Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Καμαρίδης-Δημούδη: Να αναζητηθούν ευθύνες για την εγκληματική αμέλεια στο «Π»

Καμαρίδης-Δημούδη: Να αναζητηθούν ευθύνες για την εγκληματική αμέλεια στο «Π»

0

Επίθεση και κριτική στη δημοτική αρχή για την αδράνεια που επιδεικνύει ακόμη και μετά την κατάρρευση μέρους της στέγης της εμβληματικής καπναποθήκης

 Την ημέρα που αναμενόταν η συζήτηση για το αίτημα του ΔΠΘ και του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών για την παραχώρηση της Καπναποθήκης «Π», η παράταξη «Ξάνθη-Σταυρούπολη Νέα Εποχή», με σκληρή ανακοίνωση επιτέθηκε στη δημοτική αρχή, κάνοντας λόγο για αδιαφορία και εγκληματική αμέλεια για ένα κτήριο-ορόσημο στην Ξάνθη. Αναλυτικά, ο Ιπποκράτης Καμαρίδης και η Χρυσούλα Δημούδη στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Θα μπορούσε να είχε στοιχίσει και σε ανθρώπινες ζωές, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα ξεχάστηκε (και αυτό όπως τόσα άλλα) από την διοίκηση του Δήμου Ξάνθης, ο οποίος συνεχίζει να δείχνει μία αμέλεια που κινδυνεύει να γίνει πλέον «εγκληματική»!

Αναφερόμαστε στο περίφημο κτίριο «Π» των καπναποθηκών, το οποίο ως γνωστόν έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης.

Το 2016 συντάχθηκε μια έκθεση επικινδυνότητας από την Δ/νση Δόμησης του Δήμου Ξάνθης για την επίμαχη πτέρυγα του κτιρίου, ενώ δύο χρόνια μετά, το 2018, κατέρρευσε μεγάλο τμήμα της στέγης αυτής. Ένα γεγονός που από τύχη δεν στοίχισε σε ανθρώπινες ζωές! Κι όμως, τρεις μήνες μετά, η δημοτική αρχή Ξάνθης επαναπαύεται στις υποτιθέμενες «δόξες» της!

Καταγγέλλουμε σε κάθε αρμόδια αρχή τον Δήμο Ξάνθης για την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά τα δύο τελευταία και ειδικότερα μετά τον Οκτώβριο του περασμένου χρόνου. ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ δεν έχει κάνει έκτοτε για την διάσωση του εν λόγω ιστορικού κτιρίου, ενώ αντιθέτως περιμένει υπομονετικά και ξεδιάντροπα την ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του!

Αναρωτιόμαστε λοιπόν τι είδους αδίκημα συνιστά η αμέλεια αυτή, αλλά και σε ποιον ή ποιους θα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες που αντιστοιχούν και από ποιους;

Παρακολουθούμε στενά την όλη υπόθεση, την οποία θα φθάσουμε μέχρι τέλους, μέχρι την ολική αποκατάσταση της ζημιάς, αλλά και την λήψη μέτρων προστασίας για τους πολίτες, έχοντας υπόψη, ότι εκτός όλων των άλλων, το συγκεκριμένο κτίριο αποτελεί μία παρακαταθήκη πολιτισμού από τους προηγούμενες γενιές, που όχι μόνο δεν αξιοποίησε η δημοτική αρχή, αλλά την εγκατέλειψε στο «έλεος» του χρόνου και σε βάρος της δημόσιας ασφάλειας!».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σήμερα η 1η ανοιχτή διαβούλευση για το ΣΒΑΚ του δήμου Ξάνθης

Θα παρουσιαστεί η έννοια της βιώσιμης κινητικότητας και η ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ και των ερωτ…