Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Έφραξε η «Μπούκα του Λαγού» στην Βιστονίδα

Έφραξε η «Μπούκα του Λαγού» στην Βιστονίδα

0

Χρειάζεται άμεσα έργο διάνοιξης γιατί τα ψάρια κινδυνεύουν από ασφυξία – Συνάντηση Γιαννακίδη με τον πρόεδρο του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Γ. Γκίλη για το θέμα

 

 Ακόμη περιμένουν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές από τις παγωνιές του 2017

 

Τα ανοιχτά ζητήματα και προβλήματα του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστονίδας επιχειρεί να κλείσει και να επιλύσει ο πρόεδρός του κ. Γιώργος Γκίλης που είναι και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμνοθαλασσών. Για το σκοπό αυτό έχει μια σειρά επαφών με αρμόδιους στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας σε μια προσπάθεια  να προωθήσει τα θέματα και να …αλιεύσει θετικές εξελίξεις.

Συνάντηση με Γιαννακίδη για το θέμα της «Μπούκας του Λαγού»

Η διάνοιξη της  «Μπούκα του Λαγού» στην λίμνη Βιστονίδα είναι ένα ζήτημα καίριας σημασίας για την βιωσιμότητα του Αλιευτικού συνεταιρισμού και αυτό είναι το θέμα που έθεσε ο κ. Γκίλης στον αν. υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη κατά τη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα. Να σημειώσουμε ότι όπως ανέφερε στον υπουργό υπάρχει άμεση ανάγκη να γίνει ένα έργο διάνοιξης του στομίου που έχει στενέψει από τις φερτές ύλες που μεταφέρει ο Κόσυνθος και ως εκ τούτου ή ένταξη του έργου σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Το στόμιο του «Λαγού» είναι το σημείο που μπαίνει οξυγόνο για τα ψάρια που μεγαλώνουν στο εκτροφείο και το οποίο έχει καλυφθεί από φερτές ύλες.

Ο κ. Γκίλης τόνισε ότι απαιτείται να γίνουν άμεσα έργα καθαρισμού στο σημείο γιατί τα ψάρια κινδυνεύουν από ασφυξία.

Ακόμη περιμένουν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές από τις παγωνιές του 2017

Νωρίτερα είχε συνάντηση και με την αν. υπουργό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κα Τηλεγορίδου για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της. Όπως το ζήτημα με τις αποζημιώσεις τους από τον ΕΛΓΑ για την καταστροφή που υπέστη ο γόνος του συνεταιρισμού και έχασε πολύ μεγάλο μέρος του ζωικού κεφαλαίου του από τον παγετό του 2017 και οι οποίες δεν έχουν ακόμη αποδοθεί.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …