Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Γόνιμος διάλογος για επίκαιρα θέματα του βιβλίου του Γ. Μήτσιου

Γόνιμος διάλογος για επίκαιρα θέματα του βιβλίου του Γ. Μήτσιου

0

Το παρουσίασαν ο Γ. Διαφωνίδης, ο Απ.Πολυμένης και ο συγγραφέας ενώ συντόνισε η Κική Οικονόμου

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ η προγραμματισμένη βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Μήτσιου με τίτλο «Το στοίχημα της Αναγέννησης. Το μέλλον της Ελλάδας σ’ έναν μεταβαλλόμενο κόσμο». Η παρουσίαση έγινε στο χώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης ενώπιον εκλεκτού κοινού.

Για το περιεχόμενο του βιβλίου μίλησαν ο εκδότης του ΕΜΠΡΟΣ Ιωάννης Διαφωνίδης, ο Πολυμένης Απόστολος, πρόεδρος Συλλόγου Εβριτών Ν. Ξάνθης και βέβαια ο συγγραφέας Γιάννης Μήτσιος. Την παρουσίαση και τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Κική Οικονόμου του Δημοτικού Ραδιοφώνου.

Γ. Διαφωνίδης, Χ.Δημαρχόπουλος, Γ. Μήτσιος, Α.Πολυμένης, Κ.Οικονόμου

Στη σύντομη τοποθέτησή του ο Γ.Διαφωνίδης τόνισε χαρακτηριστικά: Το νέο βιβλίο του Γιάννη Μήτσιου, αντανακλά την αγωνία για το αύριο της Ελλάδας, μέσα σ’ έναν σύνθετο κόσμο που φαίνεται να χάνει τις σταθερές του. Περιγράφει με αναλυτικό τρόπο την κατάσταση της χώρας σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και τολμά να κάνει προτάσεις για το αύριο και την αναγέννηση της χώρας, αναδεικνύοντας τα δυνατά της σημεία γι’ αυτή την πορεία. Παρουσιάζει τα διεθνή γεγονότα σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βαλκάνια, την παγκοσμιοποίηση, το ρόλο των θρησκειών κλπ με απλό και κατανοητό τρόπο για τον αναγνώστη και τη θέση της Ελλάδας σ’ αυτόν τον απρόβλεπτο και μεταβαλλόμενο σύγχρονο κόσμο. Για το συγγραφέα προϋπόθεση για την αναγέννηση της Ελλάδας είναι η ύπαρξη ενός δημιουργικού οράματος για το αύριο και ενός σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης που θα υλοποιηθεί με «νέο πολιτικό αίμα» που θα πιστεύει στην πατρίδα, στην εθνική αξιοπρέπεια και στο μεγαλείο του ελληνισμού με σύγχρονο σοβαρό πατριωτικό λόγο και εθνική αυτοπεποίθηση. Το στοίχημα, πρέπει να κερδηθεί».

Από την πλευρά του ο Απ.Πολυμένης παρουσίασε κεφάλαια του βιβλίου επισημαίνοντας επίκαιρα δεδομένα που έχουν σηματοδοτήσει και την εποχή μας, τονίζοντας έτσι τη διαχρονικότητα του περιεχομένου αυτού.

Άποψη παρόντων

Ο συντονισμός από την πλευρά της Κικής Οικονόμου στην αρχή επικεντρώθηκε στην παρουσίαση των ομιλητών και του συγγραφέα, ενώ στο τέλος διηύθυνε τη συζήτηση και τις ερωτήσεις που έγιναν προς τον συγγραφέα για επιμέρους σημαντικά θέματα που ο ίδιος παρουσίασε και τα οποία περιλαμβάνονται στις σελίδες του αξιόλογου και διαχρονικού βιβλίου.

Γ.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…