Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

0

Αγρότες σε …κατάθλιψη
Την ίδια στιγμή που κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην υπόλοιπη Ελλάδα και στήνονται μπλόκα σ’ όλους τους κομβικούς δρόμους οι δικοί μας αγρότες απέχουν και  δηλώνουν απρόθυμοι να συμμετέχουν.  Κι αυτό δεν έχει να κάνει ότι δεν έχουν τα ίδια προβλήματα με τους συναδέλφους τους αλλά γιατί νιώθουν απογοητευμένοι από τις κινητοποιήσεις του 2016 γιατί πιστεύουν ότι προδόθηκε ο αγώνας τους και η προσπάθειά τους για ένα ενιαίο αγροτικό μέτωπο. Και προδόθηκε από τους ίδιους τους συναδέλφους τους που αποκόμισαν οφέλη στην συνδιαλλαγή τους με την κυβέρνηση (πολλούς απ’ αυτούς θα τους δούμε στα ψηφοδέλτια) . Αυτά λένε οι πρόεδροι των αγροτικών συλλόγων της Ξάνθης και της Καβάλας.
Κάτι θα ξέρουν …
Μ.Ξ.


Συναγερμός για τη γρίπη
Κάποιοι έχουν ξεχάσει τη γρίπη, κάποιοι αγνοούν τον κίνδυνο και κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί μας ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους. μάλιστα, μέσα σε μια εβδομάδα 12 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του ιού, ανεβάζοντας τα θύματα σε 18 στη χώρα μας. Ήδη οι υγειονομικές υπηρεσίες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού διότι ως γνωστόν η γρίπη δεν αστειεύεται διότι έχει τη δυνατότητα της μεγάλης εξάπλωσης.
Θυμίζουμε πως όπλο κατά του ιού της γρίπης πως είναι ο απλός και ακίνδυνος εμβολιασμός και οφείλουν οι ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες να έχουν ήδη εμβολιασθεί, κυρίως δε τα παιδιά.
Γ.Δ.


Ακόμη περιμένουν το Μητρώο Στελεχών
Έχουμε γράψει για το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ. Και θεωρήσαμε ότι επρόκειτο για ένα θεσμό πρωτοποριακό που ενδυνάμωνε το επίπεδο της λειτουργίας των κομμάτων με την είσοδο νέων αξιόλογων ανθρώπων που ενδιαφέρονται ν’ασχοληθούν με τα κοινά. Αυτό λοιπόν το Μητρώο Στελεχών, αναζητείται. Διότι μάλλον κάπου χάθηκε και το ψάχνουν το έρμο. Πού θα πάει όμως, θα το βρουν. Το περίμεναν ν’ ανακοινωθεί εδώ και καιρό, πήρε αναβολή για τις 10 Ιανουαρίου κι ακόμη τίποτε. Αλήθεια, υπάρχει δικαιολογία για την καθυστέρηση της ανακοίνωσης υποψηφίων;
Γ.Δ.


Μικρά πολιτικά
-Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο κ. Τσίπρας διαμορφώνει τον ασπόνδυλο κοινοβουλευτισμό. Ένα σύστημα χωρίς κανέναν φραγμό

-Για πρώτη φορά η ελληνική βουλή απέκτησε βουλευτές με ψιλή κυριότητα στην αντιπολίτευση και την επικαρπία στην κυβέρνηση.

-Κυβέρνηση + 6 κι όποιος αντέξει

-Η δέσμευση των 6 βουλευτών για εν λευκώ ψήφιση όλων των κυβερνητικών νομοσχεδίων καταδεικνύει την πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά μας χρονικά εξαγορά της συνείδησής τους…

-Η σημερινή κατάσταση στη βουλή είναι μόνο ένα μικρό δείγμα όσων θα συμβαίνουν με απλή αναλογική…


