Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

0

 Ανακοινώνει τον Αμοιρίδη ο Τοψίδης
Την προσεχή Κυριακή στις 11 το πρωί στην Καβάλα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης πρόκειται να ανακοινώσει αρκετούς υποψηφίους του. Μεταξύ αυτών και  ο Μιχάλης Αμοιρίδης και ο Ιωσηφίδης από την Καβάλα. Όλα δείχνουν ότι πάει καλά και από αουτσάιντερ αναδεικνύεται σε φαβορί ο κ. Τοψίδης!
Μ.Ξ.


Ο Μητσοτάκης στην Ξάνθη εντός του μήνα
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στο πλάνο των επισκέψεων του γι αυτό τον μήνα την Ξάνθη και σκοπεύει να μιλήσει σε εκδήλωση στο «Ελισσώ». Οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται από την ΝΟΔΕ Ξάνθης ωστόσο έχουν …βάση!
Μ.Ξ.


Λόγια του αέρα
Διαβάζουμε κι εμείς όσα γράφονται και άλλα που ακούγονται στον αέρα ή στα site για το ποιοι «είναι» οι υποψήφιοι βουλευτές στη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ. Τίποτε όμως σίγουρο ακόμη. Όπως λέει ο λαός «σε λόγια να βρισκόμαστε και να περνάει ο καιρός».
Διότι λόγια του αέρα είναι  όλα. Κι αυτό γιατί τα δύο κόμματα ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει τίποτε επισήμως. Ανεπίσημα με το μυαλό του ο καθένας κάνει Πάσχα και το γιορτάζει κιόλας!
Γ.Δ.


Έπεα πτερόεντα
Τα λόγια του αέρα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του νεοέλληνα. Του αρέσει να μιλάει αρκετά, να πολυλογεί, να αερολογεί και εν γένει να έχει άποψη για όλα και για όλους. Λόγια, λόγια, λόγια. Έχει για όλα λύσεις, είναι αυστηρός κριτής για τους άλλους, ποτέ για τον εαυτό του. Ομιλεί χωρίς να έχει στοιχεία για να στηρίξει τις απόψεις του, έχει μεγάλη ιδέα για τις απόψεις του που εν πολλοίς διαμορφώνονται από την τηλεόραση. Αυτός ο νεοέλληνας είναι ο ξεχωριστός στις παρέες όπου αγορεύει, συχνά με ένταση στη φωνή, που αλλάζει απόψεις για το ίδιο θέμα σίγουρος ότι οι υπόλοιποι δεν θυμούνται τι είχε υποστηρίξει προχθές.
Κατά τα λοιπά, είναι αξιαγάπητος, μια και οι παρέες επιζητούν την παρουσία του. Μόνον. Διότι τα λόγια φεύγουν, σαν φτερά στον άνεμο. Έχουν μικρή διάρκεια.
Γ.Δ.


Έρχεται
Το ποιος έρχεται ε, λίγο πολύ το έχετε ψυχανεμιστεί. Ο ανασχηματισμός καλέ έρχεται. Είναι προ των πυλών που λένε. Μάλιστα όσοι γνωρίζουν τις διαθέσεις του πρωθυπουργού και τις σκέψεις του, λένε, ότι οι ημέρες είναι λίγες και θα τον δούμε να έρχεται, νέος και καμαρωτός-καμαρωτός. Και κάτι ακόμη λένε. Ότι θα έχει άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά και με συμμετοχή βουλευτών από τη Μακεδονία. Αυτός θα είναι και ο τελευταίος ανασχηματισμός του Τσίπρα. Κι αυτό γιατί μετά θα’χουμε εκλογές ως γνωστόν και ο θεός να βάλει το χέρι του.
Γ.Δ.


Όχι στην άρση της ασυλίας Καμμένου
Αυτό πάλι πως να το πεις πώς να το χαρακτηρίσεις. Τσακώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο, ο Καμμένος απειλεί, λέει πολλά και διάφορα σε βάρος τους, κι όταν ήρθε η ώρα η κρίσιμη στη βουλή, τον στήριξαν. Συνέβη την Τρίτη σε μήνυση που υπεβλήθη εις βάρος του Π. Καμμένου για συκοφαντία, κι ενώ ο Καμμένος δήλωνε ότι, δήθεν βέβαια, δεν θέλει κάλυψη από τους βουλευτές, επιθυμεί να πάει στο δικαστήριο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για πολλοστή φορά, ψήφισαν ΟΧΙ, να μην αρθεί η ασυλία του!!
Τα συμπεράσματα από τη στάση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα, μάλλον χρήζουν ειδικής ερμηνείας και εξέτασης. Τι άλλο να πει κανείς γι’ αυτό το πέπλο προστασίας τους.
Γ.Δ.


