Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δυναμικό «αποτύπωμα» Τοψίδη στην Ξάνθη

Δυναμικό «αποτύπωμα» Τοψίδη στην Ξάνθη

0

Με πολύ κόσμο και ενθουσιασμό η πολιτική εκδήλωση της «Περιφερειακής Σύνθεσης»  – Ανακοινώθηκαν άλλοι 10 υποψήφιοι –Την εκδήλωση επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Ν. Υποφάντης

 

 

Για θέσεις εργασίας ευρωπαϊκά προγράμματα, μεταφορικό ισοδύναμο στην ΑΜΘ, δεσμεύτηκε ο Τοψίδης

Για την Ξάνθη: «Θα συνδράμουμε στην υλοποίηση του αρδευτικού»

 

Πολυπληθής και ενθουσιώδης ήταν η πολιτική εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη, την Κυριακή 17 Μαρτίου στην Ξάνθη, στο πλαίσιο της οποίας ανακοίνωσε άλλους 10 υποψηφίους, συμπληρώνοντας τους 50 συνολικά μ’ αυτούς που ανακοίνωσε στην Καβάλα. Άφησε ωστόσο ανοιχτό το ψηφοδέλτιο και για άλλες συμμετοχές.  Συνεχίζοντας τον …αμερικανόφερτο τρόπο παρουσίασης  που εγκαινίασε στην Καβάλα, ο κ. Τοψίδης είχε… απέναντί του και δέχτηκε ερωτήσεις από τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ Νίκο Υποφάντη ενώ η εκδήλωση μεταδίδονταν παράλληλα και στην νοηματική από ειδική επιστήμονα που παρευρίσκονταν στο πάνελ.

Χ. Τοψίδης: Θέσεις εργασίας ευρωπαϊκά προγράμματα, μεταφορικό ισοδύναμο στην ΑΜΘ

Αρχικά ο κ. Υποφάντης αναφέρθηκε σε στοιχεία της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ για να περιγράψει την οικονομική εικόνα της περιφέρειας μας σύμφωνα με τα οποία συγκαταλέγεται στις 4 φτωχότερες ης Ε.Ε. δίνοντας πάσα (κατά το δημοσιογραφικό λεξιλόγιο) στον κ. Τοψίδη να επισημάνει ότι το όραμά του είναι: «Να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο» , και αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας να δημιουργήσουμε επενδυτικές ευκαιρίες σ’ όλους τους τομείς: «Θα δημιουργήσουμε  Brande name για κάθε περιφερειακή ενότητα και συνολικά για την ΑΜΘ . Στόχος μας είναι ισόρροπη και ισότιμη ανάπτυξη για όλες τις περιφερειακές ενότητες», υπογράμμισε.  Στις πρώτες θέσεις της ατζέντας του κ. Τοψίδη είναι η τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας και στο σημείο αυτό έκανε τιμητική και επαινετική μνεία στον αείμνηστο Γ. Παυλίδη και στον τότε υπεύθυνο Τουρισμού και νυν υποψήφιο με συνδυασμό του,   Μιχάλη Αμοιρίδη γιατί κατάφεραν όπως είπε να αυξήσουν στο 14% τις θέσεις εργασίας από τον τουρισμό ενώ η διοίκηση Μέτιου κατάφερε να μειώσει αυτό το ποσοστό στο 7,20%. Συνεχίζοντας να παρουσιάζει τις προγραμματικές του θέσεις ο κ. Τοψίδης τόνισε με έμφαση την πρόθεσή του να στηρίξει με άμεσες ενισχύσεις την υγιή επιχειρηματικότητα και να διεκδικήσει ευρωπαϊκά προγράμματα και για το σκοπό αυτό θα ενισχύσει το Γραφείο της περιφέρειας στις Βρυξέλλες που ιδρύθηκε επί περιφερειάρχη Μιχάλη Αγγελόπουλου. Δεσμεύτηκε επίσης για υιοθέτηση καλών πρακτικών ώστε να μειωθεί το υψηλό μεταφορικό κόστος των επιχειρήσεων και ότι θα διεκδικήσει από την κεντρική διοίκηση να εφαρμοστεί και στην περιφέρεια ΑΜΘ το μεταφορικό ισοδύναμο που εφαρμόζεται από το 2018 στα νησιά, συμβολή στην μείωση της ανεργίας και στην δημιουργία δομών για την αξιοποίηση των νέων επιστημόνων: «Πρέπει να σταματήσουμε να επιδοτούμε την ανεργία, πρέπει να επιδοτήσουμε την εργασία», είπε μεταξύ άλλων.