Κοινοβουλευτικός ευτελισμός
Δεν τιμά τον Κοινοβουλευτισμό μας όλα όσα συμβαίνουν τελευταία στο χώρο της πολιτικής εντός του Κοινοβουλίου. Μάλιστα δεν θα ήταν πλεονασμός να πούμε πως όλα αυτά θίγουν καίρια την ίδια τη Δημοκρατία. Είναι όλη αυτή η διαδικασία της εκχώρησης λευκής επιταγής προς την κυβέρνηση των έξι βουλευτών που δήλωσαν ανεξάρτητοι, μία πρωτόγνωρη κοινοβουλευτική επιλογή. Πρόκειται, επιεικώς, για πρωτοφανείς μεδοθεύσεις που δεν τιμούν τόσο τους εμπνευστές όσο και τους πρόθυμους βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση σε οποιαδήποτε ψηφοφορία εν λευκώ. Μ’ αυτά και μ’ αυτά λοιπόν, το λειτούργημα του βουλευτή ευτελίζεται, και οι ενέργειες αυτές στέλνουν κόσμο απογοητευμένο απ΄ όσα βλέπει κι ακούει, στη Χρυσή Αυγή.
Γ.Δ.


Ας μην ξεχνάμε
Ηγεσίες του Δ΄Σώματος Στρατού συχνά αλλάζουν και είναι λογικό. Από την ημέρα εγκατάστασης του Δ΄Σώματος στην Ξάνθη, πάρα πολλοί διοικητές πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς μετά την εδώ θητεία τους υπηρέτησαν σε άλλες ανώτερες θέσεις στο στράτευμα.
Οφείλουμε όμως, έναντι όλων των άξιων και ικανών Στρατηγών, για την ιστορία, να θυμίσουμε τον διοικητή τότε του Δ΄ Σ.Σ. Παραγιουδάκη.  Αυτός λοιπόν ο διοικητής, πρώτος κατά τη θητεία του, οραματίσθηκε, εμπνεύστηκε και υλοποίησε όλο το φάσμα των Κοινωνικών Δράσεων και παρεμβάσεων του Σώματος. Δική του ήταν η ιδέα, δική του η υλοποίηση με τις μεταβάσεις στα ορεινά χωριά ιατρών του στρατού, η βοήθεια και συμμετοχή στις ανάγκες των κατοίκων, των δημάρχων της ορεινής, κυρίως περιοχής και άλλες πρωτοβουλίες.  Μάλιστα στο δικό του μονοπάτι κινήθηκαν όλοι οι επόμενοι διοικητές, μέχρι και ο κ. Καμπάς.
Το ανθρώπινο πρόσωπο του Δ΄ Σ.Σ. είναι θετικό που συνεχίζεται, αλλά ας μην ξεχνάμε και ποιος πρώτος το ξεκίνησε καθιερώνοντάς το. Για την αλήθεια της όλης υπόθεσης.
Κατά τα λοιπά, καλωσορίζουμε τον Αντιστράτηγο Χ. Λαλούση στην ηγεσία του Δ΄ Σ.Σ. και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία.
Γ.Δ.


Κοινωνική συνοχή, όχι διασπάσεις
Εκλογές για την Αυτοδιοίκηση τον Μάιο και λογικό να υπάρχει ενδιαφέρον από υποψηφίους δημάρχους και συμβούλους. Όλοι επιθυμούν να προσφέρουν στους δημότες τους, τον τόπο τους και είναι λογικό. Όμως, οι επιθυμίες κάποιων στηρίζονται όχι στην κοινωνική προσφορά ως προς τη συνοχή, αλλά στη διάσπαση. Στην πλευρά αυτή κινείται ο αγαπητός πρώην δήμαρχος Σελέρου Μπηρόλ. Λέγεται ότι συζητάει να «κατεβάσει» μειονοτικό συνδυασμό στο δήμο Αβδήρων.  Δικαίωμά του είναι βέβαια, όμως η κίνησή του περισσότερο διασπά παρά ενώνει. Εξάλλου τι νόημα θα έχει γι’αυτόν να ξαναμετρήσει τις δυνάμεις του; Και γιατί να ξεχωρίσει, ποιο μήνυμα επιθυμεί να στείλει; Πιστεύουμε ότι τελικά θα αποφύγει την διάσπαση διότι είναι ειλικρινής και έντιμος και θα προτιμήσει να συμπορευτεί με τον συνδυασμό που μπορεί να τον αναδείξει ως υπεύθυνο στέλεχος της δημοτικής αρχής.
Γ.Δ.