Ψυχραιμία και συζήτηση
Ωραίοι και ψύχραιμοι οι κάτοικοι των Νεστοχωρίων. Έχουν μια κάποια προβληματική ως προς τη σεισμική διέγερση, όμως τόσο όσο πρέπει και είναι ανθρώπινη. Οι Σταυρουπολίτες παρότι δεν είναι συνηθισμένοι σε σεισμούς, δείχνουν μια ήρεμη αντιμετώπιση του φαινομένου που τους «επισκέφτηκε» τελευταία.
Μεταξύ μας 6 σεισμικές δονήσεις από το Σάββατο, έστω 3 Ρίχτερ, είναι κάπως. Παρόλα αυτά, ζουν κανονικά και συζητούν για τον ξαφνικό τους επισκέπτη.
Γ.Δ.


Τουριστικό
Ελπίζαμε σαν Περιφέρεια ότι ο Οδικός Τουρισμός στην περιοχή συνολικά, θα βοηθούσε στην ανάπτυξη σιγά-σιγά του τουριστικού ρεύματος. Όμως αντί ανάπτυξης, οι μετρήσεις και τα στοιχεία αποδεικνύουν μείωση για το 2018. Από την άλλη, υπάρχει κι ένα άλλο σοβαρό στοιχείο. Αυξήθηκαν μεν οι διελεύσεις των βουλγάρων αλλά δεν μένουν στην Περιφέρειά μας. Κατηφορίζουν προς το Νότο. Και σίγουρα αυτοί οι τουρίστες διαθέτουν και περισσότερα χρήματα προς διάθεση. Το όλο θέμα σίγουρα αποτελεί στοιχείο προβληματισμού από τους καθ’ύλην αρμόδιους. Ας αναλύσουν τα στοιχεία, ας φροντίσουν να πληροφορηθούν τις αιτίες της διέλευσης κι όχι παραμονής κι ας λάβουν τα μέτρα που πρέπει.
Εκεί που χαμογελούσαμε για τον καλοκαιρινό τουρισμό, ας μην τον χάσουμε.
Γ.Δ.


Προς Αυτοδιοικητικούς
Παρότι οι δήμαρχοί μας όλοι έχουν τις σκοτούρες τους για να ολοκληρώσουν τα ψηφοδέλτιά τους για τις εκλογές του Μαΐου, εμείς θα τους αλλάξουμε λίγο τις σκέψεις. Θα τους μιλήσουμε για τη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων. Για το σχετικό πρόγραμμα που υπάρχει και το οποίο προβλέπει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Μια χρηματοδότηση η οποία είναι μάλιστα και σημαντική. Το πρόγραμμα αποκλειστικά για τους δήμους, δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν «πράσινα σημεία» (σημεία δηλαδή όπου γίνεται διαλογή των απορριμμάτων για ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση κλπ), να αγοράσουν εξοπλισμό (απορριμματοφόρα, κάδους κλπ).
Πρόκειται για δύο προγράμματα. Η μία πρόσκληση είναι από το ταμείο συνοχής και η δεύτερη πρόσκληση αφορά τα πράσινα σημεία.
-Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν για τους δημάρχους μας.
Γ.Δ.


Συνεχίζουν να μη γίνονται εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης
Στην αναμονή βρίσκονται εκατοντάδες υποψήφιοι για απόκτηση διπλώματος οδήγησης στην Ξάνθη αφού παραμένει μπλοκαρισμένη από τους εξεταστές, πιστοποιημένους υπαλλήλους των Διευθύνσεων Μεταφορών όλη η διαδικασία. Να θυμίσουμε πως οι εξεταστές απέχουν από την Οκτώβριο με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Όπως μάθαμε καμία εξέταση δεν γίνεται στις πόλεις της ΑΜΘ ενώ σε άλλες περιφέρειες γίνονται. Όλοι βρίσκονται νε αναμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου του Σπίρτζη που αλλάζει τη διαδικασία εξέτασης και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τους εμπλεκόμενους.
Τελικά όλα τα πληρώνει ο …πολίτης! Σκεφτείτε κάποιον να περιμένει να βγάλει δίπλωμα για να πιάσει δουλειά! Ποιος εργοδότης θα περιμένει τον εξεταστή;
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …