Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο Λεβαδειακός πάγωσε την Ξάνθη στο 93’

Ο Λεβαδειακός πάγωσε την Ξάνθη στο 93’

0

Έβαλε γκολ στις καθυστερήσεις ενός ματς που ολοκληρώθηκε σε δύο μέρες

Σε ματς που ξεκίνησε μεσημέρι Σαββάτου κι ολοκληρώθηκε απόγευμα Κυριακής, ο Λεβαδειακός με γκολ σε… νεκρό χρόνο από τον Ιωαννίδη πήρε ένα «τρίποντο» από… χρυσό στη μάχη της παραμονής καθώς κέρδισε με 1-0 την Ξάνθη στα Πηγάδια! Ο Μπάγιτς απέκρουσε πέναλτι του Τζουρίσκοβιτς.

Το δεύτερο και κυρίως πιάτο της αναμέτρησης Ξάνθη-Λεβαδειακός έγινε την Κυριακή, αφού η αναμέτρηση ξεκίνησε από το 23′, όπου διακόπηκε το Σάββατο λόγω των σφοδρών ανέμων. Ύστερα από ένα κακό ματς, οι «πράσινοι» όχι μόνο στάθηκαν όρθιοι, αλλά στην τελευταία φάση σκόραραν με τον Ιωαννίδη και πήραν μία υπερπολύτιμη, για τη συνέχεια, νίκη με 1-0. Αυτόματα παραμένουν «ζωντανοί» στο κόλπο της παραμονής και διατηρούν το δικαίωμα στην ελπίδα.

Η ομάδα της Ξάνθη ξεκίνησε με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα. Αλμέιδα και Κασάδο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Καμαρά, Κοβάσεβιτς στον άξονα, τον Τζουρίσκοβιτς οργανωτή, τους Μπαριέντος, Καντά στα άκρα και τον Γέντρισεκ στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι σε σχέση με τον πρώτο αγώνα έκαναν δύο αλλαγές, καθώς οι Μέλεγκ και Καραχάλιος παρατάχθηκαν αντί των Σαβαντογκό και Στανόγεβιτς αντίστοιχα. Ετσι ξεκίνησαν με τον Μπάγιτς στο τέρμα, τους  Τσαμπούρη,  Ρεκβιασβίλι, Αντιλέχου και Ντιόγκο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστέρα, τους  Μητρόπουλο, Κονέ, Καραχάλιο στον άξονα, τους Μέλεγκ, Νανγίς στα άκρα και τον Μαρκόβσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, μέχρι να… ξεκινήσει το παιχνίδι είχαμε ημίχρονο, αφού η αναμέτρηση ξεκίνησε από το 23′. Οι παίκτες ήταν «κρύοι» και φτάσαμε στην ανάπαυλα χωρίς να το… καταλάβει κανείς. Η Ξάνθη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, μία καλή στιγμή με τον Καντά στο 38′, αλλά ως εκεί.

Το δεύτερο μισό στα πρώτα του λεπτά είχε εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα. Στο 49′ καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ της Ξάνθης (χέρι του Μαρκόβσκι), αλλά ο Μπάγιτς «νίκησε» τον Τζουρίσκοβιτς από τα 11 βήματα. Η εκτέλεση του Σέρβου χαφ δεν ήταν καλή (η δεύτερη, καθώς στην πρώτη που ευστόχησε καταλογίστηκε επανάληψη) και έτσι οι γηπεδούχοι απώλεσαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Λίγο αργότερα (56′) ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που «άγγιξε» το γκολ όταν το σουτ του Κονέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε λίγο άουτ και κάπου εκεί… χάθηκε από το ματς δίνοντας χώρο στην Ξάνθη και κρατώντας υποδειγματική άμυνα.

Οι παίκτες της Ξάνθης κρατούσαν μπάλα αλλά δεν απειλούσαν και μέχρι το 90′ δεν είδαμε έστω μία ευκαιρία. Αλλά υπάρχουν και οι καθυστερήσεις. Στην τελευταία φάση ο Νανγκίς σέντραρε και ο Ιωαννίδης μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε με «καρφωτή» κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς (86′ Σαρπόνγκ), Κασάδο, Μπαριέντος (71′ Μπρίτο), Αλμέιδα, Ντουρίτσκοβιτς, Λισγάρας, Καμαρά, Καντά (60′ Αμορίμ), Γέντρισεκ, Μπαξεβανίδης.

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Νανγκίς (90’+3 Στανόγεβιτς), Κονέ, Μαρκόφσκι, Μέλεγκ (89′ Ιωαννίδης), Ρεκβιασβίλι, Τσαμπούρης, Ντιόγκο, Καραχάλιος (90’+1′ Παντελιάδης), Μητρόπουλος, Αντιλέχου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρωτιές σε βόλεϊ και μπάσκετ για τα κορίτσια του 2ου Γυμνασίου

Την πρώτη θέση τους σχολικούς αγώνες βόλεϊ κατέκτησε η ομάδα των  κοριτσιών του 2ου Γυμνασ…