Ποιος φοβάται;
Καιρό τώρα, μου έλεγε φίλος Ξανθιώτης που παρακολουθεί τα δημοτικά τεκταινόμενα, πως διαπίστωσε ένα πράγμα. Ότι απ’όλους όσους δήλωσαν υποψηφιότητα για το δημοτικό αξίωμα, εκείνος που δέχεται τις περισσότερες επιθέσεις από Μέσα Ενημέρωσης είναι ο Μανώλης Τσέπελης. Και απορεί, συνέχισε, γιατί αυτή η εμμονή που δεν μπορεί να ερμηνεύσει μοναδικά και καθημερινά στον ίδιο μόνον υποψήφιο. Ο ίδιος, προσπαθώντας να ερμηνεύσει το φαινόμενο αυτό, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επίθεση γίνεται γιατί κάποιοι τον φοβούνται ως υποψήφιο. Τον υπολογίζουν αρκετά, διαβλέπουν την αποδοχή και επιτυχία του και γι’αυτό καθημερινά τον κτυπούν με τα σχόλια και τις αναφορές τους. Άλλη εξήγηση, μου είπε, δεν βλέπω. Μου θυμίζουν τη λαϊκή παροιμία: «Το δέντρο με καρπούς πετροβολούν, όχι τα άκαρπα».
Τα σχόλια δικά σας.
Γ.Δ.


Η εποχή των κοινοβουλευτικών τεράτων
Υπάρχει κάποιος λόγος να πηγαινοέρχονται καθημερινώς στην Βουλή οι κ.κ. Σπύρος Δανέλλης, Κώστας Ζουράρις, Βασίλης Κόκκαλης, Ελενα Κουντουρά, Αικατερίνη Παπακώστα, και Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος; Τσάμπα οι βενζίνες των βουλευτικών αυτοκινήτων τους, αφού πλέον απεμπόλησαν το «απεριόριστο δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση» των βουλευτών στο «ό,τι πει το κόμμα»· και μάλιστα το κόμμα που δεν είναι το δικό τους και δεν είναι αυτό που επέλεξαν οι ψηφοφόροι τους.
Δεν έχει ματαγίνει τέτοιος ευτελισμός της Βουλής, σαν αυτόν που επέτυχαν η κυβέρνηση μαζί με τους έξι. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια να έχει και την πλειοψηφία χορτάτη και την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ ολόκληρη, δημιούργησε βουλευτές δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Θα ανήκουν τυπικώς σε αντιπολιτευόμενα κόμματα και θα υπερψηφίζουν ό,τι θέλει το κυβερνών κόμμα· μα ό,τι θέλει!  Οι έξι αυτοί βουλευτές με δήλωσή τους εκχώρησαν στην κυβέρνηση την ψήφο τους άνευ όρων! Καλύτερα στο εξής να παίρνουν το μισθό τους και ας κάθονται στο σπίτι τους να μη θυμίζουν με την παρουσία τους τον ευτελισμό της βουλής.
Μπορεί να ζούμε σε μεταβατική περίοδο, όταν τελειώνει το παλιό των συμπαγών κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών, την περίοδο που ονομάζεται «εποχή των τεράτων». Οι λέξεις έχουν χάσει πλέον την σημασία τους και η Δημοκρατία μένει ανάπηρη από τα πολλαπλά στραμπουλήγματα των κανόνων κοινοβουλευτικής ευπρέπειας και πολιτικής αξιοπρέπειας…
Π.Μ.


Αγνώριστη έγινε η παραλία του Αη Γιάννη Αβδήρων από τις βροχές
Οι πρόσφατες και παρατεταμένες βροχές έχουν μεταμορφώσει την παραλία του Αη Γιάννη Αβδήρων. Η θάλασσα έχει φτάσει μέχρι τους αμμόλοφους και στην παραλία έχουν δημιουργηθεί κανάλια. Δεν ξέρουμε κατά πόσο η φύση μπορεί να επανορθώσει διαφορετικά θα πρέπει ίσως να παρέμβει ο δήμος.
Η φωτογραφία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «Στραβά κι ανάποδα».
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…