόγος στο έργο του Μακρυγιάννη. Μια υποσυνείδητη επιβίωση της αρχαιοελληνικής και βυζαντινής εικονολογικής παράδοσης».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του  Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη.

Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ψηφιδωτά λάμποντα!

«…είχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης, εκείνου του πέλαγου τον καημό σαν ήβρε…