Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μαζί με τον Τοψίδη ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης

Μαζί με τον Τοψίδη ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης

0

Ανακοίνωσε επίσημα την απόφαση του να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «Περιφερειακή Σύνθεση»

 

Ο. Βουρβουκέλης: «Δεν έχω κομματική ταυτότητα. Με εκφράζει η περιφέρεια λόγω και της δουλειάς μου»

Χ. Τοψίδης: «Έχουμε όραμα και στρατηγική… Στην προσπάθειά μας δεν περισσεύει κανείς»

 

 

Την πρόθεσή του να συμπαραταχτεί στο πλευρό του Χριστόδουλου Τοψίδη ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Π.Ε. Ξάνθης, με τον συνδυασμό «Περιφερειακή Σύνθεση» ανακοίνωσε ο επιχειρηματίας – οινοποιός Οδυσσέας Βουρβουκέλης.

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου στην «Αποθήκη» του Ελισσώ όπου κάλεσε τα τοπικά ΜΜΕ και πλαισιωμένος από τους συνεργάτες τους έδωσε το στίγμα της υποψηφιότητάς του αναφερόμενος και στους λόγους που τον ώθησαν να ασχοληθεί με τα κοινά και με το συγκεκριμένο συνδυασμό. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Χριστόδουλος Τοψίδης ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον κ. Βουρβουκέλη ενώ έδωσε μια …πρόγευση των προγραμματικών θέσεών του που παρουσίασε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στην Καβάλα επισημαίνοντας ωστόσο ότι ολοκληρωμένο το πρόγραμμα του συνδυασμού θα παρουσιαστεί τέλος Φεβρουαρίου.

Ο. Βουρβουκέλης: «Δεν έχω κομματική ταυτότητα. Με εκφράζει η περιφέρεια λόγω και της δουλειάς μου»

«Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσω κάτι, να κάνω μια αρχή για να βοηθήσω στα κοινά, να βοηθήσω τον τόπο μου» απάντησε ο κ. Βουρβουκέλης στο ερώτημα τι τον ώθησε να ασχοληθεί με τα κοινά. Όπως ανέφερε είχε προτάσεις και για τον δήμο Αβδήρων και το δήμο Ξάνθη ωστόσο επέλεξε να πολιτευτεί στην περιφέρεια γιατί: « Με εκφράζει η περιφέρεια λόγω και της δουλειάς μου. Θεωρώ ότι είμαι πιο χρήσιμος. Το μοντέλο που προωθείται είναι οι περιφέρειες να είναι μίνι κυβερνήσεις μέσα στην χώρα που διαχειρίζονται κονδύλια και προγράμματα που πρέπει να τα τρέξει μόνη της χωρίς έγκριση της κεντρικής διοίκησης. Προσπαθεί να βρει λύσεις για την  ανεργία, την καθημερινότητα του πολίτη, να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Έχουμε ως περιφέρεια φυσικό πλούτο και πολλά προϊόντα που είναι στην αφάνεια. Μπορεί η περιφέρεια να τα στηρίξει. θέλει όμως συνεννόηση», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βουρβουκέλης ενώ δεν δίστασε να αναφέρει ότι πολλοί συνάδελφοι του βρήκαν κλειστές πόρτες από την νυν διοίκηση.

Απαντώντας στο ερώτημα που αφορά τον κ. Τοψίδη και το γεγονός ότι έχουν διαφορετικές πολιτικές καταβολές ο κ. Βουρβουκέλης τόνισε: «Δεν έχω κομματική ταυτότητα.

Έχω όπως ο καθένας ιδεολογικές καταβολές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να συνεννοηθώ  με τον άλλο χώρο Είδα στην παράταξη του κ. Τοψίδη ότι έχει σφαιρική οπτική και οι υποψήφιοι είναι από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και όχι μέσα στα στενά κομματικά πλαίσια». Τέλος ο κ. Βουρβουκέλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να ασχοληθεί με τον δήμο Αβδήρων.

Χ. Τοψίδης: «Έχουμε όραμα και στρατηγική… Στην προσπάθειά μας δεν περισσεύει κανείς»

Ο κ. Τοψίδης ανέφερε ότι το συνδυασμό του τον πλαισιώνουν ως επί το πλείστον νέοι όπως ο Οδυσσέας από όλους τους επαγγελματικούς και πολιτικούς χώρους: «Έχουμε προτεραιότητα τους πολίτες. Την εξίσωση όλων των ανισοτήτων στις περιφερειακές ενότητες. Έχουμε όραμα, στρατηγική. Στην προσπάθειά μας δεν περισσεύει κανείς. Η περιφέρειά μας είναι τελευταία σύμφωνα με την έκθεση του ΟΑΣΑ σε ανάπτυξη. Δεν τιμά κανένα πολίτη. Όλοι έχουμε ευθύνη γι αυτό Καλούμε όλους τους πολίτες να μας στηρίξουν για να πετύχουμε την σύνθεση και την ανάπτυξη», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τοψίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…