Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Κατασχέσεις προϊόντων με μη εγκεκριμένα laser από το τμήμα Εμπορίου

Κατασχέσεις προϊόντων με μη εγκεκριμένα laser από το τμήμα Εμπορίου

0

Κατόπιν ελέγχων σε έξι τοπικά καταστήματα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 653 μπρελόκ, 5 στυλό και 28 παιχνίδια

 Η διάθεση προς πώληση προϊόντων με “laser pointers” που δεν πληρούν τις προδιαγραφές της ΕΕ είναι πιθανόν επικίνδυνα για οφθαλμικές βλάβες

Άμεσα και αποτελεσματικά ανταποκρίθηκε η Διεύθυνση Ανάπτυξης, μέσω του τμήματος Εμπορίου, στο κάλεσμα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας για άμεσο έλεγχο σχετικά με τη διάθεση προϊόντων με δείκτες laser, που δεν πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Μέσω των ελέγχων που διενεργήθηκαν, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Εμπορίου 686 προϊόντα με δείκτες Laser

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν: 653 μπρελόκ  (μικρά, μεσαία και μεγάλα), 5 στυλό και 28 παιχνίδια.

Κλιμάκιο του τμήματος Εμπορίου πραγματοποίησε ελέγχους σε έξι καταστήματα, με βάση έγγραφο της Γ.Γ. Βιομηχανίας

Το τμήμα Εμπορίου παρέλαβε στα μέσα Οκτωβρίου σχετικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας ως προς τη διενέργεια ελέγχων για τον εντοπισμό “laser pointers” που δεν πληρούν τις προδιαγραφές και άρα είναι πιθανόν να προκαλέσουν οφθαλμικές βλάβες λόγω της έντασης του φωτός που εκπέμπουν. Στις αρχές Νοεμβρίου κλιμάκιο του τμήματος διενήργησε έξι ελέγχους σε καταστήματα, όπου βρέθηκαν τέτοια προϊόντα και δεσμεύτηκαν, ενώ στη συνέχεια, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν. Το τμήμα Εμπορίου προέβη σε στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα με εισαγωγές, όπου και πράγματι βρέθηκαν προϊόντα που δεν πληρούν τις προδιαγραφές της ΕΕ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με το υπουργείο, το τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Ξάνθης, ήταν από τις λίγες υπηρεσίες με ευρήματα και μάλιστα σε τέτοιες ποσότητες, ωστόσο δεν είναι γνωστό αν πράγματι σε άλλες πόλεις δεν διατίθενται προς πώληση ή αν απλά οι αντίστοιχες υπηρεσίες αδράνησαν.

Σύσταση προς τους καταναλωτές

Από την πλευρά το τμήμα Εμπορίου σημειώνει: «εφιστούμε την  προσοχή στους καταναλωτές καθώς απαγορεύεται η διάθεση στην αγορά “Laser pointers” τάξεως 3 και άνω είτε ως έχουν είτε ως εξαρτήματα άλλων ειδών. H διάθεση στην αγορά “Laser pointers” τάξεως 2 και κάτω, επιτρέπεται εφόσον συνοδεύεται από έγγραφη πιστοποίηση εργαστηρίου αναγνωρισμένου κύρους της  Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάταξη του εν λόγω προϊόντος».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…