Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κορυφώνεται το …κυνήγι υποψηφίων

Κορυφώνεται το …κυνήγι υποψηφίων

0

Πως διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό – Ποιοι παράγοντες το διαμορφώνουν

 

 

Τι συμβαίνει στον δήμο Αβδήρων

 

Σε… κυνήγι υποψηφίων επιδίδονται οι επικεφαλής παρατάξεων αυτό τον καιρό σ’ όλους τους δήμους, προκειμένου καταρτίσουν συνδυασμούς. Και αυτό δεν είναι κάτι εύκολο αν σκεφτεί κανείς ότι ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων συμβούλων ενός συνδυασμού είναι 27 και ο μέγιστος ξεπερνά τους  100! Το έργο των επικεφαλής γίνεται ακόμη πιο δύσκολο και από την αύξηση του αριθμού των γυναικών π ου παραδοσιακά υπάρχει μικρότερη προσφορά. Και βέβαια από τον αριθμό των υποψηφίων συνδυασμών που μικραίνει την πίτα ιδιαίτερα όταν «ψαρεύουν» στα ίδια νερά.

Πως διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό – Ποιοι παράγοντες το διαμορφώνουν

Έτσι άλλοι μεν τα καταφέρνουν καλύτερα άλλοι όμως δεν έχουν καλές επιδόσεις είτε γιατί στοχεύουν υποψηφίους με υψηλά στάνταρ είτε γιατί το πολιτικό πλαίσιο που κινούνται όσο κι αν προβάλλουν ένα ανεξάρτητο προφίλ δεν κάνει δελεαστική την πρότασή τους στους εν δυνάμει υποψήφιους.  Είναι γεγονός ότι η τοπική αυτοδιοίκηση επηρεάζεται από την κομματική ισχύ και τα κόμματα εξουσίας είναι αυτά που έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση. Βέβαια σ’ όλο αυτό το σκηνικό δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε την επιδραστική ικανότητα κάποιων πολιτικών παραγόντων που κινούν τα νήματα και απεργάζονται σχέδια προκειμένου να προωθήσουν αυτούς που θέλουν για να εδραιώσουν ακόμη περισσότερο την ισχύ τους και του κομματικού τους φορέα. Έτσι κάπως είναι διαμορφωμένο σε αδρομερείς γραμμές  το πολιτικό σκηνικό στους περισσότερους δήμους του νομού μας πλην του δήμου Μύκης που έχει άλλα χαρακτηριστικά.

Τι συμβαίνει στον δήμο Αβδήρων

Ας πάρουμε σαν παράδειγμα τον δήμο Αβδήρων. Έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους και τον βασικό πυρήνα του συνδυασμού τους ο νυν δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης και ο Αθανάσιος Κριτσίνης. Και οι δυο προέρχονται από τον ίδιο χώρο αυτόν της ΝΔ και κατά συνέπεια υπάρχει ένας κατακερματισμός δυνάμεων. Την ίδια στιγμή ο συνδυασμός με επικεφαλής τον Βασίλη Τσολακίδη συνενώνει τις δυνάμεις του με την παράταξη Καλιαμπάκα που υποστηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και όπως αναφέρουν πληροφορίες έχει σχεδόν ολοκληρώσει  τον βασικό κορμό των υποψηφίων και ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις. Απ’ την άλλη ο Κώστας Αντωνιάδης κατέρχεται και σ’ αυτές τις εκλογές επιλέγοντας ωστόσο να μην συνεργαστεί – προς το παρόν βεβαίως – με τον πιο συγγενικό του χώρο που εκπροσωπείται από την παράταξη Τσολακίδη. Σ’ ότι φορά τον Νίκο Χατζόπουλο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υποχωρεί στην αρχική του πρόθεση να κατεβεί ως επικεφαλής συνδυασμού, υποκύπτοντας σε πιέσεις που δέχτηκε και εξαιτίας της αδυναμίας του να συγκροτήσει συνδυασμό. Είναι ενδεικτικό ότι δημοτικός σύμβουλος που ανήκε στην ομάδα του είναι υποψήφιος με τον Α. Κριτσίνη. Να σημειώσουμε σ’ ότι αφορά τον κ. Χατζόπουλο αρχικά υπήρξαν φήμες ότι έχει τις «πλάτες» του Στάθη Γιαννακίδη ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Οι σίγουροι: Γ. Τσιτιρίδης και Α Κριτσίνης έχουν ανακοινώσει συνδυασμούς. Κι οι δυο τους προέρχονται από το χώρο της ΝΔ

kritsinis 3

Οσονούπω ανακοινώνει ο Βασίλης Τσολακίδης 
Θα τα βρουν άραγε με τον Αντωνιάδη;
xatzopoulos-avdira
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Χατζόπουλος δεν θα είναι υποψήφιος με δικό του συνδυασμό

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…