Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία «Γυαλιά καρφιά» οι συνδικαλιστές στο συνέδριο της ΓΣΕΕ

«Γυαλιά καρφιά» οι συνδικαλιστές στο συνέδριο της ΓΣΕΕ

0

Διακοπή του συνεδρίου – Δεν έγιναν εκλογές λόγω συγκρούσεων ανάµεσα στο ΠΑΜΕ και στις δυνάµεις της πλειοψηφίας – Ακυβέρνητη η ΓΣΕΕ

 

Πρόεδρος Α.Κ. Ξάνθης, Α.Μπεμπεκίδης: Απ’ όλο αυτό που έγινε βγαίνει πληγωμένο το εργατικό κίνημα»

Μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ξάνθης και εκπρόσωπος στο Ε.Κ. Ξάνθης Κώστας Βογιατζής: «Εμείς λέμε ότι οι εργαζόμενοι δεν θέλουν νταβατζήδες»

 

 

 

Σε …ναυάγιο οδηγήθηκε το 37ο  εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΓΣΕΕ  στην Καλαµάτα αφού διακόπηκε πριν αρχίσει λόγω συγκρούσεων ανάµεσα στο ΠΑΜΕ και στις δυνάµεις της πλειοψηφίας. Για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια το συνέδριο της ΓΣΕΕ αμαυρώθηκε από επεισόδια, προπηλακισµούς και τις βαρύτατες κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν ένθεν κακείθεν, αφήνοντας την εντύπωση ότι το συνδικαλιστικό κίνημα …ασθενεί βαρέως!

Στον αέρα η ΓΣΕΕ – Δεν έγιναν εκλογές – «Πληγωμένο το εργατικό κίνημα»

Την λύπη του για όσα διαδραματίστηκαν και στιγµάτισαν το τριήµερο, εξέφρασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Άγγελος Μπεμπεκίδης που ήταν  παρών ως αντιπρόσωπος μαζί με τον Σπύρο Παπαχρήστου και τον Σισαμπέρη  από το Ε.Κ Ξάνθης: «Πάντοτε υπήρχαν διαφωνίες και είναι θεμιτό. Αυτό όμως που έγινε ήταν πρωτοφανές. Απ’ όλο αυτό που έγινε βγαίνει πληγωμένο το εργατικό κίνημα» , δηλώνει ο κ. Μπεμπεκίδης.

vogiatzis close-webΝοθεία στις εκλογές ανάδειξης 53 αντιπροσώπων κατήγγειλε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΚΚΕ)

Για νοθεία στις εκλογές 53 αντιπροσώπων που είχε ως αποτέλεσμα την εκλογή εργοδοτών ως αντιπροσώπους και μια σειρά παρατυπίες στις εκλογικές διαδικασίες  κάνει λόγο το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ξάνθης και εκπρόσωπος στο Ε.Κ. Ξάνθης Κώστας Βογιατζής: «Εμείς λέμε ότι οι εργαζόμενοι δεν θέλουν νταβατζήδες. Δεν δέχονται να είναι οι ίδιοι οι εργοδότες  μέσα στα συνδικαλιστικά όργανα ως αντιπρόσωποι των εργαζομένων». Να σημειώσουμε πως ανακοίνωση της η Δ.Α.Σ. αναφέρει μία μία τις περιπτώσεις και  καταγγέλει εργατοπατερισµό και για εργοδοτικό συνδικαλισµό.

 

Τι μέλλει γενέσθαι με τις εκλογές στην ΓΣΕΕ

Το τριήμερο ξεκίνησε με την εισβολή του ΠΑΜΕ στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ και συνεχίστηκε με ανταλλαγή εξωδίκων και μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που δεν κατέληγαν πουθενά.

Όταν διαφάνηκε το αδιέξοδο, η πλειοψηφία των συνέδρων συνυπέγραψε εξουσιοδότηση προς το προεδρείο της ΓΣΕΕ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να γίνουν εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό κι εντός των ηµερών που αποµένουν µέχρι την επίσηµη λήξη της θητείας της σηµερινής διοίκησης(22 Μαρτίου), αναµένεται να συνεδριάσει το κορυφαίο όργανο της Συνοµοσπονδίας, ώστε να αποφασιστεί η διεξαγωγή νέων αρχαιρεσιών. Ακολούθως πρέπει να πραγµατοποιηθούν εντός δυο µηνών οι εκλογές, ώστε να προκύψει εκλεγµένη νέα διοίκηση. ∆ιαφορετικά θα πρέπει το δικαστήριο µετά την υποβολή αιτήσεων να διορίσει διοίκηση όπως το 1985, λόγω όµως διάσπασης της τότε ΠΑΣΚΕ.

Να σημειώσουμε πως πάνω από 70 εργατικά κέντρα και Οµοσπονδίες σε ανακοίνωσή τους κατήγγειλαν το ΠΑΜΕ για αντιδηµοκρατικές και βίαιες συµπεριφορές, σηµειώνοντας πως «κάθε προσπάθεια δηµοκρατικής συνεννόησης πέφτει στο κενό εξαιτίας των παραλογισµών και των κοµµατικών σκοπιµοτήτων».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…