Ξάνθη: Αρδευτικό, Καριόκα, ‘Άθλοι του Ηρακλή’, βραβείο σε πυρηνικούς επιστήμονες

Στις εξαγγελίες που αφορούσαν την Ξάνθη ο κ. Τοψίδης ενέταξε το αρδευτικό δεσμευόμενος ότι θα προσπαθήσει για την υλοποίησή του. Επίσης  έκανε αναφορά στη Καριόκα της Ξάνθης που έχει πάρει βραβείο Γκίνες ενώ μεταξύ των ερωτήσεων που δέχτηκε από τον κοινό ήταν και του …συνάδελφου του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιου Μωραΐτη που του ανέφερε μεταξύ άλλων  ότι το Επιμελητήριο υλοποιεί το σημαντικό πρόγραμμα ‘Άθλοι του Ηρακλή’ που προβάλλει διεθνώς της ιστορία της περιοχής και ο κ. Τοψίδης δεσμεύτηκε να συνδράμει σε όλες τις δράσεις που έχουν στόχο την προβολή και την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού μεταξύ των οποίων και η καθιέρωση βράβευσης κάθε χρόνο ενός πυρηνικού επιστήμονα σε ειδική τελετή στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων, πρόταση που επίσης του κατέθεσε ο κ. Μωραΐτης. Τέλος σ’ ότι αφορά το παραεμπόριο ο κ. Τοψίδης δεσμεύτηκε για την λειτουργία ενός Κέντρου κατά του παραεμπορίου που θα είναι εφοδιασμένο με όλα τα σύγχρονα μέσα «σκάνερς κ.λ.π.).

«Η Αθήνα να κάνει την δουλειά της και μεις τη δική μας»

Το θέμα της γραφειοκρατίας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού έθεσε με τον πιο εμφατικό τρόπο ο τέως δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης αναφέροντας ως παράδειγμα την κατασκευή του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων, έργο που δεν υλοποιήθηκε ποτέ αν και το επεδίωξε λόγων των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων αλλά και των προβλημάτων που δημιουργεί το αθηνοκεντρικό κράτος επισημαίνοντας πως για να λειτουργήσει η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει όλες οι αρμοδιότητα του κέντρου να μεταφερθούν στις περιφέρειες. Μια πρόταση που βρήκε σύμφωνο τον κ. Τοψίδη.

Παρουσίες  – έκπληξη

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης  Στυλιανίδης, η πρώην Δήμαρχος Αβδήρων Εύα Τσακίρη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων Αθανάσιος Κριτσίνης, οι αντιπεριφερειάρχες Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος και  Δράμας Αργύρης Πατακάκης, η πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης  Σούλα Ιακωβίδου, ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων Νίκος Χατζόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Μίλκογλου. Επίσης αρκετοί νέοι απ’ όλους τους επαγγελματικούς χώρους από την Ξάνθη και  από τα χωριά του νομού μας.

«Περιφερειακή Σύνθεση» : 10 νέοι υποψήφιοι

Γκουλιάμα-Μανδαλίδου Αλεξάνδρα- Π.Ε Έβρου

Κουτεκίδου Μεταμόρφη-Π.Ε Δράμας

Λυχούνας Μιχάλης Π.Ε Καβάλας

Μοσχοφίδου Νόρα- Π.Ε Έβρου

Παυλακάκη Βασιλική-Π.Ε Ξάνθης

Πολυμέρου Μαρία-Π.Ε Θάσου

Ραγκούσης Μιχάλης-Π.Ε Ροδόπης

Σεργκάν Χατίπ-Π.Ε Ξάνθης

Σκαρλακίδου Φωτεινή-Π.Ε Έβρου

Χατζόπουλος Νίκος-Π.Ε Ξάνθης

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Ο κ. Τοψίδης ενώ χαιρετά τον Μιχάλη Αμοιρίδη
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανδρουλάκης: Χειροκροτώντας την προκλητική τοποθέτηση Καραμανλή, είστε συνυπεύθυνοι

Για μηδενική ενσυναίσθηση, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο …