Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Μέτιος ανακάλεσε τις αρμοδιότητες Μαρκόπουλου λόγω αδυναμίας συνεργασίας!

Ο Μέτιος ανακάλεσε τις αρμοδιότητες Μαρκόπουλου λόγω αδυναμίας συνεργασίας!

0

Σε «ανασφάλεια και πανικό» αποδίδει την απόφαση ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, μία ημέρα αφότου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του με το συνδυασμό Τοψίδη

Αήθης επιλογή, λέει η «Περιφερειακή Σύνθεση», που αναρωτιέται γιατί δεν έκανε το ίδιο ο περιφερειάρχης και με τον Δ. Πέτροβιτς που ηγείται άλλου συνδυασμού

 Μία ημέρα αφότου το όνομα του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου συμπεριλήφθη στα 40 πρώτα που ανακοίνωσε ο Χριστόδουλος Τοψίδης με το συνδυασμό του, ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος προχώρησε σε…ξήλωμα του χωρικού αντιπεριφερειάρχη, αποδίδοντας της ανάκληση αρμοδιοτήτων σε…αδυναμία συνεργασίας. Όπως αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση: «με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, ανακαλούνται όλες οι αρμοδιότητες που είχαν μεταβιβαστεί στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, λόγω έμπρακτης αδυναμίας συνεργασίας, και ανατίθενται στον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη. Η απόφαση θα έχει ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσής της στο ΦΕΚ».

Ο κ. Μαρκόπουλος με αφορμή την εξέλιξη παρέθεσε χθες έκτακτη συνέντευξη Τύπου χρεώνοντας ανασφάλεια και πανικό στον περιφερειάρχη, σημειώνοντας ότι η πράξη του «ομολογεί μία φοβική και μεροληπτική συμπεριφορά», ενώ παρέθεσε και μια σειρά από έργα της Καβάλας που δεν ολοκληρώθηκαν λόγω ολιγωρίας του κ. Μέτιου, με πρώτο τη μη ένταξη της δυτικής προσαγωγού του Νέστου, που όπως είπε, δεν έγιναν οι σχετικές τροποποιήσεις που έδωσε το υπουργείο και το μέτρο έληξε.

Για την απόφαση του περιφερειάρχη εξέδωσε ανακοίνωση και η «Περιφερειακή Σύνθεση», σημειώνοντας: «είναι πλέον προφανής ο πανικός που διακατέχει τον Περιφερειάρχη, ο οποίος λειτουργεί ως «αφεντικό» και όχι ως πολιτικός προϊστάμενος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ που υποχρεούται να διοικήσει έως τις 30 Αυγούστου 2019 με το υπάρχον Περιφερειακό Συμβούλιο. Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς γιατί ο Περιφερειάρχης δεν έπραξε το ίδιο και στη περίπτωση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος από τις 29-10-2018 έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει στις εκλογές του Μαΐου με τον συνδυασμό «Νέα Περιφέρεια»; Βεβαίως, αν ο Περιφερειάρχης είχε την ικανότητα να διοικεί την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης δεν θα είχε απομείνει μόνος, αναμένοντας «από μηχανής Θεούς» να τον επανεκλέξουν. Άλλωστε για όλες αυτές τις αήθεις πολιτικές του επιλογές θα λάβει σύντομα την αρμόζουσα απάντηση από τον λαό της Περιφέρειας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …